[SPORT] Unijna (?) Liga Mistrzów?
-
Piłka nożna w mikroświecie zawsze była, i zapewne długo jeszcze będzie, istotnym elementem angażującym nas fabularnie. Zastanawiam się zatem czy należałoby, dążąc do wzmocnienia swojej pozycji międzynarodowej, utworzyć w systemie X11 zupełnie nową ligę, która wstępnie nazwałem Unijną Ligą Mistrzów. Oczywiście ostateczna nazwa zależałaby od szerokiego consensusu.
Zdaję sobie sprawę, że wielu managerów nie ma wolnych slotów, jednak kompletnie nie uważam tego za problem. To doskonała okazja by opuścić SLP i pożegnać się z nią raz na zawsze.
Zyski z budowania czegoś nowego: ruszamy z równego poziomu, każdy ma szansę, tworzymy konkretne reguły i sami wpływamy na to co w lidze się dzieje. Skończy się era wciąż tych samych mistrzów.
Mamy potencjalnie cztery kraje unijne. Zaprosiłbym do nowej ligi też przynajmniej dwa inne kraje, może nawet więcej. Gotowy jestem ligę utworzyć, administrować w pierwszych miesiącach, wdrożyć i zaangażować do zarządzania liga innych managerów.
Pytanie jedynie - czy w ogóle chcecie?
-
Czy jest możliwe przenoszenie drużyn między ligami w x11?
-
@Ludwik-Tomović niestety nie. Natomiast można tworzyć nowe drużyny z taką samą nazwą. Myślę, że to by była super okazja do odnowy środowiska.
-
Jest to jak najbardziej dobry pomysł, wierzę że może ktoś z tulończyków pokusi się na poprowadzenie naszej drużyny.
-
@Joanna-Izabela miejsce by było dla wielu drużyn. A narodowe dalej by były w MUP. Nowa liga byłaby np. z takimi drużynami jak Cesarscy Srebrny Róg
-
Mogłoby to być ciekawe doświadczenie, o ile ktoś mi powie jak w ogóle ugryźć ten temat
-
@Aluś-de-la-Ciprofloksja chętnie bym pomógł, ale i opracował bym poradniki. Ta gra skądinąd jest bardzo prosta.
-
@Robert-Fryderyk jakby się takie opracowania pojawiły, to też bym z chęcią zagrał! Do tej pory zawsze mnie odrzucało to, że samemu nie chciało mi się zagłębiać w mechanikę tej gry.
-
@Kristian-Arped jeśli zainteresowanie będzie to w ramach startu takie opracowania przygotuję. Tu składam obietnicę.
-
Pytanie do twórcy wątku. Obecnie jest duży problem z managerami w mikroświecie a tym samym żeby sklecić jakaś sensowna ligę trzeba zrobić zaciąg de facto z wszystkich zakątków pollinu. W konsekwencji w większości lig bawią się i siła rzeczy wygrywają te same osoby. Czy w przypadku LMUP również każdy będzie mógł zgłosić akces do ligi czy będzie ona ograniczona do ludzi z poszczególnych państw? Pytam bo chciałbym wiedzieć czy będzie to narzędzie walki politycznej czy po prostu kolejna arena do dobrej zabawy? Osobiście mam wolne sloty i chętnie bym wziął udział.
Druga sprawa - czemu nie można tego robić w ramach Ligi Królewskiej, która jest Liga Dreamlandu? Myślę że bez problemu Przemek oddałby Ci Robert admina.
-
Nie mam aktualnie wolnego slotu, ale jak tylko uzyskam wskaźnik powyżej 54 (który da mi dodatkowy slot, bo aktualnie mam wskaźnik równo 54) to chętnie dołączę.
-
@Kristian-Arped masz dobry poradnik stworzony przez Timana Demollari i Michaelusa (poradnik dla nowych trenerów):
https://www.sarmacja.org/instytucja/profil/S00104Są też poradniki na stronie X11.
-
@VAT Dzięki, na pewno obczaję!
-
@VAT wydaje mi się, że na wszystkie Twoje pytania odpisałem na priv gdy wyzwałeś mnie za te inicjatywę gnidą i osoba zionaca nienawiścią. Nie wydaje mi się zatem bym musiał Ci jeszcze cokolwiek więcej wyjaśniać.
-
@Robert-Fryderyk raczej nie odpisałeś, dlatego pytam
Poza tym to nie jest nasza prywatna rozmowa tylko wątek publiczny więc mysle, że ktoś jeszcze poza mną mógłby być zainteresowany
-
@VAT w wolnej chwili Ci odpiszę. Szeroko. Na cześć Twoich wątpliwości odpowiada post inicjalny. Przeczytaj go bez emocji, które Ci się ulały, na inne kwestie odpowiem w innym czasie.
-
Kaźde cieciątko chcie mieć śwoje ziabawećki.
-
@Robert-Fryderyk czytałem i nie wiem. Nic mi się nie udało. Pytam bo przez wiele lat reanimowalem Ligę Królewska, tzn. oficjalna ligę Dreamlandu i zastanawiam się czego ta liga nie może być oficjalna liga Unii Państw.
-
Jak się sprawy mają?
-
@Ludwik-Tomović napisał w [SPORT] Unijna (?) Liga Mistrzów?:
Jak się sprawy mają?
Doprecyzuj pytanie Ludwiku