Navigation

Unia Niepodległych Państw

• Login
    • Search
    • Centralny System Unii
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Pierwsze obrady i ukonstytuowanie Wspólnego Zgromadzenia

Parlament
    6
    8
    164
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Maciej II
      Maciej II last edited by Maciej II

Szanowni,

Przejrzałem fora wszystkich Krajów Stowarzyszonych i zrobiłem delikatną rozpiskę: co, gdzie i jak.

Na dzień dzisiejszy (30 grudnia):

Baridas - uchwalił prawo regulujące wysyłanie posłów do Wspólnego Zgromadzenia i na swojego przedstawiciela powołał Adriana Józefa Alatristé. @Adrian-Józef-Alatristé @Kristian-Arped

Dreamland - uchwalił prawo regulujące wysyłania posłów do Wspólnego Zgromadzenia i obecnie o mandat przedstawiciela walczą Leszek van der Fryssau oraz Andrzej Swarzewski, z istotną przewagą tego drugiego. Przewidywany termin finiszu: 3.1.2021 @Andrzej-Swarzewski @Leszek-van-der-Fryssau @Aleksander

Sclavinia - nie uchwaliła prawa regulującego wysyłania posłów do Wspólnego Zgromadzenia i co za tym idzie, nie zaczęła wybierać swojego przedstawiciela. @Ludwik-Tomović

Teutonia - uchwaliła prawo regulujące wysyłanie posłów do Wspólnego Zgromadzenia i obecnie proceduje wybór przedstawiciela, zakładając, że znajdzie kandydata i głosowanie przebiegnie w przeciągu 3 dni - zakładany termin finiszu to: 4.1.2021. @Joanna-Izabela @Andrzej-Fryderyk

Pierwsze obrady będą miały charakter nie tylko symboliczny ale także bardzo istotny proceduralnie - należy przygotować regulamin Wspólnego Zgromadzenia, w ramach którego ustali się sposób wyboru jego Marszałka. Uważam, że postawienie sobie terminu 8.1.2021 jest jak najbardziej racjonalne i pozwoli wszystkim Państwom Stowarzyszonym wyłonić swoich przedstawicieli, symboliczno-honorową część obrad możemy zakończyć rozpoczęciem procedowania projektu Regulaminu.

W ramach tego tematu, chciałbym poruszyć kwestię wyboru Marszałka honorowo-technicznego, który symbolicznie po raz pierwszy uderzy laską w ramach uroczystego otwarcia, a potem już czysto technicznie - przeprowadzi dalsze obrady, aż do wyłonienia właściwej reprezentacji swego urzędu.
      Patrząc realnie - może ale nie musi być to osoba oddelegowana przez swój kraj do pracy we Wspólnym Zgromadzeniu.
      Bardzo liczę na wypowiedzi wszystkich zainteresowanych (także - zupełnie jak ja, niepowiązanych z aparatem obecnie sprawującym władzę).

Maciuś 2.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Aleksander
        Aleksander last edited by

Korzystając z wątku wypada mi zapowiedzieć, iż z chwilą ukonstytuowania się Zgromadzenia będziemy mogli przedstawić naszych kandydatów na stanowisko sędziego.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Joanna Izabela
          Joanna Izabela last edited by Joanna Izabela

Zastanawiam się czy nie będzie dobrze jak Baridas zajmie się Marszałkowaniem honorowym. Są na B niech zaczynają.

Maciej II Aleksander 2 Replies Last reply Reply Quote 3
          • Maciej II
            Maciej II @Joanna Izabela last edited by

@joanna-izabela Też wydaje mi się to najodpowiedniejsze - pomysł z wyborem alfabetycznym pojawił się w dyskusji - i uważam go za pomysł ze wszech miar sprawiedliwy.

• Aleksander
              Aleksander @Joanna Izabela last edited by

@joanna-izabela napisał w Pierwsze obrady i ukonstytuowanie Wspólnego Zgromadzenia:

Zastanawiam się czy nie będzie dobrze jak Baridas zajmie się Marszałkowaniem honorowym. Są na B niech zaczynają.

W tym zakresie Korona wyraża swoje désintéressement.

Jednocześnie z przyjemnością informuję, iż delegatem został wybrany sir Andrzej Swarzewski.

Adrian Józef Alatristé 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Adrian Józef Alatristé
                Adrian Józef Alatristé @Aleksander last edited by

Jeśli taka wola to niech tak się stanie. Niech zadecyduje kolejność alfabetyczna.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • Ludwik Tomović
                  Ludwik Tomović last edited by

Również nie mam nic przeciwko kolejności alfabetycznej

• A
                    Andrzej Swarzewski last edited by

Wasze Ekscelencje,

Nie wiem, czy dotarła już do Państwa wieść, że Parlament Królewski powierzył mi funkcję Przedstawiciela Dreamlandu we Wspólnym Zgromadzeniu Unii Niepodległych Państw.

Witając się z Państwem, pragnę wyrazić nadzieję na owocną współpracę ku chwale naszego Großraumu.

Popieram pomysł, by obradom na początku przewodził przedstawiciel Baridasu.

• first-post
                      last-post