Opróżnienie urzędu Prezydenta oraz rozpisanie nowych wyborów
-
Towarzysze i Towarzyszki,
Obywatelki i Obywatele,z przykrością stwierdzam opróżnienie urzędu prezydenckiego na podstawie art. 15 ust. 2 pkt c Konstytucji Republiki Baridasu.
W związku z powyższym oraz z końcem kadencji Sekretarza Rady ogłaszam nowe wybory na powyższe urzędy.
Terminarz wyborów:
Urząd prezydencki:
Termin składania kandydatur - 1 kwietnia 16.00
Termin rozpoczęcia głosowania - 1 kwietnia 20.00
Termin zakończenia głosowania - 3 kwietnia 20.00Urząd sekretarza:
Termin składania kandydatur - 1 kwietnia 16.00
Termin rozpoczęcia głosowania - 1 kwietnia 20.00
Termin zakończenia głosowania - 3 kwietnia 20.00Kandydatury można zgłaszać w niniejszym wątku. W związku z tragiczną sytuacją naszego państwa ogłaszam zgłoszenie swojej skromnej osoby na oba urzędy.
-
Zgłaszam swoją kandydaturę na urząd prezydencki.
-
Tak więc w wyborach na stanowiska Prezydenta Republiki Baridas i Sekretarza Rady Republiki Baridas, oddaję - w obu przypadkach - głos na Adriana Józefa Alatristé.
Jego program wyborczy p.t. "Tak dla aktywności, nie dla samoistnego istnienia rzeczy jako wiecznych teł dla naszego życia, po co to komu, nikt tak nie robi i wszędzie trzeba robić i musi być aktywność bez tego nie ma nic" ujął mnie za moje małe, skunksie serduszko i zostawił z nadzieją na lepsze jutro. Takiego przywódcy Baridas potrzebuje. Dlatego też oddaję mój głos jak powyżej.
-
Wybaczcie moje zawieruszenie w świątecznym pobojowisku. Dziękuję serdecznie za jakąkolwiek odpowiedź @Ola-Marcjan-Chojnacka, w związku z tragiczną sytuacją Baridasu proponuję podział obowiązków naruszając lekko zasady konstytucyjne. Oczywiście jeśli jest chęć aktywności w Baridasie.
-
@adrian-józef-alatristé Brzmi jak plan
-
@ola-marcjan-chojnacka Zastanawiałem się nad tym podziałem administracyjnym urzędów i w sumie nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby coś w stylu istnienia dwóch równoległych i równoznacznych do siebie urzędów połączonych. Chodzi mi po prostu o to, że obydwoje mielibyśmy te same uprawienia i do wprowadzenia zmian konstytucji, ustaw itd. potrzebowalibyśmy tylko aprobaty drugiej współrządzącej osoby. Oczywiście do momentu pokonania kryzysu.
-
@adrian-józef-alatristé Okej! Brzmi sensownie.
-
@ola-marcjan-chojnacka w takim razie przedstawię propozycję ustawy odnośnie wprowadzenia stanu wyjątkowego. Mam nadzieję, że nie potrwa to zbyt długo.
-
-
@Maximilian-von-Stirlitz widać wybory się zakończyły, przed zgłoszeniem warto by było również posiadać obywatelstwo baridajskie, a potem zacząć działać ;d
-
@maximilian-von-stirlitz napisał w Opróżnienie urzędu Prezydenta oraz rozpisanie nowych wyborów:
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.
I co, włączy Pan Baridas do Sarmacji?