⚽ Slawońska Reprezentacja Piłkarska ⚽
-
W kolejce numer 7 kolejna porażka - 0:2 z Trizondalem
-
Coś dla archeologów i historyków:
Dawne logo Nogometna Zveza Slavonije - czyli slawońskiego związku piłkarskiego.
Logo to de facto bywa używane do dziś, choć rzadko się to zdarza. -
W 8. kolejce kolejny mecz z Trizondalem i kolejna porażka 0:2.....
Ale tak się kończy zapominanie o taktyce
-
W 9. kolejce wygrywamy z Wandystanem 1:0
Przypominają się piękne czasy kiedy Wandystan był faworytem, Slawonia kopciuszkiem, ale potrafiliśmy im urywać punkty na v-Mundialu
-
Dziesiąta kolejka przyniosła piękne zwycięstwo 2:1 ze Starosarmacją
-
W 11. kolejce wygrywamy z liderem tabeli - Hasselandem 2:0.
Pierwszą bramkę zdobyliśmy już w akcji otwierającej mecz.Za ten wynik zostałem wybrany Menedżerem Kolejki
-
Kolejka nr 12 i Mecz Przyjaźni z Teutonią.
Mecz był tak bardzo przyjacielski, że zakończył się wynikiem 0:0 i podziałem punktów -
Zapomniałem ustawić taktyki i widać efekty....
W 13. kolejce przegrywamy 0:3 z Baridasem, jedyne pocieszenie że punkty zostają w Unii....
-
W 14. kolejce mieliśmy kolejne Derby Unii - graliśmy bowiem z Dreamlandem.
Mecz zakończył się remisem 1:1, a po meczu obie reprezentacje udały się na wspólną kolację, gdzie czas szybko upływał przy miłych rozmowach i odrobinie wina.
-
Już 17 stycznia zagramy towarzysko ze Sclavinią
Mają co prawda do nas daleką drogę, ale aklimatyzacja przed v-mundialem się przyda -
Pierwsze dwie ciężarówki wynajęte przez Slawończyków dojechały z "darami" od "Spielera".
Miło nam zakomunikować, że kolejna nacja chce byśmy to my ubierali ich reprezentację podczas zbliżającego się v-mundialu!
Po niezbyt burzliwych rozmowach Slawonia zdecydowała się na dwa warianty strojów - meczowe i treningowe!
a) Meczowe - na mundial i standardowe
b) Treningowe - na mundial
Niejako tradycją jest już także przekazanie pamiątkowej koszulki dla trenera, a także władz państwowych, a że w Slawonii to jedna i ta sama osoba...
Szanowny Panie Gubernatorze, Panie Trenerze, Wasza Ekscelencjo ślę na ręce Pańskie...na początek dobrej współpracy. -
@heinz-werner-grüner stroje są piękne
oby równie piękna była gra reprezentacji na Mundialu -
@ludwik-tomović
Mówią, że jak polec to z honorami. Będzie lepiej jak się założy najgorsze.
Niech więc Slawonia wygrywa niesiona nowym odzieniem. -
W towarzyskim meczu Slawonia pokonuję Sclavinię 3:0.
-
Losowanie grup v-Mundialu przydzieliło Slawonię do grupy A.
Co nieco o rywalach Slawonii:
Niezaprzeczalnym liderem grupy, jest aktualny mistrz 45. sezonu MUP, reprezentacja Hasselandu, drużyna powstała w 1915/2015 roku, trenerem jest znany w mikroświatowej piłce Pan Cyber Smith (Cyber_smith), nr. 5 w rankingu trenerów(według ranking Xpert11), siła drużyny to 11 belek, forma oceniana jest na 13 belek, zawodników 15, średnia wieku 26 lat, wartość drużyny to 42 miliony econów, ostatnie pięć meczów to dwa zwycięstwa, dwie przegrane, jeden remis.
Drużyna Loardii – założona w 1918/2018 roku, prowadzona przez trenera Pana Kubę Hogh-Sedovskiego (Janek_janiak) , nr. 39 w rankingu trenerów, siła drużyny to 8 belek, forma oceniana jest na 11 belek, zawodników 20, średnia wieku 27 lat, wartość drużyny to 46 milionów econów, pięć ostatnich meczów to cztery zwycięstwa, jedna przegrana.
Drużyna Palatynatu Leocji została założona w roku 1921/2021, to jedna z najmłodszych drużyn, prowadzona przez trenera Piotra vel Bociana (BocianPW), nr. 66 w w rankingu trenerów, siła drużyny oceniana na 8 belek, forma szacowana na 13 belek, zawodników 22, średnia wieku 25 lat, wartość drużyny to 17 milionow econów, pięć ostatnich meczy to dwie porażki, trzy wygrane, wyniki te drużyna osiągnęła w meczach towarzyskich. Mecz mundialowe będą pierwszymi oficjalnymi spotkaniami leockiej kadry.
-
Z życia drużny:
W ciągu ostatnich rozgrywek byłem wybrany Menedżerem Kolejki 4 raz(y). W nagrodę klub otrzymał 200000 econ. Pieniądze pojawiły się już na koncie klubu.
-
W towarzyskim meczu z Austro - Węgrami przegrywamy 0:1.
Dziwi mnie ta porażka bo kontrolowaliśmy grę przez większość meczu, mieliśmy też więcej okazji bramkowych, no ale przeciwnicy potrafili lepiej wykorzystać swoje....
Złośliwi mówią że na wynik mógł mieć wpływ sędzia, którego imię i nazwisko (Hans Grüber) mogłoby wskazywać na dalekie pokrewieństwo z trenerem MAW, ale ja nie jestem złośliwy więc tego nie powiem
-
@ludwik-tomović Nie potwierdzam, nie zaprzeczam.
-
Nadrabiamy mundialowe zaległości.
W 1. kolejce fazy grupowej graliśmy z Leocją.
Już na początku narzuciliśmy tempo gry, co przełożyło się na bramkę strzeloną w 20. minucie z wypracowanego rzutu wolnego.
Niestety 10 minut później chwila nieuwagi naszej defensywy zaowocowała bramką wyrównującą strzeloną przez drużynę Palatynatu.
Stracona bramka otrzeźwiła naszych piłkarzy, już 3 minuty później ponownie Slawonia objęła prowadzenie, a w 40. minucie wynik został ustalony.
Od 80. minuty Leocja grała w dziesiątkę, ale nie zmieniło już to wyniku meczu.
Slawonia - Leocja 3:1
Ziga Eksplozija-Zadnjica znalazł się w jedenastce kolejki.
Podsumowanie 2. kolejki wieczorem
-
W 2. kolejce v-mundialu Slawonia zmierzyła się z Loardią.
Pomimo przewagi w posiadaniu piłki przez Loardię, to Slawonia miała więcej okazji bramowych, co przełożyło się na wynik.
Slawonia - Loardia 2:0
Nie zmieniło to układu w tabeli w Grupie A - Slawonia nadal zajmuje drugie miejsce.
Trzech zawodników Slawonii znalazło się w Jedenastce Kolejki.