Przekazanie władzy
-
Ja, Adrian J. Alatristé przekazuję pełnie władzy i stanowisko Sekretarza Rady na ręce Alfreda Fabiana von Tehen-Dżeka. Głęboko wierzę, że wszystkie jego decyzje będą miały na celu wyłącznie dobro narodu baridajskiego.
-
Ja natomiast w gruncie rzeczy chciałbym podziękować za tę decyzję i poinformować, że oczywiście zgadzam się na to, aby kierować Baridasem w najbliższym czasie.
Co prawda, wiele osób zdaje sobie sprawę, że działam jednocześnie na wielu różnych polach, w wielu różnych krajach. Chociaż nie będzie to łatwe, to postaram się pogodzić obowiązki zarówno w Sarmacji, Winkulii jak i Baridasie. Liczę, że pomimo relatywnie niewielkiej ilości czasu, jaki mogę poświęcić teraz dla Baridasu, uda się go przynajmniej trochę postawić na nogi.
W ciągu najbliższych kilkudziesięciu dni postaram się ogarnąć nowy system prawny Baridasu, jaki powstał w trakcie mojej nieobecności, załatwić wnioski urzędowe oraz zaorać połowę prawa z którym się zapoznam, pisząc je na czysto pod siebie, aby później reszta osób, które z czasem będą przybywać do Baridasu zobaczyły, że im też takie prawo pasuje.
Najbliższe dni to w gruncie rzeczy będzie powolne przejmowanie władzy dyktatorskiej, bo w obliczu opustoszałości Baridasu i tłumów, które zebrały się, aby mnie przeczytać - nie mam lepszego wyboru.
Dziękuję za zaufanie i jestem pewny, że nie zawiodę go!
-
Wasza Ekscelencjo,
W imieniu Teutonii gratulujemy przejęcia stanowiska. Mamy nadzieje na miłą i prężna współprace w naszej wspólnocie. W razie potrzeby zawsze oferujemy naszą pomocną dłoń.
Niech żyje wolny Baridas!
-
Ekscelencjo,
w imieniu Konfederacji Sclavińskiej chciałbym złożyć najserdeczniejsze gratulacje, a także zaoferować pomoc gdy tylko będzie taka potrzeba.