List do Prezydntki Baridasu
-
-
Najmiłościwsza!
Dłuższą chwilę zajęło mi wybranie odpowiedniego miejsca, które byłoby odpowiednie.
Oczywiście jestem świadoma tego, że dla poddanych JCM Joanny Izabeli nie ma rzeczy niemożliwych, gór nie do przeniesienia, oceanów nie do osuszenia, oraz przestrzeni kosmicznej nie do wypełnienia powietrzem. Jestem jednak przekonana, iż każda żywa istota dąży do tego, aby połączyć ze sobą zarówno wykonywanie swoich powinności, swojej misji, jak i jednocześnie swój dobrostan i wygodę. Wiele nacji i organizacji odrzuca wygodę, gdy wymaga tego tak zwana "racja stanu"; my nie uważamy, że jest to coś gorszego lub mniej ważnego. Stawiamy politykę na równi z jedzeniem frytek złotymi sztućcami na deptaku przy plaży w Cracoffii.
Słyszałam również o strajku na granicy; chciałabym wyraźić swoje ubolewanie za zaistniałą sytuację. Dochodzenie zostało wszczęte. Jeśli jakikolwiek urzędnik baridajski dopuścił się nieprawidłowości, zostanie on ukarany.
Pozwalam sobie złożyć kontrpropozycję: Czy Zakon nie byłby skłonny zaopiekować się miastem Ciuad de Bravo? Jest to miasto nadmorskie, znajduje się blisko lądowej granicy z Cesarstwem, posiada również połączenia drogowe i kolejowe z resztą Kraju przez Wedlę, Kartolę i Kimbrus. Myślę, że to interesująca propozycja. Jeśli Zakon zgadza się na nią, to rychło dokonam odpowiednich kroków prawnych celem usankcjonowania Waszego pobytu na naszej gościnnej ziemi.
Z pozdrowieniami z Cracoffii~
-
-
@Ola-Marcjan-Chojnacka Bardzo proszę o określenie terminu rozpatrzenia wniosku.
P.S. Siostry narzekają na twarde materace i chłód w namiotach.
-
@nurdrun-von-lichtenstein Nie byłam w stanie dotychczas nic zrobić z przyczyn technicznych; prosiłabym Reichritter o złożenie wniosku o obywatelstwo Republiki, abym mogła powołać Was jako zarządcę miasta; to w sumie jedyne co jest mi potrzebne teraz.
Bez obywatelstwa to prawnie nie mogę.
Siostrom proszę przekazać, że w ciągu maksimum dwóch dni znajda się w Ciuad de Bravo - zależnie od terminu złożenia wniosku; najwcześniej będe w stanie go podpisać jutro po południu.
-
[Zgodnie z sugestią, powołałam Reichritter na stanowisko konsula Ciuad de Bravo.. ]
Wydałam niniejszym Dekret Prezydencki w sprawie umiejscowienia Walecznego Zakonu Kobiecego Joannitek . Myslę, że - przynajmniej na poczatek - jest to dobrą podstawą działania.
Teraz już oficjalnie witam serdecznie JE Reichritter jak i Siostry na terenie Baridasu.