(Triumfalny) powrót?
-
Baridajczycy,
Niespodziewałem się wielu rzeczy, ale tego, że cokolwiek napiszę na tym forum to już w ogóle. Tak samo jak tego, że Baridas od dłuższego czasu więdnie i nic nie wskazuje na poprawę.
Mimo, że nie jestem zadowolony z wyjścia Baridasu z Sarmacji i zmiany ustroju to jednak nie zamierzam udawać, że kwestia Baridasu mnie nie dotyczy i co najważniejsze nie przestałem wierzyć w to, że Baridas może być szczególnym miejscem na mapie mikroświata.
Nadal czuję się mikronacyjnym "świeżakiem" (pomimo już 3-letniego stażu), jednak zdążyłem nasiąknąć baridajskością, że tak się wyrażę.
Do Baridasu przybyłem 26 lutego 2019 r. Pełniłem szereg funkcji publicznych m. in. Kustosza, Premiera Rządu JKM Konrada Jakub, Komendanta Królewskiej Gwardii Baridasu, Przewodniczącego Rady Królestwa, Wicekróla, Interrexa. Wspominam te nieodległe czasy bardzo dobrze i przez wzgląd na nie postanowiłem, mimo różnego rodzaju oporów, działać w Baridasie niezależnie od jego aktualnego stanu.
Dziękuję Pani Prezydent za przywrócenie obywatelstwa baridajskiego. Cieszy mnie możliwość udzielania się w Baridasie, który ma szczególne miejsce w moim sercu. Wierzę, że nie jestem jedyną osobą, która tak ma.
Pozdrawiam serdecznie,