⚽ Wielonarodowa Kadra Sclavinii ⚽
-
Kolejny mecz towarzyski przed v-mundialem i kolejna porażka - 1:4 z Palatynatem Leocji.....
-
24 stycznia reprezentacja Sclavinii wybrała się do Skarlandu, aby rozegrać mecz z tamtejszą reprezentacją.
Spotkanie zakończyło się wynikiem 1:3 dla gospodarzy, więc nie był to udany wyjazd....
-
Mam nadzieje, ze na mudialu bedzie lepiej
-
@joanna-izabela też mam taką nadzieję, zapraszałem na forum selekcjonera Sclavinii, niestety nie raczył nawet odpisać na wiadomosć
-
@ludwik-tomović a to ja jestem w uprzywilejowanej pozycji... Ze mną pisał. Całkiem miły trener.
-
@heinz-werner-grüner widocznie są równi i równiejsi
-
@ludwik-tomović Nie no bez przesady, nie były to jakieś poematy, ale podziękował za koszulki.
-
@heinz-werner-grüner domyślam się, dlatego napisałem tak z przymrużeniem oka
-
W dniu 30 stycznia Sclavinia rozegrała mecz ze Starosarmacją.
Niestety, mecz zakończył się kolejną porażką, tym razem 0:5...
Z Eldoratu do Grodziska daleko nie jest, więc na pewno nie była to kwestia zmęczenia podróżą.
Prawdopodobnie zawodnicy byli już myślami na v-mundialu..... -
@ludwik-tomović mała poprawka, wczoraj dostałem odpowiedź, że nasz selekcjoner ogranicza swoją aktywność do x11, niemniej zaproszenie dla niego do Sclavinii będzie aktualne gdyby zmienił zdanie
-
@ludwik-tomović Szkoda, ale Sclavinia doznała, w sumie dość spodziewanie ,wysokiej porażki z faworytem z Baridasu.
-
W 1. kolejce v-mundialu Sclavinia zmierzył się ze Baridasem.
Na ostatniej przedmundialowej konferencji trener Sclavinii powiedział:
Nastroje naszej mlodziezy bojowe i gwarantuje, ze chlopaki zostawia serce na boisku.
Celem jest pokazanie sie z dobrej strony i przede wszystkim rozwój, gdzie kluczowe bedzie omijanie urazów bo zakladajac, ze zakonczymy rozgrywki w fazie grupowej mamy malo szans dla zawodników na nabicie WR-ów. Potencjalny uraz danego zawodnika moze okazac sie dramatyczny patrzac w przyszlosc. mamy dosyc szeroka kadre wiec musimy tak rotowac skladem, aby kazdy z pilkarzy rozegral odpowiednia liczbe minut.Zwycięzca tego meczu był znany przed meczem, chociaż jak wiemy, piłka nożna lubi płatać figle.
Tym razem jednak niespodzianki nie było, sclaviński bramkarz aż 4 razy wyciągał piłkę z siatki.
Baridas - Sclavinia 4:0
Po meczu trener Sclavinii skwitował krótko:
Szkoda, ze ta 1 brameczka nie wpadla.Podsumowanie 2. kolejki wieczorem.
-
W 2. kolejce v-mundialu Sclavinia zmierzyła się z Dreamlandem.
Tak jak pierwsza kolejka nie napawała optymizmem, tak druga chyba już całkowicie odbiera nadzieje sclavińczykom....
Sclavinia odstawała od przeciwników w każdym aspekcie, a co gorsze nie oddała ani jednego strzału na bramkę Dreamlandu....
Sclavinia - Dreamland 0:5
Po dwóch meczach, Sclavinia nadal zajmuje ostanie miejsce w tabeli Grupy C z 0 punktów na koncie i bilansem bramkowym 0-9
Na koniec oddajmy głos trenerowi Sclavinii:
Troche slabiej
Drugi mecz tym razem z Dreamland zakonczyl sie równiez wysoka porazka, ale w gorszym stylu. Nie stworzylismy zadnej sytuacji bramkowej nie wykorzystujac atutu wlasnej murawy. Skupiamy sie w dalszym ciagu na madrym dysponowaniu skladem i nabijaniu WR. Kolejne spotkanie z gospodarzem turnieju, ale tutaj równiez nie bedziemy faworytem. -
W 3. kolejce v-mundialu przeciwnikami Sclavinii były Austro-Węgry
Co prawda w 9. minucie Jednorożce straciły bramkę, ale to ich nie załamało i już w 18. minucie padła bramka wyrównująca.
Pierwsza połowa zakończyła się remisem i napawała optymizmem przed kolejnymi trzema kwadransami.Niestety, Austro - Węgry zdominowały grę w drugiej połowie i dwukrotnie zmusiły bramkarza Jednorożców do wyciągania piłki z siatki.
Austro-Węgry - Sclavinia 3:1
Na półmetku rozgrywek Sclavinia zajmuje ostatnie miejsce w Grupie C z okrągłym 0 punktów na koncie i jedynie matematycznymi szansami na awans.
-
@ludwik-tomović Mecz był całkiem niezły. Dziś okazja do rewanżu...
-
Czwarty mecz, 4. kolejka v-mundialu i ... czwarta porażka.
Trzeba jednak przyznać (choć wynik tego nie oddaje) że Sclavinia grała znacznie lepiej niż w poprzednich meczach.
Sclavinia - Austro-Węgry 0:3
Sclavinia zajmuje 4. miejsce w tabeli Grupy C i szanse na awans zachowuje jedynie na papierze, a i tak papier musiałby być hurraoptymistyczny....
-
Reprezentacja Sclavinii przygotowując się do mundialu nie zapomniała zaopatrzyć się w nowe komplety na nadchodzącą imprezę w Księstwie Sarmacji.
Inspirując się symbolem państwowym Sclavinii, czyli jednorożcem powstały takie oto modele koszulek:
Dziękuję trenerowi Przemkowi za współpracę!