Notyfikacja niepodległości Lumerii
-
Wasza Cesarska Mość,
Szanowni Teutończycy,Uprzejmie informuję, że 27.02.2022 r. Królestwo Lumerii ogłosiło niepodległość oraz uruchomiło system gospodarczy Złota Wolność 2.0. W imieniu Straży Królestwa wyrażam nadzieję nawiązania dobrosąsiedzkich stosunków z Cesarstwem Teutonii oraz przekazuję Narodowi Teutońskiemu wyrazy przyjaźni.
(-) Jean Pierre Dolin
Strażnik Kluczy -
Szanowny Strażniku Kluczy,
Poprosiłabym o więcej informacji o nowo założonym państwie, jak również terenach które obejmuje. Niestety strona internetowa nie pozwala na widok treści z perspektywy obserwatora wobec tego trudno mi się zorientować w sytuacji,
-
@joanna-izabela
Jeżeli chodzi o terytorium to:
https://lumeria.pl/img/bitmapa5.pngNatomiast państwo jest nową mikronacją posiadającą złożony system gospodarczy mojego autorstwa.
Polityka nieprzeglądania z zewnątrz jest celowym zamiarem, ale będą prace nad stroną dla niezalogowanych, ale nie są na razie priorytetem (był nim system gospodarczy).
Z chęcią nawiązalibyśmy stosunki dyplomatyczne. Ambasador Cesarstwa mógłby dokonać procesu rejestracji.
-
@jean-pierre-dolin
Rozumiem, jeszcze jednak kwestia w takim razie mnie interesuje. Kraje w UNP są wobec siebie przyjacielskie na bazie nie tylko jednego forum, a także wspólnego wsparcia również w zakresie międzynarodowym (np. wspólne wykorzystanie ambasadorów). W takim razie chciałabym wiedzieć jaki jest w Lumerii status naszego sprzymierzeńca jakim jest Konfederacja Sclavińska. -
@joanna-izabela Konfederacja Sclavińska nie jest uznawana przez Królestwo Lumerii, z uwagi na spór terytorialny z Księstwem Sarmacji.
W tej kwestii stanowisko Lumerii jest jednoznaczne. Nie będę mydlił oczu Waszej Cesarskiej Mości.
-
@jean-pierre-dolin
W takim razie również nie będę mydlić i powiem, że oficjalnych stosunków mieć nie możemy. Jednak dobro całego UNP jest dla mnie najważniejsze. -
Wasza Cesarska Mość dziękuję w imieniu narodu sclavińskiego.