Oficjalny portret
-
Ostatni oficjalny portret wykonany przez teutonskich artystow
-
@joanna-izabela przepych godny Cesarstwa WCM! Czyżby jeden z tych teutońskich artystów miał inicjały A. I. ?
-
@juarez Poznaję rękę! To zapewne mistrz Artyficjusz.
@joanna-izabela napisał w Oficjalny portret:
Mam nadzieję, że chodzi tutaj o ostatnio wykony portret, a nie portret ostatni Waszej Cesarskiej Mości.
-
Swoją drogą popełniłem kiedyś odręczny portret JKW Andrzeja Fryderyka. Pewnie jeszcze gdzieś się wala w Sarmacji o ile nie został sprzedany na jednym z pchlich targów.
-
@juarez
Jest duze prawdopodobienstwo ze takie sa inicjaly. Natomiast chcialabym zobaczyc portret mojego ojca. Wiadomo, ze w muzeach sarmackich sa obrazy zrabowane z teutonskich ziem, powinny wrocic do macierzy.@vladimir-ik-lihtenštán napisał w Oficjalny portret:
@juarez Poznaję rękę! To zapewne mistrz Artyficjusz.
Mam nadzieję, że chodzi tutaj o ostatnio wykony portret, a nie portret ostatni Waszej Cesarskiej Mości.
Rowniez mam taka nadzieje.
-
@juarez
Jest duze prawdopodobienstwo ze takie sa inicjaly. Natomiast chcialabym zobaczyc portret mojego ojca. Wiadomo, ze w muzeach sarmackich sa obrazy zrabowane z teutonskich ziem, powinny wrocic do macierzy.Udało mi się odzyskać oryginał od jednego z grodziskich urzędników, pracującego w tamtejszym Instytucie Magazynowania Grafik. Kto by pomyślał, że wystarczyło powołać się na Piotra Mikołaja, podrobić parę pełnomocnictw i sypnąć garść libertów tu i tam. Nawet nie musiałem się przedstawiać. Na wieść o Kefasie i wyrecytowaniu krótkiego wierszyka w duchu sarmackiego zamordyzmu, urzędas wpadł w jakąś dziwną euforię graniczącą wręcz ze stanem chorego podniecenia po czym obdarzywszy mnie pełnym zaufaniem oddalił się w celu dokonania samogwałtu kompulsywnie powtarzając pod nosem książęcą tytulaturę sprzed Błękitnego Października.
Jak widać Centrala niewiele się zmieniła.