Nawigacja

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Zaloguj się
    • Szukaj
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

[AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku

Życie Teutonii (Úr Teutonienlejb)
    5
    23
    1589
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Vladimir ik Lihtenštán
      Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez

Nie sądziłem, że tak szybko znajdą się chętni do tej zabawy. Oczywiście wolność (Fráhat) to poprawna odpowiedź. @Orjon, jako że pierwszy udzielił poprawnej odpowiedzi, może wybrać swoją nagrodę.

W. Ś. @Piwski-Żmij-Sroczyński może też zaprezentować publicznie swoje rozwiązania. Nie proponuję tego, bo nie ufam w uczciwość, ale zawsze jestem ciekaw realizacji pisma teutońskiego w innym wykonaniu. 😉

O 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
      • O
        Orjon @Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez

@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek już mam, więc wezmę oryginał portretów 😉
        Szczegóły dogadamy na PW.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
        • P
          Piwski Żmij-Sroczyński ostatnio edytowany przez

text alternatywny

Vladimir ik Lihtenštán 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
          • Vladimir ik Lihtenštán
            Vladimir ik Lihtenštán @Piwski Żmij-Sroczyński ostatnio edytowany przez

W takim razie J. Ś. @piwski-żmij-sroczyński otrzymuje znaczek. Zwycięzcom konkursu gratuluję!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
            • O
              Orjon ostatnio edytowany przez

To ja też podeślę:
              text alternatywny

• Vladimir ik Lihtenštán

@piwski-żmij-sroczyński Proszę jeszcze o potwierdzenie otrzymania znaczka. 😉

P 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • P
                  Piwski Żmij-Sroczyński @Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez

@vladimir-ik-lihtenštán W ŚZF? Tam to mam tylko te dwa które sam wyhaczyłem na zjeździe xD. Gdzieś się po drodze zgubił?

Vladimir ik Lihtenštán 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                  • Vladimir ik Lihtenštán

@piwski-żmij-sroczyński To dziwne, bo przekazuję znaczek wybranej osobie. Może limit dwóch znaczków na osobę uniemożliwia nie tylko dostanie więcej niż dwa, lecz również w ogóle posiadanie więcej niż dwóch. 😮

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • Vladimir ik Lihtenštán
                      Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez

W. Ś. @Piwski-Żmij-Sroczyński, nieoceniony i sprawny Helwetyk Romański jak zwykle zjawił się znikąd i pomógł. Znaczek powinien być już u zwycięzcy. 😉

P 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                      • P
                        Piwski Żmij-Sroczyński @Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez

@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek dotarł. Dziękuję pięknie! Będzie kiedyś można wygrać jakiś rysunek fizyczny?

Vladimir ik Lihtenštán 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • Anastasia Windsachen
                          Anastasia Windsachen ostatnio edytowany przez

Może i już wygrać nic nie można to podjęłam się wyzwania. Te samogłoski... chapeau bas jak chodzi o pomysłowość!

097fae31-f5a7-47c8-8292-a275031dd614-image.png

• Vladimir ik Lihtenštán

@piwski-żmij-sroczyński napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:

@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek dotarł. Dziękuję pięknie! Będzie kiedyś można wygrać jakiś rysunek fizyczny?

Kto wie, może kiedyś zorganizuję konkurs, w którym będzie można wygrać realny suwenir. 😉

@anastasia-windsachen napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:

Może i już wygrać nic nie można to podjęłam się wyzwania. Te samogłoski... chapeau bas jak chodzi o pomysłowość!

Dziękuję za ten komplement, Wasza Królewska Mość. I muszę również komplement oddać, zauważając, że ma Wasza Królewska Mość ładny charakter pisma. Ciekawie też wygląda ta teutońska kursywa.

Anastasia Windsachen 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                            • Anastasia Windsachen
                              Anastasia Windsachen @Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez

@vladimir-ik-lihtenštán napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:

Dziękuję za ten komplement, Wasza Królewska Mość. I muszę również komplement oddać, zauważając, że ma Wasza Królewska Mość ładny charakter pisma. Ciekawie też wygląda ta teutońska kursywa.

Nauka cyrylicy i pisania jej w kursywie robi swoje. Niektóre z liter pisze się dosyć podobnie do uczonej w szkołach cyrylicy. Dziękuję za pochwałę pisma, muszę powiedzieć, że taki styl to mój tzw. "prawie szybki". Ten wolny jest często mniej zgrabny, natomiast szybki jest strasznie zamaszysty 😄

Jeżeli Wasza Łaskawość chce to mogę w tej odmiennej formie kursywy cały alfabet dać. Przyszli uczniowie teutońskiego mieliby większe porównanie, a może i ćwiczenia z próby odróżnienia czy rozpoznania liter

Vladimir ik Lihtenštán 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                              • Vladimir ik Lihtenštán
                                Vladimir ik Lihtenštán @Anastasia Windsachen ostatnio edytowany przez

Wasza Królewska Mość @anastasia-windsachen, jeśli WKM ma chęć i ochotę wykonać swoją wersję kursywy, to oczywiście popieram i pomysłowi temu patronuję. Swoją pracę prosiłbym opublikować w wątku poświęconym pismu w IKT.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                • first-post
                                  last-post