[DECYZJA RADY] W sprawie położenia Kompasu
-
Wasze Łaskawoście oraz mieszkańcy Teutonii.
Dzisiaj poproszono nas o umieszczenie opinii dotyczacej Kompasu w mikroświecie. Obecnie w mapach Ronana wyglada tak.
Ze wzgledu na to, ze oficjalnie prowadze polityke zagraniczczna jednakze zdanie Rady jest dla mnie wiazace ale tez danie teutonczykow jest wazne prosze was o opinie.
Moje zdanie pozostaje niezmiennie, uwazam ze w mikronacjach zabawa jest najwzniejsza. Kompas mial swoj ksztalt taki jak do nas przyszedl i nie powinnismy ingerowac w jego wyglad. Realnie tez usypuje sie wysypy w rozne ksztalty - patrz Dubaj. Nie przeszkadza mi tez obecne miejsce Kompasu. Nie sadze, ze przeszkadzaloby mi tez gdyby znajdowalo sie np. powyzej wysp Teutonii.
Prosilabym o wyrazenie swojego zdania w tym watku.
-
Wasza Cesarska Mość,
Wasza Łaskawość,
Teutonki i Teutończycy,Początkowo proponowałem, żeby państwa Kompasu zajęły któreś z istniejących już, a obecnie opustoszałych ziem. Dziś wiem jednak, że kształt Kompasu oraz nazwy istniejących na nim państw (jakkolwiek dla mnie w pierwszej chwili dziwne) są uwarunkowane tradycją i historią. Dla nas, narodu teutońskiego, nie ma rzeczy świętszej niż tradycja i historia, dlatego również uważam, że powinniśmy uszanować kształt i lokację Kompasu. Niemniej co do tego drugiego o wiele więcej do powiedzenia powinny mieć kraje bezpośrednio sąsiadujące - Dreamland, Sarmacja i Leocja.
Uważam, że nowa formułą mikronacji, którą przynosi ze sobą Kompas, może być czymś odświeżającym. Dlatego, podsumowując, nie wnoszę żadnego sprzeciwu wobec proponowanej lokacji.