Navigation

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Login
    • Search
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Uroczystość nadania tytułów oraz ziem rodowych

Pałac Cesarski (Úr Emporburg)
    3
    6
    161
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Joanna Izabela
      Joanna Izabela last edited by

Szanowni Teutończycy,

Na 6 lutego planuje nadać oraz weryfikować tytuły jak również nadać ziemie rodowe.
      Osoby które jeszcze się nie wypowiadały w sprawie proszę lub chciałby coś dodać proszę o opinię [tutaj](https://forum.uniapanstw.pl/topic/81/wstępny-zarys-ziem-rodowych-i-tytułów-tymczasowych/7

Spis lenników do nadania:
      @Cillian
      @Natalia-Helena-von-Lichtenstein
      @Gotfryd-Slavik-de-Ruth
      @Vladimir-ik-Lihtenštán
      @Grzegorz-Jakub-Marcin-August-Brzeszczykiewicz-Papastathopoulos-Konstantynopolitańczykowian
      @Daniel-Saryoni
      @Sereus-von-Ahabejż
      Jeżeli kogoś pominęłam lub jeszcze jest ktoś chętny to proszę o komentarz.

Jakub Wysocki 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Vladimir ik Lihtenštán
        Vladimir ik Lihtenštán last edited by

Wasza Cesarska Mość,

Jak zapewne większość Teutończyków i Wasza Cesarska Mość przekonała się, że nie należę obecnie do najaktywniejszych. Niemniej chciałbym zwrócić się do Waszej Cesarskiej Mości z prośbą o pamięć o mnie przy nadawaniu lenn i herbów. W jakimkolwiek kierunku proces ustawodawczy pójdzie w Senacie, byłbym niezmiernie wdzięczny, gdyby Wasza Cesarska Mość nadała mi herb otrzymany niegdyś od JKW Łukasza Augusta za czasów niepodległego Królestwa Nowej Teutonii. teutonia.png

Co tyczy się tytułów, nie znam zamiarów Waszej Cesarskiej Mości. Obecnie posługuję się otrzymanym również w niepodległej Nowej Teutonii tytułem baroneta. Byłbym szczęśliwy, gdyby jego użycie zostało sformalizowane przez Waszą Cesarską Mość.

Na koniec poruszę jeszcze kwestię lenn. W Królestwie Teutonii istniał Palatynat Lichtensteinu ustanowiony przez JKW Andrzeja Fryderyka jako Lokalny Okręg Administracyjny o niniejszym statucie złożony z dwóch lenn nadanych po uzyskaniu sarmackich tytułów arystokratycznych: (1.) położone na północ od Zielnyboru i Jeziora Lokan w Hrabstwie Enderasji miasteczko Abvienolheim, oraz okręg o średnicy 40 km wokół miasteczka, (2.) cytadela i osada Tseleborm na środkowym odcinku granicy baridajsko-teutońskiej w Hrabstwie Loardii. Tutaj znaleźć można stosowane mapy.

Na koniec polecę się pamięci Waszej Cesarskiej Mości i poproszę o przyjęcie moich życzeń tysiąca lat panowania.

Joanna Izabela 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Joanna Izabela
          Joanna Izabela @Vladimir ik Lihtenštán last edited by

@vladimir-ik-lihtenštán
          Szanowny Palatynie,

Zmieniłam herb w profilu oraz nadałam tytuł honorowy Baroneta.

Co do Palatynatu to wszystkie akty teutońskie nadal obowiązują na terytorium Teutonii. Mimo iż obecnie struktura tytułów będzie inna to nadal lenna honorowe (czyli te które były w Sarmacji) będą respektowane jednak nie będą miały wpływu na senat czy możliwość nadania tytułów innym.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • Jakub Wysocki
            Jakub Wysocki @Joanna Izabela last edited by

@joanna-izabela jeśli WCM ma na myśli nadanie mojej osobie Górnicy/Sello, to mogłaby mnie WCM dopisać 🙂

Joanna Izabela 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Joanna Izabela
              Joanna Izabela @Jakub Wysocki last edited by

@grzegorz-tomasz-jakub-czartoryski
              akurat wpisałam tytuł honorowy Nowej Teutonii to było przed Sarmacja. Lenn nie wpisuje bo to nie tytuł, natomiast tytuły tymczasowe i tak się zamieniają na te obecne w senacie wiec będą nowe rozdania.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • Joanna Izabela
                Joanna Izabela last edited by Joanna Izabela

San Dias High School invites you (1).jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • first-post
                  last-post