Uroczystość nadania tytułów oraz ziem rodowych
-
Szanowni Teutończycy,
Na 6 lutego planuje nadać oraz weryfikować tytuły jak również nadać ziemie rodowe.
Osoby które jeszcze się nie wypowiadały w sprawie proszę lub chciałby coś dodać proszę o opinię [tutaj](https://forum.uniapanstw.pl/topic/81/wstępny-zarys-ziem-rodowych-i-tytułów-tymczasowych/7Spis lenników do nadania:
@Cillian
@Natalia-Helena-von-Lichtenstein
@Gotfryd-Slavik-de-Ruth
@Vladimir-ik-Lihtenštán
@Grzegorz-Jakub-Marcin-August-Brzeszczykiewicz-Papastathopoulos-Konstantynopolitańczykowian
@Daniel-Saryoni
@Sereus-von-Ahabejż
Jeżeli kogoś pominęłam lub jeszcze jest ktoś chętny to proszę o komentarz. -
Wasza Cesarska Mość,
Jak zapewne większość Teutończyków i Wasza Cesarska Mość przekonała się, że nie należę obecnie do najaktywniejszych. Niemniej chciałbym zwrócić się do Waszej Cesarskiej Mości z prośbą o pamięć o mnie przy nadawaniu lenn i herbów. W jakimkolwiek kierunku proces ustawodawczy pójdzie w Senacie, byłbym niezmiernie wdzięczny, gdyby Wasza Cesarska Mość nadała mi herb otrzymany niegdyś od JKW Łukasza Augusta za czasów niepodległego Królestwa Nowej Teutonii.
Co tyczy się tytułów, nie znam zamiarów Waszej Cesarskiej Mości. Obecnie posługuję się otrzymanym również w niepodległej Nowej Teutonii tytułem baroneta. Byłbym szczęśliwy, gdyby jego użycie zostało sformalizowane przez Waszą Cesarską Mość.
Na koniec poruszę jeszcze kwestię lenn. W Królestwie Teutonii istniał Palatynat Lichtensteinu ustanowiony przez JKW Andrzeja Fryderyka jako Lokalny Okręg Administracyjny o niniejszym statucie złożony z dwóch lenn nadanych po uzyskaniu sarmackich tytułów arystokratycznych: (1.) położone na północ od Zielnyboru i Jeziora Lokan w Hrabstwie Enderasji miasteczko Abvienolheim, oraz okręg o średnicy 40 km wokół miasteczka, (2.) cytadela i osada Tseleborm na środkowym odcinku granicy baridajsko-teutońskiej w Hrabstwie Loardii. Tutaj znaleźć można stosowane mapy.
Na koniec polecę się pamięci Waszej Cesarskiej Mości i poproszę o przyjęcie moich życzeń tysiąca lat panowania.
-
@vladimir-ik-lihtenštán
Szanowny Palatynie,Zmieniłam herb w profilu oraz nadałam tytuł honorowy Baroneta.
Co do Palatynatu to wszystkie akty teutońskie nadal obowiązują na terytorium Teutonii. Mimo iż obecnie struktura tytułów będzie inna to nadal lenna honorowe (czyli te które były w Sarmacji) będą respektowane jednak nie będą miały wpływu na senat czy możliwość nadania tytułów innym.
-
@joanna-izabela jeśli WCM ma na myśli nadanie mojej osobie Górnicy/Sello, to mogłaby mnie WCM dopisać
-
@grzegorz-tomasz-jakub-czartoryski
akurat wpisałam tytuł honorowy Nowej Teutonii to było przed Sarmacja. Lenn nie wpisuje bo to nie tytuł, natomiast tytuły tymczasowe i tak się zamieniają na te obecne w senacie wiec będą nowe rozdania. -