Zgłoszenie na Namiestników Cesarskich
-
Bardzo liczyłem, że ten sentyment nie da Ci spokoju!
Wasza Cesarska Mość!
Úren Teutonen!Jako kontrkandydat chciałbym zarekomendować baroneta ik Lihtenštán'a. Jego doświadczenie związane nie tylko z lingwistyką, ale i ogólnie z kulturą jest przeogromne, powszechnie znane i cenione. Również poza Teutonią. Wkład Vladimira w dziedzictwo narodowe naszego kraju jest godny podziwu i ręczę, że jeżeli los oszczędzi mu realiozy to Cesarstwo będzie miało naprawdę godnego Namiestnika.
W sprawie mojej kandydatury, większość moich planów związanych z Cesarstwem na najbliższe dni opisałem tutaj. Z pewnością nie omieszkam wspierać inicjatyw pozostałych Teutończyków, a ponadto dołożę wszelkich starań aby własną aktywnością zarazić jak najwięcej osób, którym wciąż na Teutonii zależy. Jeżeli nasze Renovatio Imperii nabierze rozpędu, a strona techniczna zostanie w pełni dopracowana z pewnością zajmę się ponowną regionalizacją Cesarstwa poprzez tworzenie nie tylko barwnych opisów teutońskich krain na stronie głównej, ale także wskrzeszeniem tradycji oddzielnych stron dla regionów i miast wchodzących w skład Teutonii. Jedyne, co zagwarantuje mi spełnienie to widok prężnie rozwijającej się Teutonii. Barwnej, dumnej, twórczej i kipiącej aktywnością. Jak przystało na Cesarstwo.
Na pohybel gellońskim jęzorom kłapiącym o upadku!
-
Od 21.00 bedzie mozna oddac glos na Namiestnikow Cesarskich:
https://www.uniapanstw.pl/probe/15 -
Drodzy Teutończycy,
W wyniku wyborów wybraliście dwóch Namiestników Cesarskich:
Vladimir ik Lihtenštán i Juarez - wszystkie 4 glosy.Wyrażam również zgodę aby Jego Ekscelencja Vladimir używał tytułu Namiestnika Srebrnego Rogu i calej Slavii.
Czekam rownież na propozycje od Jego Ekcelencji Juareza dotyczącego przyznania ziem na okres obecnej kadencji.
Ku chwale Teutonii!
@Juarez @Vladimir-ik-Lihtenštán -
Wasza Cesarska Mość,
Teutończycy!Za wszystkie głosy dziękuję. Gratuluję również Namiestnikowi ik Thórn-Mákovskiemu. Oby nasza praca przyczyniła się dobru powszechnemu. Ku chwale Cesarstwa!
Á, Vladimir ik Lihtenštán, iv’lobi for úren Ruune ik úrs Emporrak Teutonies ond ik Orik Orek Emporiš Majestat Ijoana Izabel ond for al Teutoniš, as á vil maki áik Plikten af úrs gegebed Afrat árik ond gevikkiš, á vil maki úrenn Befalen ik áik Vórhášteiteden fórmúišess, á vil šutsi úren afratiše Gehámnikka, ond á vil lenki áik Šriti mith úrens Regelen ik úrs Honor, úres Elikkat ond úres volkenšaftiše Vihtkat! Úr Teutonie ifá lejbi!
Ja, Vladimir ik Lihtenštán, ślubuję ku chwale Cesarstwa Teutonii i Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli i wszystkiego, co teutońskie, że na powierzonym mi stanowisku będę spełniać swoje obowiązki gorliwie i sumiennie, polecenia mych przełożonych wykonywać z najwyższą starannością, będę strzec tajemnicy urzędowej, a w swoim postępowaniu będę kierować się zasadami honoru, uczciwości i ważności społecznej! Vivat Teutonia!
-
Pozwoliłem sobie rozesłać poniższe obwieszczenie do Leocji, Sarmacji i Dreamlandu.
-
P. S.
Po czasie zauważyłem literówkę i brzydkie podkreślenie imienia Jahn.
-
Ladnie, znak ze jednak dzialamy.
Dreamland usunal temat czy link zle prowadzi? -
@joanna-izabela Link źle prowadzi. Ten powinien być w porządku.
-
Úre Empore,
Úren Teutonen!Dziękuję za okazane zaufanie i również gratuluję Namiestnikowi ik Lihtenštánowi. Zapewniam, że głosy na nas oddane nie pójdą na marne. Tak nam Hergolienie dopomóż!
Á, Jahn Dagobard ik Thórn-Mákovski, iv’lobi for úren Ruune ik úrs Emporrak Teutonies ond ik Orik Orek Emporiš Majestat Ijoana Izabel ond for al Teutoniš, as á vil maki áik Plikten af úrs gegebed Afrat árik ond gevikkiš, á vil maki úrenn Befalen ik áik Vórhášteiteden fórmúišess, á vil šutsi úren afratiše Gehámnikka, ond á vil lenki áik Šriti mith úrens Regelen ik úrs Honor, úres Elikkat ond úres volkenšaftiše Vihtkat! Úr Teutonie ifá lejbi!
Ja, Jahn Dagobard ik Thórn-Mákovski, ślubuję ku chwale Cesarstwa Teutonii i Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli i wszystkiego, co teutońskie, że na powierzonym mi stanowisku będę spełniać swoje obowiązki gorliwie i sumiennie, polecenia mych przełożonych wykonywać z najwyższą starannością, będę strzec tajemnicy urzędowej, a w swoim postępowaniu będę kierować się zasadami honoru, uczciwości i ważności społecznej! Vivat Teutonia!
W kwestii nadania terytorium dla mojego urzędu będę zaszczycony jeżeli Wasza Cesarska Mość obdarzy mnie tytułem cesarskiego namiestnika Złotego Grodu i Nowej Teutonii. Odkąd przybyłem do naszej kochanej Ojczyzny zawsze byłem związany ze Złotym Grodem i Nową Teutonią. Pierwotnie zamierzałem ubiegać się o Rarogonię, jednak sądzę, iż trafiła pod dobre skrzydła Namiestnika ik Lihtenštána.
-
@juarez Wasza Laskawosc oczywiscie udzielam zgody na tytul w obecnej kadnecji.
-
@joanna-izabela Á iv'danki úre Empore.
-
Zgodnie z zasadami, oglaszam ponowne zgloszenia na Namiestnikow Cesarskich na okres pazdziernik- grudzien.
Zgloszenia do czwartku 3 pazdziernika 2024 godzina 21.00 -
Wasza Cesarska Mość,
Co prawda czas wyznaczony na zgłoszenie kandydatur minął, ale mam nadzieję, że skoro nikt nie postanowił wystartować, mogę ponownie podjąć próbę służby Ojczyźnie na stanowisku namiestnika.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Oczywiscie, w takim przypadku w dniu jutrzejszym formalnie do niedzdieli rozpoczne glosowanie na stronie ZA/Przeciw kandydaturze
-
Zoranizowano glosowanie: https://www.uniapanstw.pl/probe/17
-
Wasza Cesarska Mość,
Jeśli dobrze interpretuję wyniki, zostałem wybrany na namiestnika cesarskiego na kolejną kadencję. Tak jak ostatnim razem, proszę Wasza Cesarską Mość o możliwość posługiwania się tytułem namiestnika Srebrnego Rogu i całej Slavii.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Wasza Łaskawośc faktycznie został wybrany, wyrażam zgodę rownież na używanie tytułu.
-
Aby uczynić zadość zwyczajowi, składam ślubowanie:
Á, Vladimir ik Lihtenštán, iv’lobi for úren Ruune ik úrs Emporrak Teutonies ond ik Orek Emporiš Majestat Ijoana Izabel ond for al Teutoniš, as á vil maki áik Plikten af úrs gegebed Afrat árik ond gevikkiš, á vil maki úrenn Befalen ik áik Vórhášteiteden fórmúišess, á vil šutsi úren afratiše Gehámnikka, ond á vil lenki áik Šriti mith úrens Regelen ik úrs Honor, úres Elikkat ond úres volkenšaftiše Vihtkat! Úr Teutonie ifá lejbi!
Ja, Vladimir ik Lihtenštán, ku chwale Cesarstwa Teutonii i Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli i wszystkiego, co teutońskie, ślubuję, że na powierzonym mi stanowisku będę spełniać swoje obowiązki gorliwie i sumiennie, polecenia mych przełożonych wykonywać z najwyższą starannością, będę strzec tajemnicy urzędowej, a w swoim postępowaniu będę kierować się zasadami honoru, uczciwości i ważności społecznej! Vivat Teutonia!