⚽ NK Ana - Konstanz ⚽
-
Dzisiaj powstał slawoński klub piłkarski NK Ana - Konstanz, będzie on grał w lidze leockiej.
Drużyna jest budowana od zera, także trochę czasu minie, zanim będziemy walczyć o najwyższe cele
-
Za nami dwa mecze towarzyskie:
2:1 z rezerwami
2:0 z Impactem Nowy Brzeg
Oba mecze napawają optymizmem przed startem sezonu, ale trzeba pamiętać że to starcia tylko towarzyskie i nie może to nas za bardzo rozluźnić przed meczami o punkty.
Półżartem można zauważyć że jesteśmy póki co jedyną niepokonaną drużyną w LPPL xD
-
0:0 na inaugurację z Impactem Nowy Brzeg.
Nie jest źle, ale mogło być znacznie lepiej, tym bardziej że mieliśmy aż 7 szans na zdobycie gola....
Po 1. kolejce mamy 6. miejsce w tabeli i może się okazać że to nasz najwyższy wynik w tym sezonie xD
Z dobrych wiadomości mogę jeszcze poinformować że powędrował do mnie tytuł Menedżera Kolejki.
-
Miło mi także ogłosić że NK Ana - Konstanz od dziś posiada swój oficjalny herb
Podziękowania dla Oswalda Baskerville za pomoc przy walce z wektorami -
@ludwik-tomović Prezentuje się całkiem powabnie.
Tylko gdzie te loki? -
Pewne zwycięstwo 2:0 z Rumteaml (gdziekolwiek to w Leocji jest xD)
Dzięki temu awansowaliśmy na 4. miejsce w tabeli.
Slavkovic trafia do Jedenastki Kolejki a dla mnie tytuł Menedżera Kolejki.Póki co jesteśmy jedyną drużyną w historii LPPL bez straty gola xD
-
Za nami 3. kolejka i spotkanie z OCD Nowy Brzeg.
Wynik otworzyliśmy już w 4. minucie, a ostatecznie mecz zakończył się naszym zwycięstwem 2:0.
Zwycięstwo to dało nam awans na podium, aktualnie zajmujemy 3. miejsce w tabeli.
Tytuł Menedżera Kolejki powędrował do mnie.[b]Z życia drużyny:[/b]
Oliver Bakic mial zastrzyk z calkowicie legalna substancja - Gatamumbuba z Gwinei Równikowej. Siostra zawodnika poznala szamana podczas swojej ostatniej podrózy dlatego Oliver Bakic poprawil swoja forme.A jeszcze dziś zostaną zaprezentowane nowe stroje NK Ana - Konstanz
-
To czas na odkrycie kart
Stroje domowe NK Ana - Konstanz:
-
I wyjazdówki:
-
Nie no kocie łapki wymiatają...
Natomiast warto chyba nanieść informację, że właścicielem Novacosty jest @Oswald-Baskerville. -
@heinz-werner-grüner jak najbardziej, potwierdzam zarówno o łapkach jak i o Oswaldzie
-
Debiut NK Any - Konstanz w Pucharze Leocji.
Zmierzyliśmy się z liderem tabeli - Dianą Angemont.
Od 83. minuty remisowaliśmy 1:1 i była duża szansa na sensację, ale niestety w jednej z ostatnich akcji meczu dostaliśmy cios i gola na 1:2.Cóż, będziemy walczyć w rewanżu....
Para naszych stoperów w Jedenastce Kolejki.
-
Należy uzupełnić co się działo w klubie od ostatniego wpisu.
Niestety nie mam dobrych wieści.....W 4. kolejce LPPL przegrywamy 0:1 z Wandowiczanką.
W pucharowym rewanżu przegrywamy z Dianą 1:3, ale aż do 81. minuty remisowaliśmy.
W 5. kolejce LPPL znowu zmierzyliśmy się z Dianą, na prowadzenie wyszliśmy już w 1. minucie, niestety doświadczenie i większe umiejętności przeciwników dały o sobie znać i przegraliśmy 1:2.
Najgorszy jednak był mecz z 6. kolejki, gdzie podejmowaliśmy LTF Nowy Brzeg, do przerwy prowadziliśmy 2:0, by przegrać 2:5.........
Aktualnie jesteśmy na 7. miejscu w tabeli.
Plotki głoszą, że trener ma się wypowiedzieć na temat wyników w najbliższym wywiadzie dla klubowych mediów.
-
Klubowa telewizja odwiedziła ostatnio trenera NK Ana - Konstanz w jego leockim domu i przeprowadziła rozmowę na temat dotychczasowych wyników drużyny.
Przedsezonowe mecze poszły nam bardzo dobrze. Wiemy że mecze towarzyskie rządzą się swoimi prawami i służą głównie podniesieniu morale. Ten cel udało nam się osiągnąć
Pierwsze mecze w lidze przyniosły nam remis i dwa zwycięstwa. Apetyty kibiców zostały rozbudzone tym bardziej, że po trzech meczach znajdowaliśmy się na podium w ligowej tabeli.
W Pucharze, pomimo dwóch porażek, uważam że nie przynieśliśmy wstydu. W obydwu meczach do samego końca walczyliśmy o awans. Proszę pamiętać że jesteśmy nową, młodą drużyną, a Diana Angemont jest już na tyle doświadczona że potrafi radzić sobie z presją, co było szczególnie widoczne w końcówkach meczy. Mimo wszystko Diana do końca czuła nasz oddech na swoich plecach, a wygrali z nami dzięki swojemu doświadczeniu
Trzy ostatnie porażki w lidze budzą smutek, zwłaszcza ostatnia z LTF. Jednak - nie licząc ostatniego meczu - odważnie przeciwstawiliśmy się silniejszym przeciwnikom, grając przeciwko nim praktycznie jak równy z równym
Ostatnia porażka może być nazwana pogromem. Położyliśmy kompletnie drugą połowę, w momencie kiedy wydawało się że cały mecz mamy pod kontrolą.
Mam wrażenie, że początkowe wyniki i walka do ostatniej minuty w Pucharze, sprawiły że zaczęto od nas wymagać jak od faworytów. A sensacją jest raczej to że dopiero teraz przegraliśmy tak wysoko.
-
Dziś podejmowaliśmy u siebie FC Terinę Zielonka.
Gdy w 21 minucie i 37 sekundzie meczu obrońca Teriny - January Barka otrzymał żółtą kartkę z trybun zajmowanych przez najzagorzalszych kibiców NK AK było słychać piosenkę:
Swego Barkę pozostaw na ławce!W 32. minucie objęliśmy prowadzenie, a w 54. je podwyższyliśmy, stracony gol w 81. minucie nie był w stanie odebrać nam zwycięstwa.
NK Ana - Konstanz 2:1 FC Terina Zielonka
Pod koniec meczu z sektorów gospodarzy było słychać różne przyśpiewki m.in.:
"Tylko Zielonka nie ma ogonka,
nie ma ogonka Zielonkaaaa!"Jednak były to bardziej przyjacielskie przytyki, bo po meczu kibicom Teriny zostało postawione piwo na pocieszenie, po czym zostali odprowadzeni na dworzec.
Nadal zajmujemy 7. miejsce w tabeli.
-
W 8. kolejce nieznaczna porażka 0:1 z Tropikaną Złote Piaski.
Natomiast 9. kolejka przyniosła nam zwycięstwo 3:0 z Kadukami Żmigród.Pozwoliło nam się to przesunąć na 6. miejsce w tabeli.
-
Jak ten czas szybko leci!
To już 10. kolejka LPPL, która przynosi nam pewne zwycięstwo 3:0 z Radzivonem.Daje nam to awans na 5. miejsce w tabeli.
Dwóch zawodników NKAK w Jedenastce Kolejki.
-
Nadrabiając brakujące wpisy:
w 11. kolejce porażka 0:1 z Czarnymi Wilkami, gola straciliśmy w ostatnich minutach.
w 12. kolejce w rewanżu z Czarnymi Wilkami remis 1:1
w 13. kolejce zmierzyliśmy się z Radzivonem, wygraliśmy 3:1, co dało mi tytuł Menedżera Kolejki.
Po 13 kolejkach zajmujemy 6. miejsce w tabeli