⚽ Futbólfeaán Auterra ⚽
-
Futbólfeaán Auterra
Futbólfeaán Auterra – teutoński klub piłkarski z siedzibą w mieście Auterra występujący aktualnie w rozgrywkach Sarmackiej Ligi Piłkarskiej. Do 24 sierpnia 2017 roku drużyna występowała pod nazwą FC Auterra.
Klub został założony 20 kwietnia 2015 roku z inicjatywy obywatela Księstwa Sarmacji Daniela Saryoniego. Drużyna dołączyła do rozgrywek SLP w końcówce 23. sezonu, zajmując miejsce jednej z drużyn występującej w Średniej Klasie.
Pierwszy mecz ligowy FC Auterra rozegrała 25 kwietnia 2015 roku przeciwko Słonikom Sodomia. Spotkanie zakończyło się bezbramkowym remisem.
Barwy i Przydomek-|
úren Blau-roten (Niebiesko-czerwoni), úren Lóarden (Loardianie)Ciekawostka
"klub piłkarski", powinno brzmieć Futbólfeaán (FF). Klub zmienił nazwę na zgodną z zasadami języka teutońskiego 24 sierpnia 2017 roku. Zmianie uległ także herb klubowy.Sukcesy i trofea
- Mistrzostwo SLP (38. sezon)
- 3.miejsce w rozgrywkach SLP Ekstraklasy (28. sezon SLP)
- 1.miejsce w rozgrywkach SLP Niższej Klasy (24. sezon SLP)
- 3x Drużyna Miesiąca SLP (04/17, 07/20, 12/20)
- 1x Drużyna Miesiąca MUP (05/15)
*Wszystkie dane pochodzą z Micropedii
29 lipca 2021 roku klub został przejęty przez H.W.Grunera
Tego samego dnia zaprezentowano nowe stroje wyprodukowane przez Spielera...
Chcesz aby to logo reprezentowało Twoje interesy?
FF Auterra zaprasza do współpracy przedsiębiorstwa, instytucje etc. -
@heinz-werner-grüner o mamy widze kolejnego swietnego trenera
-
@joanna-izabela W sumie to przez przypadek.
-
@heinz-werner-grüner mogles udawac
-
@joanna-izabela Chodziło mi o to, że nie zabiegałem o to by dostać się do SLP. Trafił się zespół z Auterry to się zdecydowałem... Bez podtekstów.
-
FF Auterra rozpoczęła całkiem nieźle. Po dwóch kolejkach zdobyliśmy 4 punkty. Liczymy na więcej!
-
@heinz-werner-grüner mozna jakis link do tabeli, czy aktualnie jeszcze nie ma?
-
@joanna-izabela
W trzeciej kolejce nie popisaliśmy się ulegając u siebie czarnoleskim piłkarzom. No, ale nie ma tragedii i gramy dalej! -
@heinz-werner-grüner rozumiem, ze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc?
-
@joanna-izabela oczywiście! 15 spotkań przed nami!
Mecz miał tragiczny dla nas przebieg. Straciłem dwóch piłkarzy w pierwszych piętnastu minutach. Nie dało się nic zrobić.