-
Jak powszechnie wiadomo (lub nie) nasza strona leży i kwiczy. Prywatnie omawialiśmy tą kwestię z Jej Cesarską Mością i Jego Królewską Wysokością Andrzejem Fryderykiem i niestety trzeba ją postawić od nowa.
W związku z tym wychodzę z zapytaniem czy może warto zrobić oddzielne strony np. dla Dziennika Ustaw? Czy jednak jest możliwość jego aktualizowania poprzez obecną stronę?
Zastanawiam się też nad Gazetą Teutońską, gdyż w moim zamyśle chciałbym wydawać ją w pdf-ie żeby każdy według uznania mógł ją wydrukować i czytać w formie fizycznej. Do publikacji takich plików w sumie wystarczy nawet forum.
Kolejna kwestia to system gospodarczy i egzekwowanie kar finansowych przez Cesarski Ortsik. System wydaje się martwy.
Strony poszczególnych regionów lub w przyszłości lenn i ewentualnych LOA też bym widział na oddzielnych stronach, które potem można podpiąć pod główną, kiedy ta już stanie się w pełni funkcjonalna.
Ostatnia sprawa to ostatni incydent z niemożnością zalogowania się Orjona. Nie mam pełnego rozeznania w kodzie więc ciężko stwierdzić jak zaradzić tego typu incydentom w przyszłości.
-
Ta strona jest do ogolnego wyrzucenia ale jezeli bedziemy stawiac nowa to raczej skupilabym sie na jednej stronie bez duzej ilosci przechodzenia na inne. Niech wszystko bedzie skupione w jednym miejscu.
System finansowy raczej sie nie sprawdzi, mysle ze kwestia systemu narracyjnego czyli lenn by byla bardziej wartosciowa o ile bysmy mieli takie mozliwosci.
-
A co z tą stroną? Nie można byłoby wykorzystać jej zasobów? Zgromadzono tam bardzo wiele wartościowych treści.
Postawienie nowej strony wydaje się bardzo czasochłonnym i pracochłonnym przedsięwzięciem.
-
Póki co sprawa strony jest mocno skomplikowana. Omawiamy to na Discordzie, w dziale kwestii technicznych. teutonia.one jest w posiadaniu Kwaziego, z którym na chwilę obecną kontakt jest ograniczony. Również byłbym za aktualizacją starej strony właśnie ze względu na jej zasoby.
A w temacie słownika to Orjon przekazał mi backup'a. Ktoś gdzieś już chyba o tym wspominał. Tak więc zasoby słownika są. Postaram się żeby trafiły na nasz serwer.
-
@juarez Nowa strona mogłaby być na początku tylko wizytówką z odnośnikami - do forum, Discorda i archiwalnej strony Królestwa Teutonii. Później można pomyśleć o poszerzaniu treści lub może sam IV Książę Teutończyków zmartwychwstanie.
-
@juarez Do zasobów strony teutonia.one.pl mam dostęp i zatrządzam nimi od czasu gdy wstąpiłem na tron Królewski, a później na życzenie JCM Joanny.
Zasoby słownika SĄ na naszym serwerze. Faktem jest, że ostatnie zmiany zachodziły na bazie danych Sarmacji, więc jak masz backupa to podeślij. Się wyklepie.
-
@andrzej-fryderyk Wasza Królewska Wysokość, backup przesłany. Dobrze by było podpiąć słownik pod menu forum.