Stare lenna teutońskie
-
Wasza Cesarska Mość,
Kierując do pismo do Kancelarii Waszej Cesarskiej Mości, chciałbym poznać obecny status wydanych przez dawnych królów teutońskich praw lenn. Czy we współczesnym Cesarstwie mogę nadal używać tytułu palatyna Lichtensteinu, a ziemie go tworzące - Abvienolheim (u wybrzeży jeziora Lokan, na granicy między Slavią, a Enderasją) Tseleborm (w Loardii, u granic z Baridasem) nadal pozostają pod moją opieką?
Poniżej przedstawiam akty prawne, które mam na myśli:
- Akt Fundacyjny Palatynatu Lichtensteinu,
- Postanowienie Króla Teutonii ws. akceptacji statutu Lokalnego Okręgu Administracyjnego,
- Statut Palatynatu Lichtensteinu
Chciałbym też zapytać, niejako na przyszłość, co z innymi osobami, które być może w przyszłości chciałyby powrócić do swoich lennych siedzib?
Korzystając z okazji, przesyłam Waszej Cesarskiej Mości moje serdecznie pozdrowienie z zapewnieniem oddania.
-
Wasza Łaskawość
Zgodnie z tym co było poruszane przy zmianie tytułów. Nadane tytuły w Sarmacji jak i lenna są honorowane. Obecny system byl budowany pod "grę" czyli dany tytuł daje pewne uprawnienia i możliwości co do budowania swojego statusu w Teutonii i będzie on pewnie modyfikowany, jak i pewne przywileje będą dodawane. Jak również narracyjnie będzie on miał wpływ chociażby na sprawę precedencji. Stare tytuły są respektowane i można rozwijać swoje lenno narracyjnie, jednak nie będą nowe dawały żadnych dodatkowych bonusów.