Lokacje oraz Lista Lenn Teutońskich
-
-
@vladimir-ik-lihtenštán z finalną mapą upewnie się że Abvienolheim będzie miało poprawną granicę
-
Z innej beczki - większość z tych lenn nie posiada specyficznych granic (te z mapy są sugestywne) oraz zostały nadanne w sarmackim systemie lennym. Może pora na jakąś oficjalną standardyzacje by wszystko pasowało do tego dekretu?
-
@cillian to juz przyszle, tak zeby mozna bylo sie nimi dzielic. Obecnych nadan nie ruszamy. Wiadomo, ze jak ktos nie pojawil sie od 10 lat to raczej nie pojawi sie znowu wiec jak nam zostaly jakies stare lenna ktorych nie mozna umiejscowic to..trudno. Natomiast mam zasade ze to co moi poprzednicy zatwierdzili to nie zabieram.
-
@cillian A co Baron powiedziałby na to, gdyby został naszym teutońskim, nieoficjalnym Lordem Aktualizatorem Lenn i prowadził taką ewidencję w sposób ciągły? Zadaję to pytanie w takiej formie, bo mam wrażenie, że Baron chciałby zakończyć swoje zadanie, że tak powiem, raz a dobrze. W przyszłości być może jacyś lennicy "starego prawa" by się uaktywnili i mogli dokładnie określić granice swoich nadań. Do tego czasu - większość jest pracą i kreatywnością Barona.
Co do dawnych nadań, cieszę się, że Jej Cesarska Mość prezentuje taką postawę. Dzięki niej uznajemy zasługi Teutończyków i Teutonek, którzy i które niekoniecznie są aktywni i aktywne obecnie, ale przecież swoje zrobili i zrobiły, a, parafrazując pewną starożytną księgę, godny jest robotnik zapłaty swojej. "Nowe prawo" to nowe kreacje za zasługi położone teraz, w Cesarstwie.
-
@Vladimir-ik-Lihtenštán w teorii istnieje urząd Herolda, któremu odpowiadało by takie zadanie. Jednak wydaje mi się że jest to nie tylko symboliczne ale też niepotrzebne stanowisko wpisze do Dekretu o Tytułach i Lennach. Nie narzekałbym gdyby miałbym zostać Heroldem, ale jednocześnie nie potrzebuje wiecej materiału w sygnaturze
-
@cillian Nie no tytul Herolda bylby idealny, o ile byś sie zgodził
-
@Joanna-Izabela a jakie korzyści dostaje Cesarski Herold? Czy świadczenia pracownicze na dworze cesarskim obejmują ubezpieczenie od realiozy?
-
@cillian darmowy napitek w ramach cesarkiej wizyty
-
Odnoszę wrażenie, że Baron odrzuca propozycję, bo nie chce mieć zobowiązań, które mogłaby pokrzyżować realioza. Ale co w tym złego? Jeśli Baron nagle by zniknął, jestem pewien, że Jej Cesarska Mość pozbawi Barona stanowiska herolda. Ponadto nie chodzi o to, żeby robić mnóstwo rzeczy, ale robić tyle, na ile ma się czas i ochotę.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Wasza Łaskawośc ma tutaj racje. Wydaje mi się, że jestem już najzwyczajniej znany z wymyślania pomysłów, zaczynania ich oraz nigdy ich nie kończęcia bo najzwyklej zaczyna mnie to nudzić. Takie koło realiozy chyba zwie się tzw. Burn out. Dlatego też tym razem wolałbym nie skakać szybko po jakieś pozycje, i udawać że mam energię lub i czas.
Zobowiązania to moja istna klątwa. Jednak nie będę udawać pokornego(w teorii nikt w mikronacjach może nazwać się pokornym)i na pozycję Herolda się zgodzę jeśli mam ją dostać ;d -
Muszę przyznać, że bardzo dobrze rozumiem Barona. Również nie lubię być skrępowany urzędami, które nakładają na mnie obowiązki i terminy. Zdecydowanie bardziej wolę poświęcać się inicjatywom, które pojawią się same, niezależnie od ustawowych terminów. Wydaje mi się jednak, że Teutonia to nie Sarmacja. Nikt od nikogo nie oczekuje nadzwyczajnych dokonań.