Komiksy Vladimira ik Lihtenštána [Komiks]
-
KOMIKSY
Zebrane i zaprezentowane w tej publikacji prace są tylko i wyłącznie mojego autorstwa. Obejmują komiksy publikowane przede wszystkim na łamach „Gazety Teutońskiej” w latach 2016-2018, dreamlandzkiego „Trudu” w latach 2016-2017 i trzy prace, które ukazały się w Leocji w latach 2022 i 2024.
Każdy komiks komentował mikronacyjną – przede wszystkim sarmacką, teutońską i dreamlandzką – rzeczywistość. Najprawdopodobniej ten zbiór będzie niezrozumiały dla większości współczesnych odbiorców. Niemniej chciałem zgromadzić w jednym miejscu mój graficzny dorobek i taki jest cel tego zbioru.
Przed przejściem do przeglądania komiksów, muszę zaznaczyć, że prace, które ukazywały się w „Trudzie” oceniam z dzisiejszej perspektywy na granicy dobrego smaku. Jednak w czasie, kiedy je tworzyłem, z radością przekraczałem limesy, żeby sprawdzić, na ile mogę sobie pozwolić, a oburzenie prawicowej części dreamlandzkiej sceny politycznej uważałem za największy komplement.
Prace ułożone są od najstarszych do najnowszych, bez podziału na pierwotne miejsce publikacji. Tylko w jednym komiksie – „Bóg musi bardzo zajęty” – pozwoliłem sobie na dodanie jako kontekstu cytatu Karola Medycejskiego.
Życzę dobrej zabawy!
-
Liczymy, ze Wasza Łasawkość wroci do regularnego rysowania.
-
Staram się. Nowy "Zjazd w Puszczykowie":
-
@vladimir-ik-lihtenštán Widziałam, ze zbudzilo zainteresowanie w Leocji. Myśle ze za jakis czas mozna podpisac komiks kto faktycznie jest kim, na razie niech jeszcze sie zastanawiają.