[AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku
-
Wypadaloby jeszcze Osiekowi zaniesc tylko jeszcze nie mamy ambasady.
-
Ale Osiek nie ma forum.
-
W sumie widze jeden problem tej krzyzowki - jezeli jedna osoba juz odpowiedz poda, to kolejna musi zrobic tylko kopiuj-wklej
-
Racja! Liczę jednak na uczciwość ludzi.
-
@vladimir-ik-lihtenštán podaję hasło: WOLNOŚĆ.
Fajna zabawa, chociaż na początku myślałem: kto wymyślił tak porąbane litery?! -
WOLNOŚĆ - wysłać sposób rozwiązania na priv gdzieś?
-
@orjon Całkiem przyjemny jest ten system... Nieoczywisty. Wsm... może warto wziąć pióro w dłoń i kiedyś zapisać coś alfabetem teutońskim xD. Może szkoła językowa teutońska na kolejnym zjeździe @Vladimir-ik-Lihtenštán ?
-
@joanna-izabela napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:
W sumie widze jeden problem tej krzyzowki - jezeli jedna osoba juz odpowiedz poda, to kolejna musi zrobic tylko kopiuj-wklej
Drugą osobę należy poprisić o sposób dojścia do rozwiązania i problem się rozwiązuje
-
Nie sądziłem, że tak szybko znajdą się chętni do tej zabawy. Oczywiście wolność (Fráhat) to poprawna odpowiedź. @Orjon, jako że pierwszy udzielił poprawnej odpowiedzi, może wybrać swoją nagrodę.
W. Ś. @Piwski-Żmij-Sroczyński może też zaprezentować publicznie swoje rozwiązania. Nie proponuję tego, bo nie ufam w uczciwość, ale zawsze jestem ciekaw realizacji pisma teutońskiego w innym wykonaniu.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek już mam, więc wezmę oryginał portretów
Szczegóły dogadamy na PW. -
-
W takim razie J. Ś. @piwski-żmij-sroczyński otrzymuje znaczek. Zwycięzcom konkursu gratuluję!
-
To ja też podeślę:
-
@piwski-żmij-sroczyński Proszę jeszcze o potwierdzenie otrzymania znaczka.
-
@vladimir-ik-lihtenštán W ŚZF? Tam to mam tylko te dwa które sam wyhaczyłem na zjeździe xD. Gdzieś się po drodze zgubił?
-
@piwski-żmij-sroczyński To dziwne, bo przekazuję znaczek wybranej osobie. Może limit dwóch znaczków na osobę uniemożliwia nie tylko dostanie więcej niż dwa, lecz również w ogóle posiadanie więcej niż dwóch.
-
W. Ś. @Piwski-Żmij-Sroczyński, nieoceniony i sprawny Helwetyk Romański jak zwykle zjawił się znikąd i pomógł. Znaczek powinien być już u zwycięzcy.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek dotarł. Dziękuję pięknie! Będzie kiedyś można wygrać jakiś rysunek fizyczny?
-
Może i już wygrać nic nie można to podjęłam się wyzwania. Te samogłoski... chapeau bas jak chodzi o pomysłowość!
-
@piwski-żmij-sroczyński napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:
@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek dotarł. Dziękuję pięknie! Będzie kiedyś można wygrać jakiś rysunek fizyczny?
Kto wie, może kiedyś zorganizuję konkurs, w którym będzie można wygrać realny suwenir.
@anastasia-windsachen napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:
Może i już wygrać nic nie można to podjęłam się wyzwania. Te samogłoski... chapeau bas jak chodzi o pomysłowość!
Dziękuję za ten komplement, Wasza Królewska Mość. I muszę również komplement oddać, zauważając, że ma Wasza Królewska Mość ładny charakter pisma. Ciekawie też wygląda ta teutońska kursywa.