Cesarstwo tak czy nie?
-
@joanna-izabela Jak najbardziej. Jeśli umiejetności pozwolą...
-
@joanna-izabela W takim razie chyba odnośnie koron mamy już ustalone.
Co natomiast z herbami? Zmieniamy koronę i tyle?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan myslalam o tym i np. medal Hergoliena no coż...wyglada brzydko można zastąpić do miejsce elementem Loardzkim pytanie tylko jakim
-
@joanna-izabela Najlepiej byłoby wykonać coś nowego chyba, jeśli chodzi o Loardię. I jakoś wykorzystać "loardzkie cycki". Może po rajdzie pogadamy na ten temat z @Heinz-Werner-Grüner . Chyba, że @Ramael miałby czas?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan tez wydaje mi się, że potrzeba nam jakiegoś nowego symbolu. Dlatego myślę, że obecnie rozwijający Loardie czyli ty i @Cillian powinni mieć najwiekzsy głos w tej dziedzinie
-
@joanna-izabela @Cillian Może udałoby się przerobić "cycki" na coś w rodzaju symbolicznego namiotu?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan Chodzi Waszej Łaskawości o coś w rodzaju jurty?
-
@heinz-werner-grüner Dokładnie tak.
Czy udałoby się zrobić taki namiot, który by miał dwa "czubki", żeby bardziej przypominał ten symbol?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan Jurta z dwoma czubkami? Ciekawa propozycja...
No pewnie się da... ale czy to będzie ładne.. -
moze takie dwa naomioty obok siebie?;d
-
Takie coś?
-
@heinz-werner-grüner A gdyby one nachodziły na siebie? Stykały się po środku. Jak by to wyglądało?
BTW Ta pierwsza jurta bardziej mi się podobała. Może te dwie jurty obok siebie.
-
Co myślicie o czymś takim:
lub
-
w sumie nadal nie pasuje mi to do flagii - moze do herbu ;d
zastanawiam sie czy by nie przyjasc interpertacji ze to ptak i np. zakosic ptaka z tej flagi
-
@joanna-izabela I potem umiescic gdzieś tego ptaka w herbie CT?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan tak
-
Dziś się już z tym bawić nie będę bo lada chwila rajd, ale jakby co to i ptaszka i jurty można pokombinować.
-
@joanna-izabela Czy ten ptak pasuje stylistycznie?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan Wydaje mi się, że powinien ale to poczekamy na Heinza
-
@Teutonia Chcąc dokończyć temat symboliki Cesarstwa:
Kwestię koron dla pozostałych arystokratów odstawmy na chwilę na bok, wrócimy do tego.
Ustaliliśmy, że w herbie umieszczamy koronę odnowioną i wygląda ona na ten moment tak:
Według mnie jest ok, tylko wydaje mi się, że lwy mają inny kolor niż złoto na koronie i są trochę rozmazane. @Heinz-Werner-Grüner udałoby się to trochę podrasować?
http://www.teutonia.one.pl/symbole/KT_herb_wielki.svg
Czyli ta środkowa jest do podmiany?
W środku będzie herb Cesarzowej, tak?
I pod herbem dodałabym datę na takiej wstążce złotej.I to chyba wszystkie zmiany dla herbu.
Natomiast do herbu Joanny chyba należy dodać ten miecz i klucz, tak, jak to było w herbie Jakoba?