Nawigacja

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Zaloguj się
    • Szukaj
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Struktura forum

Cesarski Komitet Inżynieryjny
    teutonia
    4
    26
    1587
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Vladimir ik Lihtenštán
      Vladimir ik Lihtenštán @Juarez ostatnio edytowany przez

@juarez Ja bym chyba dodał też gdzieś odnośnik do tej strony. Co prawda jest to strona Królestwa, ale jest tam wiele materiałów. Można ją nazwać "stroną archiwalną".

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • Juarez
        Juarez ostatnio edytowany przez

@Joanna-Izabela @Vladimir-ik-Lihtenštán łącza dodane. 👌

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
        • Juarez
          Juarez ostatnio edytowany przez

Posprzątałem nieco sale w Pałacu Cesarskim i Senacie ze starych wniosków i uchwał. Wszystko znajduje się w Archiwum. Jak już strona będzie ogarnięta to uzupełni się dziennik ustaw, bo nie wszystko zostało opublikowane. Pozostawiłem jedynie nierozpatrzone wnioski.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
          • Vladimir ik Lihtenštán
            Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez Vladimir ik Lihtenštán

Mam dwa pomysły, które przedkładam Cesarskiemu Komitetowi Inżynieryjnemu pod rozważenie.

Może warto byłoby utworzyć dwa dodatkowe działy. Pierwszy poświęcony byłby lennom, miastom i innym jednostkom, których narrację chciałyby rozwijać chętne osoby. Nazwa, którą proponuję, to po prostu Ziemie i lenna. Jeśli ten pomył przypadnie do gustu, prosiłbym o utworzenie przestrzeni dla Palatynatu Lichtensteinu (teu. Pfaltsgrafšaft Lihtenštán), choć, co pragnę zaznaczyć, jeszcze nie wiem, czy uda mi się znaleźć ciekawy pomysł na jego rozwój.

Drugi dział, a w zasadzie poddział, mógłby znaleźć się w Dzielnicy Hergoliena Wielkiego i dotyczyłby Ambasad (teu. Úren Botšaften). Dotąd odpowiednie umowy, jeśli się nie mylę, zawarliśmy tylko z nieaktywną już Republiką Bialeńską i Palatynatem Leocji (teu. Pfaltsgrafšaft Leotsie). Na horyzoncie jest konkordat z Najjaśniejszym Miastem Osiek i Niebieską (teu. Úre Fórhellišesse Štata Osjek ond Njebjeska). Warto zapewnić przedstawicielom tych nacji, choćby tylko dla formalności, przestrzeń.

Juarez 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • Juarez
              Juarez @Vladimir ik Lihtenštán ostatnio edytowany przez Juarez

@vladimir-ik-lihtenštán w kwestii lenn miałem taki pomysł na samym początku reorganizowania forum, ale go zarzuciłem z uwagi na nikłą aktywność wasali Cesarstwa. Jednak jeżeli jest ku temu chęć to nie widzę żadnych przeciwwskazań żeby taki dział utworzyć. Zaraz się tym zajmę. Myślę, że Jej Cesarska Mość @Joanna-Izabela mogłaby przychylić się do wniosku o potwierdzenie nadania w lenno Palatynatu Lichtensteinu.

Co do Osieka zastanawiam się czy właśnie nie wydzielić osobnej kategorii obok Alei, Dzielnicy itd. dla struktur kościelnych, które mogą być w przyszłości bardziej rozbudowane. Jeżeli zaś chodzi o ambasady to faktycznie wypadałoby uporządkować nieco dział główny w Pałacu Cesarskim, który zasypywany jest notami i zaproszeniami od przedstawicieli innych państw.

Joanna Izabela Vladimir ik Lihtenštán 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • Joanna Izabela
                Joanna Izabela @Juarez ostatnio edytowany przez

@juarez Nie mam czego potwierdzac, wszelkie nadane lenna istnieja. Nie potrzebuja mojej zgody, wiec jak najbardziej dzial na forum sie nalezy 😉

• Vladimir ik Lihtenštán

@juarez napisał w Struktura forum:

Co do Osieka zastanawiam się czy właśnie nie wydzielić osobnej kategorii obok Alei, Dzielnicy itd. dla struktur kościelnych, które mogą być w przyszłości bardziej rozbudowane.

Sugerowałbym raczej wątki kościelne umieścić w Alei Bohaterów, obok innych instytucji kultury.

• Cillian
                    Cillian ostatnio edytowany przez

Łaskawy Wysoki Administratorze!
                    Jak już się pojawił dział Ziem i Lenn, chciałbym prosić o utworzenie poddziału Tsvanfjer - Dwubrzeg w dziale Lenn, by zacząć w końcu trzepać posty i narracje mojego Lenna. Mogę też podesłać herb, by wstawić go na ikonkę działu. Z góry dziękuje

• Vladimir ik Lihtenštán

@juarez Dziękuję za dział dla Palatynatu Lichtensteinu. 😉

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • Joanna Izabela
                        Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

Dodałam dział z Uniwersytetem

• herby lenn też powinny być na forum, jeżeli nie podobają się prosilabym o podanie ich w formie takiej jakiej byście chcieli.
                        • first-post
                          last-post