RLT24 : OS 2 - Wittelsbach - Wybrzeże Wyspy Św.Piotra
-
RAJD LWA TEUTOŃSKIEGO1924
TEUTONISCHEN LÖWE RALLYE - ÚR FÁRT IK ÚRS TEUTONIŠ ROAR
Dzień 1
ODCINEK SPECJALNY Nr 2
Wittelsbach - Wybrzeże Wyspy Św.PiotraTRUDNOŚĆ II
28 września 1924 roku. godzina 13:57
Wittelsbach - Wybrzeże Wyspy Św.Piotra:
"Po opuszczeniu majestatycznego Dworku Wittelsbach, kierowcy wyruszają z powrotem na szutrowe drogi, które stopniowo przechodzą w bardziej zróżnicowaną nawierzchnię – od wyboistych, żwirowych ścieżek, po odcinki asfaltowe biegnące wzdłuż pól uprawnych. Z jednej strony, trasa oferuje zapierające dech w piersiach widoki na rozległe łąki i lasy, a z drugiej, wymaga nieustannej koncentracji na licznych zakrętach i zmieniającej się topografii.
Dalej kierowcy mijają niewielkie wsie i przysiółki, charakterystyczne dla prowincji Teutonii, w których czas jakby się zatrzymał. Domy zbudowane w tradycyjnym, lokalnym stylu. Lokalne społeczności zbierają się wzdłuż trasy, aby kibicować rajdowcom, a atmosfera jest pełna napięcia i ekscytacji.
Im bliżej wybrzeża, tym bardziej zmienia się klimat i charakter trasy. Powietrze staje się chłodniejsze, a krajobraz bardziej surowy, z dominującymi trawami i niską roślinnością. Droga staje się coraz węższa, miejscami biegnie nad urwistymi klifami, z widokiem na wzburzone morze, co wymaga od kierowców jeszcze większej uwagi i precyzyjnej jazdy. To jeden z bardziej widowiskowych fragmentów, ale także niebezpiecznych, zwłaszcza przy niekorzystnych warunkach pogodowych.
Meta tego odcinka zlokalizowana jest na małym nabrzeżu portowym, gdzie czeka już prom gotowy zabrać kierowców i ich maszyny w dalszą podróż morską. Atmosfera w porcie jest nerwowa, ponieważ kierowcy wiedzą, że czeka ich nie tylko odpoczynek, ale także przygotowanie do kolejnych, jeszcze bardziej wymagających etapów rajdu,
A.I.
Łącznie do pokonania było 87 km.
- - - - - - - - -
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 2 TEUTONISCHEN LÖWE RALLYE 1924 - TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE... TANKOWANIE JEST DOZWOLONE
UWAGA: Podczas tego odcinka możesz użyć następujących kodów lub grafik:
TANKOWANIE
ZAWODOWIEC - LICENCJA KIEROWCY ZAWODOWEGO
(poziom klasy B, A czy PRO - dobierany automatycznie)
CZTERY KĄTY
ŁYK DOŚWIADCZENIA
Możliwy do wykorzystania przez:
@Helwetyk-Romański, @Pavel-van-der-Gibson oraz Heinz-Werner Grüner.= = = = = = = = = =
Premie Czasowe (proziom trudności II)
1miejsce: -6min.
2miejsce: -4min.
3miejsce: -2 min.= = = = = = = = = =
Serdeczne podziękowania dla mecenasów tego wydarzenia:
-
Przypalę jak nic.
-
Się uda albo się nie uda.
-
brum brum czy nie brum brum? Oto jest pytanie...
-
Helo there
-
Przyszłam.
-
Zjeżdżam na postój.
-
Melduję się
-
Jedziemy Panowie!
-
Zjeżdżam na postój.
-
No to popierniczamy! Edelweisski Król Szos sunie do przodu!
-
Walczę i jadę, chociaż nieco w ciemno
-
Jedziemy i tutaj -
Kurna forum mi całe wywaliło xD
-
Smacznego obiadu
-
I sobie tak jadę.
-
Walczę i jadę, chociaż nieco w ciemno
-
Jestem
-
@pavel-van-der-gibson mi tak samo. Nie mogłem się połączyć z forum... ech..
-
Często wyrzuca błąd z połączeniem na tym forum przy połączeniu 5G w telefonie