Ordery i odznaczenia Konfederacji Sclavińskiej
-
@Guedes-de-Lima aktualnie nie jedzie, a raczej czasem się u nas zatrzyma na hot-doga trzymając się tej drogowej nomenklatury
Czyli tak prościej i jaśniej to myślę że jest możliwe zamówienie grafik orderów, z tym że powinniśmy uzbroić się w dużo cierpliwości z racji na możliwości czasowe i moce przerobowe grafika.
-
Na pewno wśród sclavińskich odznaczeń pozostanie Medal Odolana Zwitariusza
Tak wygląda baretka Złotego Medalu Odolana Zwitariusza (z ustawy o orderach i odznaczeniach)
Postanowiłem ją zwektoryzować i poprawić jakościowo i wynikają z tego trzy propozycje:
Propozycja 1
Propozycja 2
Propozycja 3
Co sądzicie?
Według mnie najlepsza byłaby chyba propozycja numer 3. -
Mi bardzo pasuje propozycja 1, ale może to po prostu kwestia gustu
-
@cillian Propozycja nr 1 jest u mnie na drugim miejscu, bo tam za dużo wzorków jak dla mnie.
Ale faktycznie kwestia upodobań, de gustibus non est disputandum
-
Im wincej wzorków tym fajniej: 1 najlepsze.
-
@joahim-von-ribertrop ale 3. ma mniej wzroków niż 1.
EDIT: źle przeczytałem Twoją wypowiedź, przepraszam, przeczytałem błędnie że im mniej tym lepiej
-
Odnosząc się do toczącej się wyżej dyskusji, postanowiłem zmniejszyć obrazki, żeby "zasymulować" je do wielkości w jakiej mogą być w profilach.
Przy okazji pytanie do @Andrzej-Fryderyk jakie by to orientacyjnie były rozmiary?Propozycja 1
Propozycja 3
Przy takiej miniaturyzacji przekonuję się powoli do opcji 1
-
Poczekam chwilę na ewentualne sprzeciwy i przyjmiemy opcję 1
-
@ludwik-tomović Wiesz. Rozmiary będą „rozsądne”
-
@andrzej-fryderyk przygotuję w takiej wersji, żeby w razie czego można było doprowadzić do "rozsądnych" rozmiarów
-
Odznaczenie nazwane roboczo jako "Bohater Sclavinii"
Pytanie w jakim kolorze powinno być to odznaczenie?
Z jednej strony złoto jest "szlachetniejszym" metalem, ale z drugiej do Sclavinii pasuje mi srebro, tak jak w naszej heraldyce mamy Jednorożca który kolorystycznie jest "biało-szary" (co pasowałoby pod srebro).
Ale być może to tylko moje skrzywienie, dlatego pozostawiam to pod dyskusję...
-
@ludwik-tomović szanuję za czerpanie z bialeńskich doświadczeń.
-
@ametyst-faradobus przyznam że niezamierzenie
-
@ludwik-tomović bardzo ładne, kwestia uporządkowania odznaczeń jest bardzo, bardzo ważna.
-
@guedes-de-lima a według Ciebie to odznaczenie powinno być złote czy srebrne?
-
Niemal wszystkie gwiazdy wzorowane na Bohaterze Związku Radzieckiego miały barwę złotą, tak samo zrobiliśmy my w Bialenii. Teoretycznie więc polecałbym zostać przy złocie. Inna sprawa, że wprowadzenie indywidualnego elementu w postaci srebra nie byłoby złą rzeczą. Ewentualnie możecie zrobić tak, że jednokrotne odznaczenie dawałoby gwiazdę srebrną, a przy drugim wręczano by złotą.
A u nas to w ogóle daliśmy godło na środku, więc może zróbcie tak, że gwiazda będzie złota ze srebrnym jednorożcem pośrodku?
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/3_21_03_20_6_17_36.png
-
@ludwik-tomović ja chętnie obwiesiłbym się złotem.
-
@guedes-de-lima postaram się przygotować złotą wersję z jednorożcem o której mówił @Ametyst-Faradobus
-
@ludwik-tomović zdecydowanie!