Nawigacja

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Zaloguj się
    • Szukaj
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Waleczny zakon kobiecy

Życie Teutonii (Úr Teutonienlejb)
    8
    56
    4043
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Nurdrun von Lichtenstein
      Nurdrun von Lichtenstein @Wojciech Hergemon ostatnio edytowany przez

Co myślicie o którymś z tych:

text alternatywny

text alternatywny

text alternatywny

text alternatywny

text alternatywny

text alternatywny

text alternatywny

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
      • Joanna Izabela
        Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

4 albo 7
        Natomiast zastanawiam sie czy chcesz aby to było twoje lenno czy np. zrobić z tego oddzielny lokalny okręg administracyjny pod twoimi rządami.

• Ludwik Tomović
          Ludwik Tomović ostatnio edytowany przez

Offtop: Czy 5. to w realu jakiś zamek na Słowacji?
          Bo coś mi się kojarzy 🙂

Wojciech Hergemon 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • Wojciech Hergemon
            Wojciech Hergemon @Ludwik Tomović ostatnio edytowany przez

@ludwik-tomović
            b01c18cf-e078-4368-aa92-ec8f5e508973-image.png

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
              Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

Mnie chyba 2 najbardziej się podoba 🙂

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
              • Joanna Izabela
                Joanna Izabela @Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

@natalia-helena-von-lichtenstein a moje pytanie czy lenno czy lokalny okręg administracyjny?

Nurdrun von Lichtenstein 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                  Nurdrun von Lichtenstein @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela Wydaje mi się, że raczej lenno. Zakon ma być suwerenny, więc chyba powinien dysponować swoimi dobrami.

• Joanna Izabela

@natalia-helena-von-lichtenstein Lokalny okreg tez to daje tylko o ile lenna nie mozna przekazac, o tyle okreg moze miec innego zarzadce

Nurdrun von Lichtenstein 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                      Nurdrun von Lichtenstein @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela To zostańmy przy okręgu. Nie zawsze będę mogła pełnić rolę Przeoryszy.

Moi Drodzy,

Czas odkopać wątek dotyczący Zakonu.

@Akrypa-Ali-Shariati jeśli jesteś dalej zainteresowana rozwijaniem zakonu, daj znać, ponieważ czas na dopinanie spraw.

Zakon zostanie pobudzony do życia w najbliższym czasie, a potem będziemy ustalać pozostałe szczegóły dotyczące całego zakonu.

Oczywiście zapraszam do dyskusji i współpracy wszystkich zainteresowanych, nawet płci męskiej. @Heinz-Werner-Grüner 😉

Heinz-Werner Grüner 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                        • Heinz-Werner Grüner
                          Heinz-Werner Grüner @Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

@nurdrun-von-lichtenstein o Wielce Litościwa Przeoryszo, Twój marny powiernik zawsze do usług... 😉

Powracając do opracowywania Zakonu Joannitek, chciałabym przejść do symboliki.

Idea jest taka, żeby w herbie znajdował się miecz i jakieś odniesienie do Teutonii, np. Lew teutoński.

Poniżej przedstawiam kilka herbów, które znalazłam i które mogłabym przerobić na potrzeby zakonu.

Co o nich myślicie? Pytanie kieruję również do @Ametyst-Faradobus , który niejednokrotnie zaimponował mi wiedzą 🙂

1. Najbardziej spodobał mi się ten herb:
                              text alternatywny
                              Przedstawiałby Joannitkę z mieczem. Zmieniłabym tylko kolorystykę, czyli tło jak w herbie Teutońskim, strój można by też w inne kolory pomalować. Symbolika koła też mi się podoba, ponieważ Joannitki są jednostką dyplomatyczną, więc są często w podróży.

Ewentualnie jeśli nie ten, to rozważam poniższe:

1. Miecz i klucze - bo klucze chyba występowały w symbolice teutońskiej?
                              text alternatywny

2. Tutaj mamy świętą aureolę, miecz i rycerza, który ma długie włosy więc mógłby występowac jako kobieta.

text alternatywny

1. Lew z mieczem oczywiste odniesienie:

text alternatywny

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                            • Joanna Izabela
                              Joanna Izabela ostatnio edytowany przez Joanna Izabela

Najbardziej podoba mi się pierwszy herb. Co do natmiast kluczy to nie jest to o tyle symbol teutoński, co klucze występują w moim herbie

1d09a663-3fae-4d65-8468-b8ed9f2b712b-image.png

d1456136-316a-40b5-8ff8-9b7b608d3adb-image.png

02c5d3f7-35a5-4598-beda-ed8856e51afd-image.png
                              Tutaj podrzucam jeszcze herby z zakonnica

Po długiej i wyczerpującej pracy, prezentuję Wam herb zakonu:

herb zakon.png

Dla porównania wersja oryginalna, na której pracowałam:

text alternatywny

Zastanawiam się jeszcze tylko nad tym, czy nie dodać więcej pazura i nie wykonać na nodze zakonnicy tatuażu. Pomysły na tatuaż: lew, sztylet, krwawa łza.

• Joanna Izabela

@nurdrun-von-lichtenstein lew bedzie teutonski, sztylet bardziej mowil czym sie zajmuje zakon

• first-post
                                    last-post