Biesiada - 1.Löwe und Einhorn-Rally 1921
-
@michał-jerzy-potocki Ależ, ja jestem zaangażowany, po prostu Teutończykom nigdy nie robi się korzystnych zdjęć
-
@ignats-ik-ruth no tak... Ta prasa.. potem wrzucają zdjęcia do pudelków i innych gazetek
i komentują jak kto wyglądał, co powiedział, jakie gesty pokazał.
Zatem proponuję toast za dobrych reporterów, aby robili nam zawsze zdjęcia wtedy gdy wyglądamy najlepiej. -
- Umtsu! - wykrzyknął z teutońska ik Ruth i uderzył dość silnie kieliszkiem o kieliszek @michał-jerzy-potocki
-
Byle tylko nie tańczyć tak:
-
@ludwik-tomović A to tak się nie tańczy?
-
@ignats-ik-ruth Chce Pan jeszcze za coś wypić? - spytał przyjaźnie Michał.
Na ryneczek przed obiekt gdzie się znajdowali zajechała bryczka konna z transportem piwa marki Stiegl. Zatrzymała się przed drzwiami tak, że Michał dojrzał ją.
- Jest i moja niespodzianka. Drodzy Panowie oraz drogie Panie, specjalnie dla was wszystkich tutaj zebranych przywiozłem piwa mojej firmy, która sponsorowała to wielkie wydarzenie jakim są Rajdowe Mistrzostwa Austro-Węgier. Jesteście państwo wybrańcami bowiem to wy jako pierwsi możecie skosztować tego trunku. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć bierzcie i pijcie.
Dziękuję. - zakończył swoją wypowiedź i uśmiechnął się. -
@andrzej-fryderyk zależy gdzie i zależy po jakiej ilości wypitego alkoholu :v
-
@michał-jerzy-potocki A jaki rodzaj piwa produkujecie? Żałuję że @Grzegorz-Tomasz-Jakub-Czartoryski nie przybył – mógłby uraczyć Waszą Ekscelencję ciemnym piwem wprost ze Złotego Grodu! To nasz teutoński rarytas.
@Ludwik-Tomović Wszak najważniejsze jest by bawić się dobrze!
-
@joanna-izabela oddam nawet całe stado.
-
@andrzej-fryderyk produkujemy przeróżne rodzaje. Mamy nawet piwo bezalkoholowe w swoim menu.
-
@ignats-ik-ruth
Niezły z Szanownego Pana tancerz! Widać od razu po postawie.(Ignats, jak właściwie trzeba Cię tytułować? Pytam na serio.. Co innego, że po dwóch głębszych litrach jesteśmy per ty).
-
@ludwik-tomović Taniec "a'la Jaś Fasola, to była moja specjalność podczas imprezy w Domu Mody Auterra...
-
Joanna Izabela rozmarzyla sie nad stadkiem bobrow ktore bedzie trenowac popijajac wodke z sokiem pomaranczowym. Zastanawiala sie czy bobry lepiej reaguja na kare czy nagrode...
-
@joanna-izabela generalnie chyba lepiej na nagrodę, choć pewnie czasem trzeba z głową skarcić
W międzyczasie Ludwik przyniósł kilkadziesiąt butelek produkowanego przez siebie piwa - proszę się częstować!
-
@heinz-werner-grüner co do tytulatury, nie wiem
W Sarmacji jestem diukiem Altborka (który jednal leży u stóp najwyższego baridaskeigo szczytu, Ormala - wiec teraz to raczej diukiem bez Altborka) - więc po tej linii należałoby się do mnie zwracać Jaśnie Oświecony.
W Leocji, która nie uznaje zagranicznych tytułów, a do której teraz się bardziej poczuwam, jestem obywatelem - po tej linii należałoby się zwracać Szlachetny Panie.Pytanie, co na to UNP. Z uwagi na relacje międzymikronacyjne na tym forum grzeczniejsza wobec gospodarzy będzie chyba forma leocka, jak zgaduję.
-
@ignats-ik-ruth zawsze mozesz sie dorobic teutonskiego tytulu ;D
-
@ignats-ik-ruth napisał w Biesiada - 1.Löwe und Einhorn-Rally 1921:
@heinz-werner-grüner co do tytulatury, nie wiem
W Sarmacji jestem diukiem Altborka (który jednal leży u stóp najwyższego baridaskeigo szczytu, Ormala - wiec teraz to raczej diukiem bez Altborka) - więc po tej linii należałoby się do mnie zwracać Jaśnie Oświecony.
W Leocji, która nie uznaje zagranicznych tytułów, a do której teraz się bardziej poczuwam, jestem obywatelem - po tej linii należałoby się zwracać Szlachetny Panie.
Pytanie, co na to UNP. Z uwagi na relacje międzymikronacyjne na tym forum grzeczniejsza wobec gospodarzy będzie chyba forma leocka, jak zgaduję.Rozumiem. Po prostu nie chciałem notorycznie popełniać faux pas, a tytulatura musi być dla tak wybitnych mikronautów(uwielbiam to słowo).
Także, Szlachetny Panie(a nie czasem Dobry winno się zwracać w leockich klimatach?) ik Ruth, skål! -
@heinz-werner-grüner napisał w Biesiada - 1.Löwe und Einhorn-Rally 1921:
Rozumiem. Po prostu nie chciałem notorycznie popełniać faux pas, a tytulatura musi być dla tak wybitnych mikronautów (uwielbiam to słowo).
Wcale nie jestem wybitny, po prostu umiem długo [i przez większość czasu - bezproduktywnie] trwać xD
BTW Czy to jest nawiązanie do mojego v-ojca, który się zawsze wyzwierzęcał, że to słowo brzmi jak szambonurek?@heinz-werner-grüner napisał w Biesiada - 1.Löwe und Einhorn-Rally 1921:
Także, Szlachetny Panie(a nie czasem Dobry winno się zwracać w leockich klimatach?) ik Ruth, skål!
Sprawdzałem na potrzeby powyższej odpowiedzi - Dobry odnosi się do mieszkańców, Szlachetny do obywateli. A że ostatnio awansowałem...
Tak że... skål! (Po teutońsku to chyba będzie skál!)
-
@ignats-ik-ruth
V-ojciec? A który to? Ja się gubię w tych koneksjach teutońsko-sarmacko-baridajsko-hasselandzko-dramlandzko-sclavińsko-innych.
Proszę o wybaczenie Szlachetny Panie ik Ruth...A zatem raz jeszcze "skál"!
-
Grüner spragniony tanecznych pląsów wyszukiwał swym nieśmiałym spojrzeniem potencjalnej "ofiary". Tancerzem był całkiem niezłym, toteż nie miał oporów w wyborze co bardziej znamienitej damy. Kilka razy zatrzymał wzrok czy to na jednej czy drugiej. Coś tam szepnął do siebie pod wąsem...
W końcu wzrok zatrzymał się na jednej. Tego dnia, czego wcześniej nie zauważył, wyglądała olśniewająco... Niby już było późno, ale odświeżona po trudach rajdu wyglądała zjawiskowo... Tak, do niej podejdzie i poprosi do tańca. Klata piersiowa do przodu, instynktownie poprawił uczesanie brody, żywym krokiem podszedł do stojącej na drugim końcu sali kobiety i wyciągając nieznacznie prawą dłoń do przodu zapytał
- Wasza Wysokość @Natalia-Helena-von-Lichtenstein, czy nie zechciała by mi tak znamienita Dama uczynić honorów i zatańczyć ze mną choćby jeden utwór? - spojrzawszy głęboko w oczy czekał na odpowiedź...Tymczasem w tle rozleglo się charakterystyczne brzmienie perkusji:
i ciepły głos wokalisty wydał pierwsze dźwięki:
"Chciałem ci powiedzieć,
Mam to uczucie, które nie ustąpi,
Patrzę na ciebie i fantazjuję,
Jesteś moja tej nocy,
Teraz mam cię w zasięgu wzroku..."