⚽ Reprezentacja Teutonii ⚽
-
Reprezentacja Teutonii jest obecna w systemie x11 od 23 lutego 2015.
Największe sukcesy:
- 1 miejsce w II Lidze Mikroświatowej (sezon 30)
- 1 miejsce w Małej Lidze Mikroświatowej (sezon 39)
- 4 x Drużyna Miesiąca (IV 2019, VII 2019, VIII 2019, XI 2019)
-
Teutonia na v-Mundialu zagra w grupie B.
W walce o przejście do fazy pucharowej Teutonia zawalczy z:
Drużyna Bialenii – rok założenia 1919/2019, prowadzona przez trenera Thomasa von Lisendorffa (Thomas1984), znanego na Dunajem z prowadzenia sarajevskiej Olimpii, brak danych rankingowych. Drużyna Bialenii to zwycięzca Dywizji B. 45. sezonu, siła drużyny oceniana jest na 9 belek, forma na 10 belek, zawodników 21, średnia wieku 29 lat, wartość drużyny to 24 miliony econów, pięć ostatnich spotkań to jeden remis, cztery zwycięstwa.
Starosarmacja to jedna z najstarszych drużyn, rok założenia 1907/2007, prowadzona przez powracającego do tej funkcji Vanderleia à la Triste von Hagsen de la Sparasana (Novakovsky), który kadrę objął na dwa tygodnie przed turniejem(!). brak danych rankingowych, siłę drużynę szacuję się na 11 belek, forma na 10 belek, zawodników 16, średnia wieku 29 lat, wartość drużyny to 39 milionów econów, pięć ostatnich meczy to cztery porażki i jedno zwycięstwo.
Drużyna Voxlandu rok założenia 1916/2016, zespół prowadzi trener Joahim von Ribertrop (Pizmaczek11), nr. 68 w rankingu trenerów, siłę drużyny ocenia się na 7 belek, formę na 8, zawodników 21, średnia wieku 30 lat, wartość drużyny to 8 milionów econów, pięć ostatnich spotkań to jedno zwycięstwo i cztery porażki.
-
Teutonia w 1. kolejce v-mundialu zagrała ze Starosarmacją.
To był ciekawy mecz, pod względem posiadania piłki znacząco dominowała pod względem posiadania piłki, to więcej sytuacji bramkowych miała Starosarmacja.
Jak dobrze wiemy statystyki nie grają, a Teutonia w 87. minucie wykorzystała zamieszanie w polu karnym przeciwników i strzałem z główki zdobyła jedyną bramkę w tym meczu.
Teutonia - Starosarmacja 1:0
Aż 10 teutońskich zawodników w Jedenastce Kolejki.
Komentarz trenera Teutonii po meczu:
W inauguracyjnej potyczce ze Starosarmacja odnosimy minimalne zwyciestwo. - Co cieszy, bo z trenerem Bouboulina za bardzo nie wiedzielismy, czego sie po rywalach spodziewac - przyznal trener Leszczynski.
Dlatego Teutonia wyszla w bezpiecznym i zachowawczym 4-4-2. Sarmaci postawili na 3-5-2. Paradoksalnie przy pilce utrzymywaly sie dluzej teutonskie lwy, choc to podopieczni trenera Boubouliny stworzyli wiecej sytuacji. Skutecznosc byla po stronie gospodarzy. Zajeci kryciem Warmana rywale nie upilnowali Rolla, który dal zwycieska bramke.
-Po to go powolalismy - cieszyl sie trener Leszczynski. -
Teutonia w 2. kolejce v-mundialu miała łatwą przeprawę.
Teutończycy dominowali w każdym aspekcie, co musiało zakończyć się pogromem.
Teutonia - Voxland 6:0
Po tym meczu Teutonia awansowała w tabeli, obejmując prowadzenie w Grupie B.
Aż ośmiu zawodników Teutonii w Jedenastce Kolejki (w tym Kapitan Jedenastki), a do Selekcjonera Teutonii wędruje tytuł Menedżera Kolejki.
Oddajmy jeszcze głos trenerowi Voxlandu, który na pomeczowej konferencji powiedział:
Sytuacja coraz gorsza
6:0. 6:0. SZESC ZERO DLA TEUTONII. Takim wynikiem schrzaniamy kolejny mecz na V-Mundialu. Swietnie po prostu. Oczywiscie, dalej czwarci- Starosarmaci sklepali, ku mojemu zaskoczeniu, Bialenie az 4:0. Liczylem na latwy mecz w stylu ,,i tak nie wygramy, ale przynajmniej zremisujemy" a tu sie zapowiada droga przez meke... -
W 3. kolejce v-mundialu Teutonia zmierzyła się z Bialenią.
Mecz był raczej jednostronny, przez większość spotkania Teutonia dominowała.
Bialenia - Teutonia 0:3
Na półmetku rozgrywek Teutonia jest liderem swojej grupy, z kompletem punktów i bez straconej bramki.
Sześciu zawodników Teutonii w Jedenastce Kolejki, w tym Kapitan Kolejki
-
W 4. kolejce v-mundialu Teutonia rozegrała rewanż z Bialenią.
Teutonia dominowała przez większość meczu, co pokazuje zresztą końcowy wynik
Teutonia - Bialenia 3:1
Teutonia zachowuje pierwsze miejsce w tabeli Grupy B i jest już pewna awansu do fazy pucharowej.
Aż 7 Teutończyków w Jedenastce Kolejki (w tym Kapitan Kolejki)
-
Parę słów od Diuka Leszczyńskiego przeklejam:
Teutonia pokonuje Baridas 3-0 w meczu, którzy co poniektórzy komentatorzy ochrzcili przedwczesnym finałem.
I trochę tak było. Zagraliśmy po 16 cegieł w napadzie i obronie oraz 18 w pomocy. Baridas zrobił 14 cegieł w środku pola, 15 w defensywie i 19 w ofensywie. Czy tu dużo? Reprezentacyjny futbol mikroświatowy rzadko widzi coś takiego.
Przed meczem byliśmy zdeterminowani i przerażeni. Bo tak, to był przedwczesny finał. I smutno byłoby odpaść już w ćwierćfinale. Warman, Sanevuori, Vilaja, Lewis. To pokolenie zasługuje na więcej.
Niby więc trenowaliśmy karne. Kontuzja Philipsa w ostatnim meczu fazy grupowej była jednak poważnym osłabieniem i praktycznie wymusiła na nas ofensywną formację 3-5-2.
Wiedzieliśmy więc, że albo zbijemy Baridas, albo Baridas zbije nas. Karne były mało prawdopodobne.
Mecz okazał się, a jakże, zacięty. Cztery sytuacje nasze, trzy Baridasu przy wyraźnej teutońskiej przewadze w środku pola. Byliśmy skuteczni, byliśmy lepiej przygotowani taktycznie i chyba jednak bardziej zdeterminowani.
Teraz Dreamland. Przerażeni? Raczej pełni respektu. Zdeterminowani? No, kurwa! -
teutonia mistrzem mikroświata. mamy to!
bijemy hasseland w karnych 4-2.
szczegóły niebawem [za namową cesarskiej mości założyłem konto, także bry].
-
@henryk-leszczyński Dziękuje za prowadzenie zespołu
-
Bry, gratulacje i wgl
Miałem uzupełniać wątek ale widzę że już nie ma potrzeby
-
kochani, skoro już się zalogowałem.
za reprezentacją teutonii świetny turniej. przyszedłem do repry, żeby wnieść ją na wyższy poziom. udało się. mamy tytuł mistrza mikroświata.
zbudowałem drużynę, dla której to była ostatnia szansa na duży sukces. tym lepiej on smakuje. nic nie trwa jednak wiecznie. zatoczyło się pewne koło.
jeszcze kilka miesięcy temu w rozmowie z prezesem związku sygnalizowałem, że czas na zmianę. nowy selekcjoner, nowe podejście. czas idealny, drużyna wymaga przebudowy. niestety, kilku kandydatów odmówiło. przyszedł mundial, skupiłem się na robocie.
rozpoczął się nowy sezon, zdążyłem nawet zacząć odświeżanie zespołu. chcę jednak podkreślić, że moja deklaracja jest aktualna. wolałbym zejść ze sceny, bo to dobry moment. mam nadzieję, że wspólnie znajdziemy nowego selekcjonera, który poprowadzi drużynę na kolejnych mistrzostwach. traktuję się więc jako trener tymczasowy.
-
@henryk-leszczyński to by była wielka strata tak szczerze, jakby nie patrzeć jesteś świetny w prowadzeniu drużyny. Natomiast zrozumiem jeżeli zabawa już nie sprawia przyjemności
-
drodzy, na kogo winienem przekazać głos teutoński w głosowaniu w mup? co na to związek?
-
@henryk-leszczyński myślę że skoro Teutonia jest jedną z kandydatur, to odpowiedź się nasuwa sama....
-
Czekamy na decyzję..i przede wszystkim głos. Na kogo by nie był, jest ważny.
-
jeśli do końca poniedziałku nie otrzymam wytycznych, zagłosuję w zgodzie z własnym sumieniem.
-
@henryk-leszczyński Poprosilabym na UNP
-
drodzy, patrzę po nazwach innych reprezentacji, widzę też niejaką dynamikę w kształcie ustrojowym teutonii: czy nie byłoby na miejscu, by w x11/mup jako nazwa reprezentacji widniało po prostu: Teutonia [obecnie jest: Królestwo Teutonii, a to nieaktualne, a inne repry nie mają dwuczłonowych nazw].
łaskawie też przypominam, że chętnie po mundialu zwolnię stołek. przyda się świeże powietrze w kadrze.
-
@henryk-leszczyński Jak najbardziej może być po prostu Teutonia.
-
@henryk-leszczyński A ja już zwracałem na to uwagę i Szanowny był zupełnie innego zdania.
Nie mniej warto to "zreperować". Natomiast co do dalszej części posta, odnośnie zwolnienia. Planuje Szanowny teraz czy po V-mundialu?
Taki mamy akurat niefortunny termin....