Zgłoszenie na Namiestników Cesarskich
-
Pozwoliłem sobie rozesłać poniższe obwieszczenie do Leocji, Sarmacji i Dreamlandu.
-
P. S.
Po czasie zauważyłem literówkę i brzydkie podkreślenie imienia Jahn.
-
Ladnie, znak ze jednak dzialamy.
Dreamland usunal temat czy link zle prowadzi? -
@joanna-izabela Link źle prowadzi. Ten powinien być w porządku.
-
Úre Empore,
Úren Teutonen!Dziękuję za okazane zaufanie i również gratuluję Namiestnikowi ik Lihtenštánowi. Zapewniam, że głosy na nas oddane nie pójdą na marne. Tak nam Hergolienie dopomóż!
Á, Jahn Dagobard ik Thórn-Mákovski, iv’lobi for úren Ruune ik úrs Emporrak Teutonies ond ik Orik Orek Emporiš Majestat Ijoana Izabel ond for al Teutoniš, as á vil maki áik Plikten af úrs gegebed Afrat árik ond gevikkiš, á vil maki úrenn Befalen ik áik Vórhášteiteden fórmúišess, á vil šutsi úren afratiše Gehámnikka, ond á vil lenki áik Šriti mith úrens Regelen ik úrs Honor, úres Elikkat ond úres volkenšaftiše Vihtkat! Úr Teutonie ifá lejbi!
Ja, Jahn Dagobard ik Thórn-Mákovski, ślubuję ku chwale Cesarstwa Teutonii i Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli i wszystkiego, co teutońskie, że na powierzonym mi stanowisku będę spełniać swoje obowiązki gorliwie i sumiennie, polecenia mych przełożonych wykonywać z najwyższą starannością, będę strzec tajemnicy urzędowej, a w swoim postępowaniu będę kierować się zasadami honoru, uczciwości i ważności społecznej! Vivat Teutonia!
W kwestii nadania terytorium dla mojego urzędu będę zaszczycony jeżeli Wasza Cesarska Mość obdarzy mnie tytułem cesarskiego namiestnika Złotego Grodu i Nowej Teutonii. Odkąd przybyłem do naszej kochanej Ojczyzny zawsze byłem związany ze Złotym Grodem i Nową Teutonią. Pierwotnie zamierzałem ubiegać się o Rarogonię, jednak sądzę, iż trafiła pod dobre skrzydła Namiestnika ik Lihtenštána.
-
@juarez Wasza Laskawosc oczywiscie udzielam zgody na tytul w obecnej kadnecji.
-
@joanna-izabela Á iv'danki úre Empore.
-
Zgodnie z zasadami, oglaszam ponowne zgloszenia na Namiestnikow Cesarskich na okres pazdziernik- grudzien.
Zgloszenia do czwartku 3 pazdziernika 2024 godzina 21.00 -
Wasza Cesarska Mość,
Co prawda czas wyznaczony na zgłoszenie kandydatur minął, ale mam nadzieję, że skoro nikt nie postanowił wystartować, mogę ponownie podjąć próbę służby Ojczyźnie na stanowisku namiestnika.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Oczywiscie, w takim przypadku w dniu jutrzejszym formalnie do niedzdieli rozpoczne glosowanie na stronie ZA/Przeciw kandydaturze
-
Zoranizowano glosowanie: https://www.uniapanstw.pl/probe/17
-
Wasza Cesarska Mość,
Jeśli dobrze interpretuję wyniki, zostałem wybrany na namiestnika cesarskiego na kolejną kadencję. Tak jak ostatnim razem, proszę Wasza Cesarską Mość o możliwość posługiwania się tytułem namiestnika Srebrnego Rogu i całej Slavii.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Wasza Łaskawośc faktycznie został wybrany, wyrażam zgodę rownież na używanie tytułu.
-
Aby uczynić zadość zwyczajowi, składam ślubowanie:
Á, Vladimir ik Lihtenštán, iv’lobi for úren Ruune ik úrs Emporrak Teutonies ond ik Orek Emporiš Majestat Ijoana Izabel ond for al Teutoniš, as á vil maki áik Plikten af úrs gegebed Afrat árik ond gevikkiš, á vil maki úrenn Befalen ik áik Vórhášteiteden fórmúišess, á vil šutsi úren afratiše Gehámnikka, ond á vil lenki áik Šriti mith úrens Regelen ik úrs Honor, úres Elikkat ond úres volkenšaftiše Vihtkat! Úr Teutonie ifá lejbi!
Ja, Vladimir ik Lihtenštán, ku chwale Cesarstwa Teutonii i Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli i wszystkiego, co teutońskie, ślubuję, że na powierzonym mi stanowisku będę spełniać swoje obowiązki gorliwie i sumiennie, polecenia mych przełożonych wykonywać z najwyższą starannością, będę strzec tajemnicy urzędowej, a w swoim postępowaniu będę kierować się zasadami honoru, uczciwości i ważności społecznej! Vivat Teutonia!