Lenna w Sarmacji
-
W tym wątku proszę o podanie swojego byłego lenna sarmackiego oraz jego lokalizacje, tak abym wiedziała jakie nadania zrobić w przyszłości.
-
Baronia Lantshaven, lokalizacja:
Nowa Teutonia, na terenie hrabstwa Weyr, przy granicy z Domeną Królewską. -
Baronia Górnica:
Położenie: okolice Gór Złotych, nieopodal Złotego Grodu (Nowa Teutonia); zaznaczona na niniejszej mapce czerwonym okręgiem
-
Hrabstwo Abvienolheim – na północy jeziora Lokan;
Hrabstwo Tseleborm – na środkowym odcinku granicy z Baridasem w Loardii.Więc o moich lennach może Wasza Królewska Mość dowiedzieć się na tej stronie.
-
Wasza Królewska Mość!
Przekazałem wniosek poprzez system informatyczny, ale by stało się w pełni zadość, przekazuję go również tu. Do wniosku załączam mapy wskazujące położenie Ordynacji (pierwotny zamysł z czasów Księstwa Sarmacji uważam za nietrafiony w obecnych warunkach, aktualizuję go więc zgodnie z duchem czasu).
Wasza Królewska Mość!
Pragnę złożyć wniosek o uznanie i nadanie lenna - Ordynacja Ahabejż.
W Księstwie Sarmacji nadano mi lenno, które związałem z Królestwem Teutonii. W nowej rzeczywistości pragnąłbym odzyskać prawo do swoich dóbr i zagospodarować je.
W jego skład weszłoby między innymi miasto lokowane na prawie dreamlandzkim, wraz z siedzibą Ordynacji, a także pomniejsze ośrodki miejskie lokowane na prawie dreamlandzko-scholandzkim. Inne, wiejskie osiedla planuję lokować na prawie surmeńskim.
W związku z tym wnoszę o prawo wydania Aktu Organicznego Ordynacji w tym określenia prawa wolnizny i czynszu.
Pełen Szacunku
(-)Sereus
von Ahabejż
-
W moimi przypadku są to :
-Kamienny Brzeg gdzieś na Naservi
-Ruhnhoff
-Brandiš Mooa w Nowej Teutonii