3.RLiJ - OS8: Krasnystok - Jastrzębiec
-
3.Rajd Lwa i Jednorożca 1922
Dzień II
Odcinek Specjalny nr 8
Trudność II27 lutego1922 (2022) roku. godzina 15:30
Krasnystok - Jastrzębiec:
Jastrzębiec - miasto założone przez jednego z najbardziej zasłużonych Sclavińczyków - Guedesa de Limę.
W mieście pełno jest zabytków, jednak nie będzie czasu na ich podziwianie.
Mimo to, warto zajrzeć do Amfiteatru Miejskiego im. Marka Janiszewskiego znajdującego się tuż obok trasy Rajdu - w Parku Miejskim. Amfiteatr cechuje się niezwykle nowoczesną konstrukcją, a w trakcie Rajdu umieścimy tu telebim na którym będzie można obserwować zmagania kierowców. Nie zabraknie także atrakcji dla najmłodszych.
Jak twierdzi legenda, to na terenie Jastrzębca znajdować się miał mityczny szkielet Jednorożca, który później stał się wzorcem dla herbu sclavińskiego.
Na rozmowy o historii przyjdzie jednak jeszcze czas, bowiem teraz uczestnicy Rajdu śpieszą w kierunku Eldoratu.Łącznie do pokonania było 313km.
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 8 W 3.RAJDZIE LWA I JEDNOROŻCA 1922 - TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:
Premie Czasowe (trudność II)
1miejsce: -6min.
2miejsce: -4min.
3miejsce: -2min. -
Wziuuum!
Piękne, sclavińskie miasta -
Meta już za rogiem, jeszcze trochę.
-
Frrru
-
Kolejna meta I zobaczymy jak mi pójdzie
-
Przedostatni odcinek specjalny już za BCZS! Pora na ostatnią prostą...
-
Zapijam falstarty ŁYKIEM DOŚWIADCZENIA.
-
Nie tankuję, ale jadę dalej. Na oparach...
-
Jestem
-
Czerwony Pangard Petrowicza mija ósmy punkt kontrolny.
-
Melduję się na mecie 8 etapu
-
Jestem xd
-
Jestem
-
Przedostatni OS!
-
Jedziemy, spóźnieni ale jedziemy!
-
Test
-
Choć zapewne już nie będę się liczył, postanowiłem dalej jechać... by dotrzeć do końca Rajdu.
-
@samuel-radziwiłł brawo za ducha walki!
-
Jestem tu
-
Jestem