Struktura forum
-
@juarez Ja bym chyba dodał też gdzieś odnośnik do tej strony. Co prawda jest to strona Królestwa, ale jest tam wiele materiałów. Można ją nazwać "stroną archiwalną".
-
@Joanna-Izabela @Vladimir-ik-Lihtenštán łącza dodane.
-
Posprzątałem nieco sale w Pałacu Cesarskim i Senacie ze starych wniosków i uchwał. Wszystko znajduje się w Archiwum. Jak już strona będzie ogarnięta to uzupełni się dziennik ustaw, bo nie wszystko zostało opublikowane. Pozostawiłem jedynie nierozpatrzone wnioski.
-
Mam dwa pomysły, które przedkładam Cesarskiemu Komitetowi Inżynieryjnemu pod rozważenie.
Może warto byłoby utworzyć dwa dodatkowe działy. Pierwszy poświęcony byłby lennom, miastom i innym jednostkom, których narrację chciałyby rozwijać chętne osoby. Nazwa, którą proponuję, to po prostu Ziemie i lenna. Jeśli ten pomył przypadnie do gustu, prosiłbym o utworzenie przestrzeni dla Palatynatu Lichtensteinu (teu. Pfaltsgrafšaft Lihtenštán), choć, co pragnę zaznaczyć, jeszcze nie wiem, czy uda mi się znaleźć ciekawy pomysł na jego rozwój.
Drugi dział, a w zasadzie poddział, mógłby znaleźć się w Dzielnicy Hergoliena Wielkiego i dotyczyłby Ambasad (teu. Úren Botšaften). Dotąd odpowiednie umowy, jeśli się nie mylę, zawarliśmy tylko z nieaktywną już Republiką Bialeńską i Palatynatem Leocji (teu. Pfaltsgrafšaft Leotsie). Na horyzoncie jest konkordat z Najjaśniejszym Miastem Osiek i Niebieską (teu. Úre Fórhellišesse Štata Osjek ond Njebjeska). Warto zapewnić przedstawicielom tych nacji, choćby tylko dla formalności, przestrzeń.
-
@vladimir-ik-lihtenštán w kwestii lenn miałem taki pomysł na samym początku reorganizowania forum, ale go zarzuciłem z uwagi na nikłą aktywność wasali Cesarstwa. Jednak jeżeli jest ku temu chęć to nie widzę żadnych przeciwwskazań żeby taki dział utworzyć. Zaraz się tym zajmę. Myślę, że Jej Cesarska Mość @Joanna-Izabela mogłaby przychylić się do wniosku o potwierdzenie nadania w lenno Palatynatu Lichtensteinu.
Co do Osieka zastanawiam się czy właśnie nie wydzielić osobnej kategorii obok Alei, Dzielnicy itd. dla struktur kościelnych, które mogą być w przyszłości bardziej rozbudowane. Jeżeli zaś chodzi o ambasady to faktycznie wypadałoby uporządkować nieco dział główny w Pałacu Cesarskim, który zasypywany jest notami i zaproszeniami od przedstawicieli innych państw.
-
@juarez Nie mam czego potwierdzac, wszelkie nadane lenna istnieja. Nie potrzebuja mojej zgody, wiec jak najbardziej dzial na forum sie nalezy
-
@juarez napisał w Struktura forum:
Co do Osieka zastanawiam się czy właśnie nie wydzielić osobnej kategorii obok Alei, Dzielnicy itd. dla struktur kościelnych, które mogą być w przyszłości bardziej rozbudowane.
Sugerowałbym raczej wątki kościelne umieścić w Alei Bohaterów, obok innych instytucji kultury.
-
Łaskawy Wysoki Administratorze!
Jak już się pojawił dział Ziem i Lenn, chciałbym prosić o utworzenie poddziału Tsvanfjer - Dwubrzeg w dziale Lenn, by zacząć w końcu trzepać posty i narracje mojego Lenna. Mogę też podesłać herb, by wstawić go na ikonkę działu. Z góry dziękuje -
@juarez Dziękuję za dział dla Palatynatu Lichtensteinu.
-
Dodałam dział z Uniwersytetem
- herby lenn też powinny być na forum, jeżeli nie podobają się prosilabym o podanie ich w formie takiej jakiej byście chcieli.