Navigation

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Login
    • Search
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Umowa miedzynarodowowa Voxland- Teutonia

Pałac Cesarski (Úr Emporburg)
    3
    14
    770
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Joanna Izabela
      Joanna Izabela last edited by

Wasze Łaskawości,

Chcialabym przedstawic propozycje umowy miedzynarodowej miedzy naszymi państwami oraz prosić o akceptacje
      Tresc Umowy

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Vladimir ik Lihtenštán
        Vladimir ik Lihtenštán last edited by

Wasza Cesarska Mość,

Nie mam uwag do traktatu. Królestwo Voxlandu jest stabilnym, ciekawym i rozwiniętym państwem. Widzę w nim naszego potencjalnego przyjaciela i sojusznika.

Swoją drogą - zawarliśmy już umowy z Osiekiem i Leocją, a teraz chcemy zawrzeć z Volxlandem, ale treści traktatów nie zostały opublikowane w Dzienniku Ustaw. Czy nie można tam wkleić obrazu? Oprawa graficzna umów jest bowiem bardzo estetyczna, szkoda byłoby, gdyby z czasem to przepadło w archiwach forum.

Joanna Izabela 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • Joanna Izabela
          Joanna Izabela @Vladimir ik Lihtenštán last edited by

@vladimir-ik-lihtenštán Konkordat mam dzisiaj uzupelnic, natomiast faktycznie gdzies sie zapodziala umowa z Leocją. Uzupelnie wszystko dzisiaj

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • Joanna Izabela

Wydaje sie, ze jestesmy zgodni.
            Wobec tego glosowanie do soboty do 21.00 w kwestii Umowy.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Vladimir ik Lihtenštán

Wasza Cesarska Mość,
              Wasza Łaskawość,

Nie mam najmniejszych uwag do traktatu. Głos mój oddaję ZA. W imię przyjaźni teutońsko-voxladzkiej!

• Joanna Izabela

Wasze Łaskawości
                Oczywiście glos ZA

• Vladimir ik Lihtenštán

Wasza Cesarska Mość,

2/3 Rady oddała głos za umową. Wydaje mi się, że możemy formalnie zamknąć głosowanie i opublikować traktat w Dzienniku Ustaw. Pozwolę sobie jeszcze przypomnieć, że na publikację oczekuję dekret o koronacji cesarskiej i inauguracji namiestnikowskiej.

• Joanna Izabela

Umowa jeszcze nie zostala oficjalnie podpisana na razie mam zgode Rady aby ja zawrzec, w momencie uzgodnienia podpisania jak najbardziej wprowadze do systemu.

• Anastasia Windsachen
                      Anastasia Windsachen last edited by

Wasze Łaskawości!
                      Podczas planowania wizyty Jej Cesarskiej Mości zauważyłam, że proponowany termin wizyty (27-29 września) to również dni w trakcie, których będziemy rywalizować w Rajdzie Teutonii. Z tego względu kieruję zapytanie czy Dwór Cesarski oraz Namiestnicy są za zmianą miejsca wizyty na Teutonię i połączenia jej w jakiś sposób z rajdem by zapobiec tzw. bilokacji?

Vladimir ik Lihtenštán Joanna Izabela 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                      • Vladimir ik Lihtenštán
                        Vladimir ik Lihtenštán @Anastasia Windsachen last edited by

Wasza Królewska Mość @anastasia-windsachen, osobiście nie mam nic przeciwko. Niech zdecyduje Jej Cesarska Mość. 😉

• Joanna Izabela
                          Joanna Izabela @Anastasia Windsachen last edited by

@anastasia-windsachen mozemy oczywiscie zorganizowac spotkanie w Auterrze, 27 podpisac odpowiednie dokumenty, natomiast w reszte dni po rywalizacji organizowac punkty dodatkowego programu jak chociazby bankiet 😉

• Anastasia Windsachen

Temat nam trochę przycichł (po mojej, jak i Waszej zgaduję, stronie ze względu na real lub inne zobowiązania), a wizyta nie wiadomo - jutro? Pojutrze? Jaki plan?

Jeżeli nie ma planu to proponuję np. jutro w godzinach pasujących obu stronom (lub w sobotę) zorganizować mniejszego "kalibru" spotkanie, na którym będą kurtuazje, wymiany oraz podpisanie dokumentów. Bez tańców, wizyt, etc.

Joanna Izabela 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • Joanna Izabela
                              Joanna Izabela @Anastasia Windsachen last edited by

@anastasia-windsachen w sobote w takim razie podpiszemy dokumenty

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • Anastasia Windsachen

Nie jest tajemnicą, że spotkanie nam nie wyszło i umowa ostatecznie nie została podpisana, pozostając jedynie w sferze planów i spraw do realizacji. Mikronacje jednak mają to do siebie, że czasami po prostu trudno się zgrać. Tutaj jeszcze po drodze wypadł nam Rajd Teutonii, a te jak wiemy pochłaniają wszystkich, trudno wygospodarować czas na coś więcej, co dopiero narrację. Dlatego też proponuję podejść do sprawy ponownie. Jak dla mnie są dwa sposoby - narracyjne spotkanie gdzieś w listopadzie i w jego trakcie podpisanie umowy lub krótka notka o spotkaniu oraz podpisaniu umowy. Bez narracji, prosty komunikat, publikacja w państwowych informatorach prawnych.

• first-post
                                  last-post