[AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku
-
-
W takim razie J. Ś. @piwski-żmij-sroczyński otrzymuje znaczek. Zwycięzcom konkursu gratuluję!
-
To ja też podeślę:
-
@piwski-żmij-sroczyński Proszę jeszcze o potwierdzenie otrzymania znaczka.
-
@vladimir-ik-lihtenštán W ŚZF? Tam to mam tylko te dwa które sam wyhaczyłem na zjeździe xD. Gdzieś się po drodze zgubił?
-
@piwski-żmij-sroczyński To dziwne, bo przekazuję znaczek wybranej osobie. Może limit dwóch znaczków na osobę uniemożliwia nie tylko dostanie więcej niż dwa, lecz również w ogóle posiadanie więcej niż dwóch.
-
W. Ś. @Piwski-Żmij-Sroczyński, nieoceniony i sprawny Helwetyk Romański jak zwykle zjawił się znikąd i pomógł. Znaczek powinien być już u zwycięzcy.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek dotarł. Dziękuję pięknie! Będzie kiedyś można wygrać jakiś rysunek fizyczny?
-
Może i już wygrać nic nie można to podjęłam się wyzwania. Te samogłoski... chapeau bas jak chodzi o pomysłowość!
-
@piwski-żmij-sroczyński napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:
@vladimir-ik-lihtenštán Znaczek dotarł. Dziękuję pięknie! Będzie kiedyś można wygrać jakiś rysunek fizyczny?
Kto wie, może kiedyś zorganizuję konkurs, w którym będzie można wygrać realny suwenir.
@anastasia-windsachen napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:
Może i już wygrać nic nie można to podjęłam się wyzwania. Te samogłoski... chapeau bas jak chodzi o pomysłowość!
Dziękuję za ten komplement, Wasza Królewska Mość. I muszę również komplement oddać, zauważając, że ma Wasza Królewska Mość ładny charakter pisma. Ciekawie też wygląda ta teutońska kursywa.
-
@vladimir-ik-lihtenštán napisał w [AMBITNY KONKURS] Krzyżówka po teutońsku:
Dziękuję za ten komplement, Wasza Królewska Mość. I muszę również komplement oddać, zauważając, że ma Wasza Królewska Mość ładny charakter pisma. Ciekawie też wygląda ta teutońska kursywa.
Nauka cyrylicy i pisania jej w kursywie robi swoje. Niektóre z liter pisze się dosyć podobnie do uczonej w szkołach cyrylicy. Dziękuję za pochwałę pisma, muszę powiedzieć, że taki styl to mój tzw. "prawie szybki". Ten wolny jest często mniej zgrabny, natomiast szybki jest strasznie zamaszysty
Jeżeli Wasza Łaskawość chce to mogę w tej odmiennej formie kursywy cały alfabet dać. Przyszli uczniowie teutońskiego mieliby większe porównanie, a może i ćwiczenia z próby odróżnienia czy rozpoznania liter
-
Wasza Królewska Mość @anastasia-windsachen, jeśli WKM ma chęć i ochotę wykonać swoją wersję kursywy, to oczywiście popieram i pomysłowi temu patronuję. Swoją pracę prosiłbym opublikować w wątku poświęconym pismu w IKT.