Navigation

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Login
    • Search
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

[DECYZJA RADY] W sprawie położenia Kompasu

Pałac Cesarski (Úr Emporburg)
    2
    2
    59
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Joanna Izabela
      Joanna Izabela last edited by

Wasze Łaskawoście oraz mieszkańcy Teutonii.

Dzisiaj poproszono nas o umieszczenie opinii dotyczacej Kompasu w mikroświecie. Obecnie w mapach Ronana wyglada tak.

Ze wzgledu na to, ze oficjalnie prowadze polityke zagraniczczna jednakze zdanie Rady jest dla mnie wiazace ale tez danie teutonczykow jest wazne prosze was o opinie.

Moje zdanie pozostaje niezmiennie, uwazam ze w mikronacjach zabawa jest najwzniejsza. Kompas mial swoj ksztalt taki jak do nas przyszedl i nie powinnismy ingerowac w jego wyglad. Realnie tez usypuje sie wysypy w rozne ksztalty - patrz Dubaj. Nie przeszkadza mi tez obecne miejsce Kompasu. Nie sadze, ze przeszkadzaloby mi tez gdyby znajdowalo sie np. powyzej wysp Teutonii.

Prosilabym o wyrazenie swojego zdania w tym watku.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • Vladimir ik Lihtenštán
        Vladimir ik Lihtenštán last edited by

Wasza Cesarska Mość,
        Wasza Łaskawość,
        Teutonki i Teutończycy,

Początkowo proponowałem, żeby państwa Kompasu zajęły któreś z istniejących już, a obecnie opustoszałych ziem. Dziś wiem jednak, że kształt Kompasu oraz nazwy istniejących na nim państw (jakkolwiek dla mnie w pierwszej chwili dziwne) są uwarunkowane tradycją i historią. Dla nas, narodu teutońskiego, nie ma rzeczy świętszej niż tradycja i historia, dlatego również uważam, że powinniśmy uszanować kształt i lokację Kompasu. Niemniej co do tego drugiego o wiele więcej do powiedzenia powinny mieć kraje bezpośrednio sąsiadujące - Dreamland, Sarmacja i Leocja.

Uważam, że nowa formułą mikronacji, którą przynosi ze sobą Kompas, może być czymś odświeżającym. Dlatego, podsumowując, nie wnoszę żadnego sprzeciwu wobec proponowanej lokacji.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • first-post
          last-post