[KONSULTACJE] Jacht Cesarski oraz Rady Cesarstwa
-
Tak, reprezentacyjny jacht, na którym najwyższe władze Cesarstwa mogłyby odpocząć od trudów rządzenia oraz przyjmować zagranicznych dygnitarzy, to dobry pomysł. Choć jeszcze lepszym byłby zakup okrętów wojennych strzegących naszych wybrzeży.
-
@vladimir-ik-lihtenštán Ze okrętami dla marynarki wojennej nie pomożemy, ale jeśli byłoby na to zaoferowanie, mamy też w ofercie statki transoceaniczne czy tramwaje wodne. Zresztą te drugie okresowo podczas III Wojny Domowej w Kogalii przerobiono na potrzeby transportu żołnierzy, a także na statki szpitalne - projekty są gdzieś zachowane.
A co do transoceanicznych statków klasy Anastazja, tutaj postaram się o uruchomienie przez TTT linii Grodzisk - Srebrny Róg - Osiek - Nowy Brzeg - Angemont.
-
@piwski-żmij-sroczyński To może chociaż na jachcie uda się zamontować jakąś małą wyrzutnię małych rakiet?
-
@vladimir-ik-lihtenštán Rozmawiałem z Panem Prezesem TTT... jeśli tylko będziemy w stanie zamówić odpowieni system (sami nie produkujemy), to nie będzie problemu z montażem. Pytanie czy ktoś na Kompasie będzie nam w stanie zbudować w minecrafcie jakiś realistyczny i sensowny system, który pozwoli w razie W ochronić jacht JCM albo Rady...? Zobaczymy
-
@piwski-żmij-sroczyński wydaje sie ze basen faktycznie jest niepotrzebny, a mozna uzyskac jak wyglada standardowy rozklad jachtow?
-
@joanna-izabela Czy Wasza Cesarska Mość mogłaby się zapoznać z tym w minecrafcie, ewentualnie na transmisji na discordzie? Jeśli to byłby problem to mogę jacht pokroić, to będzie widać układ pomieszczeń na kolejnych pokładach.
-
@piwski-żmij-sroczyński napisał w [KONSULTACJE] Jacht Cesarski oraz Rady Cesarstwa:
@vladimir-ik-lihtenštán Rozmawiałem z Panem Prezesem TTT... jeśli tylko będziemy w stanie zamówić odpowieni system (sami nie produkujemy), to nie będzie problemu z montażem. Pytanie czy ktoś na Kompasie będzie nam w stanie zbudować w minecrafcie jakiś realistyczny i sensowny system, który pozwoli w razie W ochronić jacht JCM albo Rady...? Zobaczymy
Wierzę w osiecką myśl techniczną.
-
Czy rada cesarska jednak na pewno potrzebuje swojego własnego jachtu? Namiestnicy mają już na swoje potrzeby Zamek Zielnybor, który służy jako Pałac Namiestnikowy. Ja absolutnie wierze w ideały popisywanie się bogactwem jak to prawi mikronacyjny Feudo-Kapitalizm, ale jednak Tsvanfjerskie dzieci głodują i jacht dla namiestników ich nie nakarmi
-
@cillian napisał w [KONSULTACJE] Jacht Cesarski oraz Rady Cesarstwa:
Czy rada cesarska jednak na pewno potrzebuje swojego własnego jachtu? Namiestnicy mają już na swoje potrzeby Zamek Zielnybor, który służy jako Pałac Namiestnikowy. Ja absolutnie wierze w ideały popisywanie się bogactwem jak to prawi mikronacyjny Feudo-Kapitalizm, ale jednak Tsvanfjerskie dzieci głodują i jacht dla namiestników ich nie nakarmi
A jakby te dzieci przyjąć na służbę na jacht? Poza godziwą pensją doskonaląc się w umiłowaniu do Ojczyzny i cnót pod okiem kadry oficerskiej, mogliby stanowić pierwociny w wielkim planie podoszenia z nędzy całych wspólnot. Służba Państwu powinna dawać szansę na awans społeczny
-
@cillian Z Abvienolheimu przez port w Eltdorfie mogę wysłać nadwyżki żywności dla głodującej ludności Dwubrzegu. Po co jednak płacić za fracht, skoro mógłbym to zrobić na jachcie Rady za darmo, opłacając jedynie koszt paliwa? Jak widać jacht posłuży nie tylko jako jednostka reprezentacyjna, lecz również jako transportowiec. Dwie pieczenie ja jednym ogniu!
-
@cillian napisał w [KONSULTACJE] Jacht Cesarski oraz Rady Cesarstwa:
Niech jedzą torf!
@Piwski-Żmij-Sroczyński hmm, a moze wrzucenie nagrania? bo moja skromna osoba to jedno, a Jego Łasakwości to drugie
-
@joanna-izabela Da się zrobić