RLT24 : OS 1 - Auterra - Wittelsbach
-
RAJD LWA TEUTOŃSKIEGO1924
TEUTONISCHEN LÖWE RALLYE - ÚR FÁRT IK ÚRS TEUTONIŠ ROAR
Dzień 1
ODCINEK SPECJALNY Nr 1
Auterra - WittelsbachTRUDNOŚĆ I
28 września 1924 roku. godzina 12:30
Auterra - Wittelsbach:
"Odcinek specjalny Wittelsbach w Rajdzie Lwa Teutońskiego to trasa, która wzbudza spore emocje wśród kierowców i fanów tego prestiżowego rajdu. Jest to malownicza i techniczna próba, rozgrywana w okolicach Dworku Wittelsbach, zlokalizowanego na przedmieściach Miasta Królewskiego Auterra.
Trasa odcinka prowadzi przez klonową aleję, której początek stanowi żwirowy podjazd pod sam Dworek. Już na tym etapie uczestnicy muszą zachować wyjątkową precyzję, aby nie wypaść z wąskiego toru biegnącego pomiędzy majestatycznymi drzewami. Charakterystyczne dla tego odcinka są liczne, krótkie zakręty, które wymagają doskonałego wyczucia i balansu pojazdu, szczególnie w trudnym, żwirowym terenie.
Jednym z najbardziej rozpoznawalnych punktów odcinka Wittelsbach jest przejazd wokół pięknie utrzymanego ogrodu dworku, który stanowi dla kierowców wizualną oazę w trakcie tej trudnej próby. Po minięciu werandy i otaczających ją kwiatowych rabatek, kierowcy zbliżają się do zjawiskowego tunelu porośniętego wisterią, będącego naturalnym przesmykiem, przez który muszą przejechać na pełnym gazie. Przejazd przez tunel wisterii jest nie tylko technicznym wyzwaniem, ale też daje wrażenie podróży przez magiczny, tajemniczy krajobraz, co przyciąga licznych widzów i fotoreporterów.=|
Końcowy fragment odcinka to dynamiczny sprint w stronę stajni, gdzie kierowcy muszą wykazać się umiejętnością szybkiej reakcji na zmieniający się nawierzchniowo teren. Bliskość naturalnych przeszkód, takich jak drzewa i krzewy, a także zmienne warunki nawierzchni – od żwiru po trawiaste fragmenty – sprawiają, że Wittelsbach jest jednym z wymagającym odcinkiem.
Na trasie tej nie ma miejsca na błędy, a każda pomyłka może kosztować zawodników cenne sekundy lub nawet wyeliminowanie z rajdu. Jednakże to również miejsce, gdzie precyzyjna jazda i doskonałe opanowanie auta pozwalają zyskać znaczną przewagę nad rywalami, co czyni odcinek Wittelsbach kluczowym dla losów rajdu.
Niezwykła sceneria, połączenie technicznych zakrętów z szybkimi prostymi oraz otoczenie pełne zieleni i architektonicznych perełek sprawiają, że Wittelsbach to nie tylko wyzwanie dla rajdowców, ale też niezapomniane widowisko dla zgromadzonych kibiców.A.I.
Łącznie do pokonania było 35 km.
- - - - - - - - -
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 1 TEUTONISCHEN LÖWE RALLYE 1924 - TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE... TANKOWANIE JEST ZABRONIONE
Straty Czasowe nie są naliczane jak na Odcinkach Specjalnych.
UWAGA: Podczas tego odcinka możesz użyć następujących kodów lub grafik:
ZAWODOWIEC - LICENCJA KIEROWCY ZAWODOWEGO
(poziom klasy B, A czy PRO - dobierany automatycznie)
CZTERY KĄTY
ŁYK DOŚWIADCZENIA
Możliwy do wykorzystania przez:
@Helwetyk-Romański, @Pavel-van-der-Gibson oraz Heinz-Werner Grüner.= = = = = = = = = =
Premie Czasowe (proziom trudności I)
1miejsce: -3min.
2miejsce: -2min.
3miejsce: -1 min.= = = = = = = = = =
Serdeczne podziękowania dla mecenasów tego wydarzenia:
-
Nic z tego nie będzie, nie będzie nic
-
No to jedziemy! Dzień dobry na OS1!
-
Gdzieś trafiłem.
-
-
Przyszłam.
-
Uszanowanie
-
I pewnie znowu spaliłem.
-
Pomimo niezbyt udanego prologu, następna próbą może wyjdzie sprawniej.
-
Melduję się
-
Spokojnie. Jedziemy dalej. Nie ma pośpiechu.
-
-
brum brum
-
Jestem
-
@Friedrich-von-Baden uwzględnie!
-
Okej
-
OS 1 - stan na 12:36
Prowadzi sarmacka para Popow-Chojnacka i van der Gibson. Tuża za nimi kolejna para, tym razem gospodarze - Trotylska i Andrzej Fryderyk. Dalej jedzie Grüner, a za nimi cała reszta stawki. Mistrz traci już na pierwszym os'ie!
-
Przy okazji informuje, bo nie wiem czy do wszystkich dotarła taka informacja - klasyfikacja "na żywo", dostępna jest pod linkiem:
-
Idojechałem!
-
Jestem!