Kap Einhorn - Nowy Kotwicz - OS5 - Löwe und Einhorn-Rally 1921
-
Löwe und Einhorn-Rallye 1921
Rajd Lwa i Jednorożca 1921Dzień III
Odcinek Specjalny nr 5
Trudność I17.stycznia 1921(2021)roku, godzina 8:25(czas trwania 1:25)
Kap Einhorn - Nowy Kotwicz
Tuż po świcie po długiej przeprawie z Detzonii rajdowcy docierają do brzegów Sclavinii...
"Sclavińska część Rajdu rozpoczyna się na Kap Einhorn, nazwanym tak przez austro-węgierskich mieszkańców tych ziem. Uczestnicy rajdu wyruszą spod latarni morskiej, wybudowanej w ok.1837 roku. Działa ona do dziś i nadal wskazuje drogę żeglarzom. Na swój sposób latarnia wskaże drogę także naszym rajdowcom, bowiem otrzymają oni od latarnika pamiątkowe kompasy, które niewątpliwie mogą przydać się na dalszej trasie rajdu. Cel-Nowy Kotwicz.
Kolejnym punktem kontrolnym na trasie Rajdu jest właśnie to miasto, którego początki można datować na okolice IX wieku. Jest to metropolia o burzliwej i pogmatwanej historii, jednak zawsze dzielni Sclavińczycy z sukcesem podejmowali się odbudowy miasta. Na trasie rajdu automobile miną między innymi XVIII- wieczny Stary Ratusz o symetrycznej fasadzie i barokową Oranżerię. Trasa następnie będzie wiodła przez Park Winskiego, po wyjeździe z którego uczestnicy skierują się w stronę Krasnegostoku."Łącznie do pokonania było 195 km.
------------
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NUMER 5, LÖWE UND EINHORN-RALLYE 1921 - TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE...
Premie Czasowe (poziom trudności I)
1miejsce: -3min.
2miejsce: -2min.
3miejsce: -1min. -
Przybywam. Walczę.
-
- Pewnie i tak znowu będę przed czasem - powiedział Talerz przechodząc koło mety pierwszego odcinka specjalnego w Sclavinii.
-
Dzień dobryyyyyyy!
-
Ziuuuum!
-
Dobrze jechać po pięknych, sclavińskich terenach....
-
Auto z numerem bocznym 27 dotarło do Nowego Kotwicza.
-
Przybyłem.
-
Jedziemy
-
Joanna Izabela przybyła na kacu do Sclavinii, Bolała ją głowa, szumiało w uszach ale jednak jechała dalej.
-
Jestem
-
Jestem
-
@joanna-izabela napisał w Kap Einhorn - Nowy Kotwicz - OS5 - Löwe und Einhorn-Rally 1921:
Joanna Izabela przybyła na kacu do Sclavinii, Bolała ją głowa, szumiało w uszach ale jednak jechała dalej.
Barek na jachcie Waszej Cesarskiej Mości był naprawdę zacny i dobrze zaopatrzony za wszelakie wyrządzone szkody przepraszam
-
@targersdorf-borisz spokojnie, zrobimy awanture miedzynarodowa, JCiKM się dowie
-
@joanna-izabela zatem dobrze
-
@targersdorf-borisz A tak na powaznie, czujcie się jak u siebie w domu
-
Szanowny kierowca MaciuśII wypada z trasy!
Wielu zawodników jeszcze nie dojechało do Nowego Kotwicza, ale czekamy oczywiście na wszystkich! -
@joanna-izabela
Wasza Cesarska Mość, tak właśnie jest. Myślę że wszyscy dobrze się tu czują, bo i miła atmosfera temu sprzyja, a obecność Waszej Cesarskiej Mości łagodzi obyczaje i temperamenty wielu panów. -
@bruno-petrowicz-catalan ja nawet w klasyfikacji staram się być najbliżej jak się da Jej Cesarskiej Mości.
-
Lipeburger przyjechał