Wieści z zagranicy
-
@Ludwik-Tomović i wezwać KSZ na pomoc!
-
@joahim-von-ribertrop tak, to prawda.
Jasno dałem do zrozumienia na forum Rotrii, że jeśli chcieliby kontynuować swoją działalność u nas to należy skontaktować się z władzami Konfederacji Sclavińskiej.
Niestety pozostało to bez odezwu, więc widocznie aż tak bardzo im nie zależy. -
Kolejna prowokacja Sarmacji rzekomo prowadzą jakieś ćwiczenia wojskowe na terenie Sclavinii.
Szkoda że wykorzystują do tego młodego mikronautę i tak nim manipulują. -
Kotwicz to nie Sarmacja. Kotwicz to Sclavinia (i jest Nowy Kotwicz nie Kotwicz).
http://brodria.pl/showthread.php?tid=467&page=2 -
BTW (przepraszam za post pod postem ale z jakiegoś powodu nie mogę edytować): ta sprawa ukazuje hipokryzję pewnych osób w Sarmacji. Gdy na ziemiach Sclavinii odbył się RMAW, to było wykorzystywanie inicjatywy międzynarodowej do swoich politycznych celów i było wielkie oburzenie. Jakiś czas później Sarmaci robią dokładnie to samo... Z tym że Sclavinia podczas RMAW ani razu nie powiedziała, że trasa rajdu jest na wyspie Sarmacji.
-
@joahim-von-ribertrop widocznie nie mają swoich ciekawych miast że muszą zgłaszać Sclavińskie
-
Suderland: martwią się o przyszłość - Generalnie Suderland sobie ładnie radził, ale ostatnie dni przyniosły im odejście dwóch obywateli.
Brodria znów nie ma forum
Związek Winklujski: również martwi się o przyszłość
a w Sarmacji grasuje Tymoteusz Piechota także chociaż o liczbe nabitych postów się nie muszą martwić.Generalnie mikroświat trochę zastanawia się nad własnym "ja" w tych czasach.
A niektóre rzeczy w ogóle się nie zmienia - AIDS -
AIDS jedyne co daje nam na Nordacie to okazję żeby się pośmiać.
-
Może to w końcu jest ta długo przepowiadana śmierć Mikroświata?
-
Trzynasty miesiąc Palatynatu Leocji i odznaczenia dla obywateli Unii
Odznaczeni zostali:
- JKM Aleksander
- JKW Maciej II
- Ludwik Tomović
- JCM Joanna Izabela
-
@cillian Oby nie. Miałem jeszcze tyle planów...
-
Sarmacja bawi się w dyskusję teologiczną. Oprócz tego, że rzucono kilka żartów o GMD, to nic ciekawego.
-
-
Najpierw Teplice, teraz Angemont. Ktoś definitywnie nie lubi Kościoła Rotryjskiego.
-
Chrystianofobia.
-
Na pewno pontyfikat Piotra nie zapowiada się dobrze. Jedyne co się ważnego i względnie dobrego stało to konkordat z Skarlandem ale też jakoś mam mieszane i ambiwalentne uczucia szczególnie gdy poznałem prymasa Skarlandu. Też wieść o podziale administracji kościelnej w RON mnie osłabił. No ale cóż.
Jaka kolejek dyskusja w RON czy Rotrii to od razu pojawia się określenie "Orańska postawa"
Smutne jest to że Rotria opóźnia się z niektórymi decyzjami na uwagi i propozycje kościołów partykularnych nie uważa. No ale cóż to ich strata. -
@ludwik-tomović Nie ma Durnia oprócz Durnia, a Mancalaga jest jego prorokinią. Aśtar Seran jest przyjacielem Durnia.
-
Samo przyjęcie imienia Piotra już nie wróżyło dobrze każdy kto chociaż lizną trochę KK wie, że nie przyjmuje się go tradycyjnie. Dla mnie jest to przejaw pychy i arogancji szczególnie że odwołują się do klimatów wprost realowych. Natomiast mnie tam śmieszy >D.
To też jest dobre -
@joanna-izabela Jakby w Dreamlandzie odkryto taki liścik to byłby to powód co najmniej do stanowczej reakcji władzy. W tym momencie w moim odczuciu przekroczono granice narracji i zaczęto się mieszać do wewnętrznych spraw Sarmacji.
-
@joanna-izabela napisał w Wieści z zagranicy:
Samo przyjęcie imienia Piotra już nie wróżyło dobrze każdy kto chociaż lizną trochę KK wie, że nie przyjmuje się go tradycyjnie. Dla mnie jest to przejaw pychy i arogancji szczególnie że odwołują się do klimatów wprost realowych. Natomiast mnie tam śmieszy >D.
To też jest dobreNo tyle, że biskupi Rotrii uważają się za następców Pawła a nie Piotra. Zapewne więc nie przyjmuje się tam imienia Paweł.