Bereza Kotwicka - Serce Ostatecznej Krucjaty
-
Chwała Wielkiej Sclavinii Wielonarodowej!
Bereza Kotwicka została wybudowana jako warownię sclavińskości, będąca twierdzą z którego co dopiero uwolnieni spod sideł Sami-wiecie-kogo mieli być bronieni
oraz pacyfikowani.Zbudowany tuż na granicy miasta, Bereza z czasem wyrosła w miasto o własnym charakterze i stylu. Nie da się przekroczyć niewidzialnej granicy nie zauważając różnicy pomiędzy oba miastami.|Wybudowana w oryginalnym stylu znanym jako Neofundamentalizm, Bereza Kotwicka stała się siedzibą Przywódcy oraz Ostatecznej Krucjaty. To tutaj zdarzyło się pierwsze zwycięstwo dopiero co budowanego Waffen-OK, oraz tu - tak, tu! - pierwszy, lecz nie ostatni raz Sclavinia pokazała Sami-wiecie-komu gdzie jest jego miejsce.
Wysłany do Krzysztofa Hansa rachunek opiewający na milion milionów libertów tytułem zwrotu kosztów amunicji. Obok nigdy-nie-umierający Przywódca dla skaliKiedy Sarmaccy zamordyści rozpoczęli niszczenie Nowego Kotwicza, bomby również poleciały i na Berezę. Lecz stara i szwankująca technologia Ostatecznokrucjatowa znów uratowała miasto miasto. Łamiąc prawo grawitacji, garnizonowi Berezy udało się odeprzeć bomby, lecz za to spadły one na sąsiadujący Kotwicz, niszcząc miasto jeszcze bardziej.
Przedszkole im. Emilka Potockiego zbudowane w stylu Neofundamentalizmu ledwo unikło zniszczenia dzięki staraniom Sclavińskich żołnierzy.
Po zniszczeniu Nowego Kotwicza, Bereza stała się największym miastem w regionie. Jako Samozwańczy II Komendant Berezy Kotwickiej będę się starać, by tak to zostało, a Kotwicz odbudowany jako część Serca OK.
CWSW! NTOK! CSML! ABCD!
o/ o/ o/ -
Ja kiedyś byłem w realowej Berezie i tam teraz jest takie strasznie oldschoolowe lokalne muzeum, którego nikt nie odwiedza. Oprowadzało mnie 4 pracowników, którzy nawet zrobili mi zdjęcia i pozwalali dotykać wszystkiego czego chciałem.
-
Przedszkole wydaje się solidne. Jak kwestia wyżywienia?
-
@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan wiem, złota łopata
Wszystkie sclavińskie przysmaki są do dyspozycji naszych milusińskich
-
Chwała Wielkiej Sclavinii Wielonarodowej!
-
@guedes-de-lima Chwała!
-
Wojownicy o wolność i Ostateczną Krucjatę!
Naturą naszej rewolucji jest ciągły ruch - nie zawracamy się za siebie, biegnąc ciągle do przodu, ślepo ku przyszłości. Zmiana musi być nagła, i nie możemy płakać za tym co było, ponieważ porządek i Ostateczność jest przed nami. Dlatego postanowiłem zlecić rewizję herbu naszej ukochanej górze betonu samemu sobie. Ponieważ przyszłość ciągle się zmienia, a zmiana jest nie przewidywalna nie wiadomo mi czy znowu nie dokonamy poprawek.
NTOK!
-
@cillian NTOK! CWSW!
A herb piękny....