2RLiJ - OS 3 - Nove Mesto – Hottentottenstrotten
-
2. Löwe und Einhorn Rallye 1921
2. Rajd Lwa i jednorożca1921 /2021Dzień II
Odcinek Specjalny nr 3
Trudność I15. maja. 1921 (2021) roku.godzina 7:45 (czas trwania 0:45)
Nove Mesto – Hottentottenstrotten:
"Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentäter- miejscowość położona przy granicy z Austro-Węgrami. Posiada stacje kolejową oraz przejście graniczne. Liczy około 9 000 mieszkańców.
Dla ułatwienia nazwa często skracana jest do Hottentottenstotter lub Hottentottenstotter bei Österreich-Ungarn
Początki miejscowości datuje się na II połowę XVI wieku, założona została przez austro - węgierskich kupców, którzy założyli w Slawonii rodziny i postanowili się tu osiedlić, ale chcieli jednocześnie być blisko swojej pierwszej ojczyzny.
Miejscowość, ze względu na swoją nazwę, jest częstym celem wycieczek turystycznych. Turyści zatrzymują się na stacji kolejowej, by zrobić zdjęcie na tle tabliczki z nazwą, oraz odwiedzają okoliczne sklepy, gdzie można "podstemplować" paszport bądź pocztówkę pamiątkową pieczątką z pełną nazwą miejscowości."CIEKAWOSTKA:
Z nazwą miasta związany jest popularny w Slawonii dowcip:
– Halo! Tu Slawońska Informacja Kolejowa. Czym mogę służyć?
– Dzień dobry. Chciałbym zasięgnąć informacji na temat pociągu relacji Sgersna – Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentäter
– Przepraszam, czy mógłby Pan przeliterować?
– Proszę uprzejmie: S-G-E-R-S-N-A.Tabliczka z nazwą miasta na dworcu kolejowym:
Łącznie do pokonania było 51km.
- - - - - - - - - - -|
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 3, 2. LöWE UND EINHORN RALLYE 1921- TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:https://plik.austro-wegry.org/HWG/Tankowanie25.png
lub
Premie Czasowe (poziom trudności I)
1miejsce: -3min.
2miejsce: -2min.
3miejsce: -1min. -
Smacznej kawusi!
-
Teraz chyba nie przewalę
-
Dojechałem!
-
Brummmm
-
Ahoj!
-
Pangard Petrowicza na trzecim punkcie kontrolnym.
ZAWODOWIEC
-
Jestem!
-
Wziuum!
-
Kurde myslałem, że 7:47... I ledwie dojechałem bez straty
-
Jestem
-
jestem
-
Wzium!
-
Klasyfikacja po OS3
Start wzięło 17 zawodników. @Ametyst-Faradobus ma jeszcze szansę pojawić się na OS1 do godziny 11:08
Czekamy!
Tymczasem pierwsza trójka to Andrzej Fryderyk, Helwetyk Romański i Ludwik Tomović! Tuż za nimi sznur samochodów! -
Przybywam i ja.
-
cze
-
Dojeżdżam i tankuję.
-
AKTUALIZACJA
-
jestem
-
klatatatata