2.RLiJ - OS 8 - Zommerland – Bytów
-
2. Löwe und Einhorn Rallye 1921
2. Rajd Lwa i jednorożca1921 /2021Dzień III
Odcinek Specjalny nr 8
Trudność IIIKOCZOWNICY (przeczytaj czerwony tekst na dole opisu)
16. maja. 1921 (2021) roku.godzina 5:58 (czas trwania 2:58)
Zommerland – Bytów:
"Wkrótce rajdowcy docierają do słynnego zapomnianego miasta Zommerland. Ich oczom ukazała się osamotniona osada bez koncepcji architektonicznej, zbudowana jakby z kartonu i znalezionych kamieni. Wśród zabudowy wykonanej z okolicznego budulca wyróżniały się zbudowane przez Teutończyków „na siłę” budynki administracyjne znacznie lepszej jakości i w stylu teutońskim. Między nimi drogi z kocich łbów, na których każde auto testowało swoje zawieszenie. Na przejeżdżających spoglądali ciemnoskórzy mieszkańcy z twarzami skrytymi pod kapturami i rękami utkwionymi w kieszeniach.
„To miejsce nie ma prawa istnieć.”- powie każdy, kto zdołał, pomimo licznych trudów podróży dotrzeć do Zommerland. W mieście nie ma żadnego legalnego lotniska ani linii pociągu. Prowadzą do niego tylko dwie trasy – jedna z Bytowa, sporadycznie uczęszczana oraz południowa, na Andburg. Obie na tyle długie, by nie dało się przejechać ich na jednym baku i obie patrolowane przez bandy agresywnych plemion koczowniczych, które oskubią do cna każdego, komu tylko zabraknie paliwa. Czasami nawet wystawiają na drogę inne pułapki, takie jak kolczatki i miny, licząc na uszkodzenie przejeżdżających pojazdów.
Ktokolwiek więc zdołałby w ten czy inny sposób dotrzeć do celu, napotyka zgrupowanie zniszczonych budynków zamieszkiwanych przez „ucywilizowanych” koczowników, którzy w gruncie rzeczy zostali wydaleni ze swoich plemion lub nie znajdowali dla siebie lepszego zajęcia niż okradanie innych i prowokowanie do bijatyk."Łącznie do pokonania było 279km.
UWAGA WAŻNE
Koczownicze ludy zatrzymają pierwszego kierowcę, który zjawi między 5:58 a 6:02:59
Rajdowiec otrzyma 5 minut Kary Czasowej !!!
Jego wynik nie będzie liczony do Premii Czasowej.
Każdy następny kierowca będzie mógł już normalnie dotrzeć do pomiaru Odcinka Specjalnego niezależnie od godziny przyjazdu i otrzyma Premie Czasową według wytycznych na OS.
UWAŻAJCIE ZATEM BY NIE PAŚĆ OFIARĄ- - - - - - - - - -
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 8, 2. LöWE UND EINHORN RALLYE 1921- TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:
https://plik.austro-wegry.org/HWG/Tankowanie25.png
lub
Premie Czasowe (poziom trudności III)
1miejsce: -10min.
2miejsce: -6min.
3miejsce: -3min. -
Jestem.
-
Brummmmm
-
Zieew
-
Wziuuum!
-
Pangard na 8 punkcie kontrolnym.
-
Jestem… Zmęczony ale jestem!
-
Spaaaaać
-
jestem
-
Jestem
-
Jestem skonany/
-
Wzium!
ZAWODOWIEC.
-
I ja jestem!
-
Tak z ciekawości, uwzględniono przybycie szanownego var Teller przed czasem. Czy nie ma to znaczenia ?
-
@bruno-petrowicz-catalan Tam był błąd....
Zaraz idzie aktualizacja -
Ten post został usunięty! -
Ten post został usunięty! -
Więc dojeżdżam tutaj.
-
Już przekroczyłem linię odcinka specjalnego.
-
Cześć