2.RLiJ - OS 9 - Bytów - Lolandburg
-
2. Löwe und Einhorn Rallye 1921
2. Rajd Lwa i jednorożca1921 /2021Dzień III
Odcinek Specjalny nr 9
Trudność IIKOCZOWNICY (przeczytaj czerwony tekst na dole opisu)
16. maja. 1921 (2021) roku.godzina 10:00 (czas trwania 4:02)
Bytów-Lolandburg:
"Bytów to najstarsze miasto położone w Loardii. Jego historia sięga czasów, gdy Loardia stanowiła jeszcze samodzielne Królestwo. Charakteryzuje się typową loardzką zabudową z tamtego okresu, kamienicami gęsto przyklejonymi do siebie i pomalowanymi na różne kolory. Dziś wyróżnia się głównie jako popularne miejsce turystyczne. Miłośnicy wspinaczek górskich i urokliwych miasteczek z ryneczkiem przybywają tutaj drogą lotniczą z każdego zakątka mikroświata. Któż nie chciałby usiąść pod parasolką, napić się loardzkiej wódeczki, kupić lokalne specjały od koczowników i kilka wisiorków z paciorkami?
Rajdowcy niestety nie mają czasu na zwiedzanie i degustowanie lokalnych specjałów. Przejeżdżają przez miasto w oka mgnieniu i jadą prosto na Lolandburg, kierując się długą drogą brnącą u podnóża lolandzkiej góry, która stanowi aktywny wulkan. I tego dnia Lolandzka Góra nie zawiodła. W trakcie wyścigu postanowiła zatrząść wszystkim w posadach, nie pomagając tym samym kierowcom. Z góry toczą się kamienne lawiny, a droga pęka prosto pod kołami. Widoczność jest utrudniona przez buchające z wnętrza molocha kłęby siarczystego dymu... "Łącznie do pokonania było 440km.
UWAGA WAŻNE
Koczownicze ludy zatrzymają pierwszego kierowcę, który zjawi między 10:00 a 10:04:59
Rajdowiec otrzyma 5 minut Kary Czasowej !!!
Jego wynik nie będzie liczony do Premii Czasowej.
Każdy następny kierowca będzie mógł już normalnie dotrzeć do pomiaru Odcinka Specjalnego niezależnie od godziny przyjazdu i otrzyma Premie Czasową według wytycznych na OS.
UWAŻAJCIE ZATEM BY NIE PAŚĆ OFIARĄ
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 9, 2. LöWE UND EINHORN RALLYE 1921- TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:
https://plik.austro-wegry.org/HWG/Tankowanie25.png
Premie Czasowe (poziom trudności II)
1miejsce: -6min.
2miejsce: -4min.
3miejsce: -2min. -
Jestem.
-
Dorwany?
-
Dzień dobry!
-
Wziuuum!
-
Pangard na 9 punkcie kontrolnym.
-
jestem
-
@heinz-werner-grüner jestem
-
Brumm
-
Wzium!
-
Standardowo już pomyliłem dgodziny!
-
Czyżby lider poleciał w dół???
-
Klasyfikacja po OS9
Robi się naparwdę gorąco
Nie wiedziałem gdzie umieścić Andrzeja Fryderyka, gdyż jak szybko nie dojedzie to spadnie i niżej...
Wyleciało dwóch kierowców-jeden poniósł v-śmierć, drugi powienien wrócić do zdrowia. Ataki koczowników spodobały się chyba Ottonowi...
-
Jestem
-
-
Dotarłem.
-
To ja w końcu na czas dotarłem, czy znowu falstart?
-
@otto-von-teller przeczytaj czerwona czesc ;D
-
wrum
-
To powinien być OS 9.