Waleczny zakon kobiecy
-
@joanna-izabela jeszcze ustalamy szczegóły. Mam nadzieję, że przed świętami się uda.
Mam już pomysł na pierwszą misję dla Zakonu.
-
@heinz-werner-grüner Imam w zakonie? Czyli to jakaś islamska forma życia monastycznego?
-
WKM @aluś-de-la-ciprofloksja ja tu tylko sprzątam.
I -
W sumie teraz obejrzałam trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=An0bZpuhiBE&ab_channel=Netflix
i tak mi sie z zakonem skojarzyło
jakieś demony się pewnie też znajdą może bardziej ludzkie -
@joanna-izabela ciekawe, muszę sobie obejrzeć
Tak informacyjnie, to prace nad zakonem trwają. Obecnie wybieraliśmy stroje.
A co do siedziby, to jednak skłaniałabym się ku umiejscowieniu zakonu gdzieś wysoko w nieprzystępnych górach w okolicach Złotego Grodu. Czy Zakon mógłby otrzymać takie lenno?
-
http://geografia.teutonia.one.pl/ - rozumiem, że chodzi o te góry znajdujące się w domenie królewskiej?
-
@joanna-izabela dokładnie myślałam o tej górze:
-
@natalia-helena-von-lichtenstein
-
@wojciech-hergemon wygląda fajnie, ale musi to być miejsce trudne do zdobycia, raczej nie drewniane.
-
Da sie załatwić
-
Co myślicie o którymś z tych:
-
4 albo 7
Natomiast zastanawiam sie czy chcesz aby to było twoje lenno czy np. zrobić z tego oddzielny lokalny okręg administracyjny pod twoimi rządami. -
Offtop: Czy 5. to w realu jakiś zamek na Słowacji?
Bo coś mi się kojarzy -
-
Mnie chyba 2 najbardziej się podoba
-
@natalia-helena-von-lichtenstein a moje pytanie czy lenno czy lokalny okręg administracyjny?
-
@joanna-izabela Wydaje mi się, że raczej lenno. Zakon ma być suwerenny, więc chyba powinien dysponować swoimi dobrami.
-
@natalia-helena-von-lichtenstein Lokalny okreg tez to daje tylko o ile lenna nie mozna przekazac, o tyle okreg moze miec innego zarzadce
-
@joanna-izabela To zostańmy przy okręgu. Nie zawsze będę mogła pełnić rolę Przeoryszy.
-
Moi Drodzy,
Czas odkopać wątek dotyczący Zakonu.
@Akrypa-Ali-Shariati jeśli jesteś dalej zainteresowana rozwijaniem zakonu, daj znać, ponieważ czas na dopinanie spraw.
Zakon zostanie pobudzony do życia w najbliższym czasie, a potem będziemy ustalać pozostałe szczegóły dotyczące całego zakonu.
Oczywiście zapraszam do dyskusji i współpracy wszystkich zainteresowanych, nawet płci męskiej. @Heinz-Werner-Grüner