Navigation

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Login
    • Search
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Mikronacyjny Turniej Szachowy - Srebny Róg

Życie Teutonii (Úr Teutonienlejb)
    10
    46
    1077
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Cillian
      Cillian last edited by Cillian

text alternatywny

Teutończycy, narody unii, mikronauci.
      Mikronacyjny Turniej Szachowy w Srebnym Rogu otwiera swoje bramy by zdecydować, kto zostanie szachowym mistrzem. Zgłaszać się może każdy mikronauta, niezależnie od miejsca v-zamieszkania czy rankingu.
      Mecze będą organizowane tempem 10 minut na gracza na partie. Zwycięża ten, kto pierwszy osiągnie 2 pkt., przy czym zwycięstwo liczy się za 1, remis za 0.5 pkt. Preferowanymi portalami do rozegrania partii jest Chess.com jak i Lichess. Datą końca zapisów jest sobota trzynastego.

By trochę odróżnić turniej od innych, partie pół-finałowe i finałowa będą komentowane na żywo. Proszę wszystkie osoby które będą brały udział w turnieju by wysłały mi ich nick z Chess.com/Lichess przez discorda albo pocztę na stronę unii. Zapraszam wszystkich do gry :)

1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • Nurdrun von Lichtenstein
        Nurdrun von Lichtenstein last edited by

Dobra, już wiem, jak ruszają się figury. Jestem gotowa na pojedynek.

@Santi-Vilarte wyzywam cię na pojedynek szachowy! xD

Cillian 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • Joanna Izabela
          Joanna Izabela last edited by

No to już dwie kobiety na pokladzie...znaczy przy szachownicy.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Cillian
            Cillian @Nurdrun von Lichtenstein last edited by

@natalia-helena-von-lichtenstein Jeszcze tylko nick na chess.com i będzie super

Nurdrun von Lichtenstein 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Ludwik Tomović
              Ludwik Tomović last edited by

To ja zajmę miejsce na trybunach 😉

• Joanna Izabela
                Joanna Izabela last edited by

To ja ponęcę jeszcze @Michał-Jerzy-Potocki , może się uda Panu wygrać serce Natali w szachach 😄 Ja bym takiej szansy nie przepuściła.

• Cillian
                  Cillian last edited by

Ośmiu mikronautów stawiło się wyzwaniu w walce o tytuł Mistrza Mikroświata - a ty? Czemu jeszcze się nie zgłosiłeś

Heinz-Werner Grüner J 2 Replies Last reply Reply Quote 2
                  • Heinz-Werner Grüner
                    Heinz-Werner Grüner @Cillian last edited by

@cillian 👌
                    No właśnie! Dlaczego jeszcze nie wysłaliście zgłoszenia?

Nurdrun von Lichtenstein @Cillian last edited by

@cillian Vulfila O ile dobrze pamiętam.

Zaczęłam interesować się tymi szachami i tak mnie wciągnęło, że non stop gram. 😄 Nie wiedziałam, że to takie ciekawe.

Andrzej Fryderyk 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • J
                        Joahim von Ribertrop @Cillian last edited by

@cillian a Santi też?

• Cillian
                          Cillian last edited by

Pewni sarmaci wolą nie uczestniczyć z powodu relacji dyplomatycznych Unia

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • Andrzej Fryderyk
                            Andrzej Fryderyk @Nurdrun von Lichtenstein last edited by

@natalia-helena-von-lichtenstein napisał w Mikronacyjny Turniej Szachowy - Srebny Róg:

@cillian Vulfila O ile dobrze pamiętam.

Zaczęłam interesować się tymi szachami i tak mnie wciągnęło, że non stop gram. 😄 Nie wiedziałam, że to takie ciekawe.

No nie. W tym też mnie ograsz? 😄

Nurdrun von Lichtenstein 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              Nurdrun von Lichtenstein @Andrzej Fryderyk last edited by

@andrzej-fryderyk Ostatnio ty ograłeś mnie 😜 Ale uczę się w szachy i coraz lepiej mi idzie. Umiem już dość sprawnie matować.

Andrzej Fryderyk Heinz-Werner Grüner 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                              • J
                                Joahim von Ribertrop last edited by

Pewni sarmaci wolą nie uczestniczyć z powodu relacji dyplomatycznych Unia

Jeśli Santi też, to można powiedzieć, że w końcu ten spór na coś się przydał. To nie jest tak, że go nie lubię ale ograć Santiego jest cholernie trudno 😕

• Andrzej Fryderyk
                                  Andrzej Fryderyk @Nurdrun von Lichtenstein last edited by

@natalia-helena-von-lichtenstein Oj ledwie! Poza tym byliśmy w jednej drużynie! 😄

O. Czyli już umiesz więcej niż ja 😞

• Heinz-Werner Grüner
                                    Heinz-Werner Grüner @Nurdrun von Lichtenstein last edited by

@natalia-helena-von-lichtenstein matować czy być matowana? To dość spory szczegół...

Bez urazy oczywiście... 😉

Nurdrun von Lichtenstein @Heinz-Werner Grüner last edited by

@heinz-werner-grüner w byciu matowana jestem jeszcze lepsza 😄

Heinz-Werner Grüner 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • Alfred Fabian von Tehen-Dżek
                                        Alfred Fabian von Tehen-Dżek last edited by

Co prawda, zgłaszałem się prywatnie, ale oczywiście potwierdzam uczestnictwo

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • Heinz-Werner Grüner
                                          Heinz-Werner Grüner @Nurdrun von Lichtenstein last edited by

@natalia-helena-von-lichtenstein ja bym powiedział o sobie, że nawet jestem arcymistrzem szachowym w byciu matowanym. 😉

Nurdrun von Lichtenstein @Heinz-Werner Grüner last edited by

@heinz-werner-grüner nie schlebiaj sobie ;d

@Alfred-Fabian-von-Tehen-Dżek Mój Sensei! Czy będę musiała walczyć przeciwko mojemu Mistrzowi????????

Heinz-Werner Grüner 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • first-post
                                              last-post