Konfederacja Sclavińska 2022
-
Mapa będzie w tym tygodniu, I Slavonii i Sclavinii Właściwej. Obiecuje
-
Czyli do połowy listopada (uwzględniając czas na ewentualne poprawki) powinniśmy się wyrobić?
-
@Andronik @Joahim-von-Ribertrop co myślicie?
Przy okazji test oznaczania
-
Jestem za wyznaczeniem takich priorytetów! Osobiście uważam też, że kluczowym miejscem dla naszej kultury i komunikacji powinno być forum, a więc: działy w których się teraz znajdujemy. W regionach powinny znaleźć się rozbudowane opisy sclavińskich prowincji, miast i struktur.
Czymś takim deklaruję się chętnie zająć.
-
@Andronik Ja ze swojej strony postaram się przywrócić i przybliżyć slawońskie miasta i zwyczaje.
A co do miast Sclavinii, myślę że za jakiś czas odkopiemy archiwa i wszystko co ważne wrzucimy na forum
Chciałbym też się zająć historią mikroświata, więc pewnie w ramach pracy naukowej dużo przydatnych nam rzeczy mogę przygotować.
-
Popieram takie cele.
@Ludwik-Tomović napisał w Konfederacja Sclavińska 2022:
Chciałbym też się zająć historią mikroświata, więc pewnie w ramach pracy naukowej dużo przydatnych nam rzeczy mogę przygotować.
OOOO
-
Ambitne cele, wypada mi jedynie trzymać za nie kciuki. W kwestii polityki historycznej Sclavinii jak i archiwaliów z dawnych lat służę pomocą.
-
@Guedes-de-Lima napisał w Konfederacja Sclavińska 2022:
Ambitne cele, wypada mi jedynie trzymać za nie kciuki. W kwestii polityki historycznej Sclavinii jak i archiwaliów z dawnych lat służę pomocą.
Planuję utworzyć wydawnictwo, które będzie właśnie wydawać między innymi historyczne publikacje, jeśli się zgodzisz to można wydać również Twoje artykuły, odświeżyć tam gdzie trzeba i ubrać w ładną szatę graficzną.
-
@Ludwik-Tomović napisał w Konfederacja Sclavińska 2022:
@Guedes-de-Lima napisał w Konfederacja Sclavińska 2022:
Planuję utworzyć wydawnictwo, które będzie właśnie wydawać między innymi historyczne publikacje, jeśli się zgodzisz to można wydać również Twoje artykuły, odświeżyć tam gdzie trzeba i ubrać w ładną szatę graficzną.
Tak, nie roszczę sobie jakichkolwiek praw do moich prac na temat historii Sclavinii. Niemniej jednak przed publikacją wartobyłoby poddać je odpowiedniej korekcie, bo te 5-7 lat temu pisałem gorzej niż dziś. A już nie wspomnę o wcześniejszych publikacjach.
-
@Guedes-de-Lima jak moje plany wejdą w fazę bliższą realizacji to będę się odzywał w tej sprawie
-
@Ludwik-Tomović pewnie, czekam na sygnał.