Wieści z zagranicy
-
@joanna-izabela Sam zrezygnował, ale dopiero teraz JCKM Franz Leopold zrobił to formalnie. Żadnych podtekstów, ale powód jasny, ograniczenie swoich działań w mikronacjach.
-
Od wczoraj nabyć można nowy numer Zielonego Sztandaru Wolności: https://kustosz.stempel.org.pl/1018/99199719909097479.pdf
-
@ametyst-faradobus Gdzie placic?
-
@cillian ale za co? To propagandowa tuba, więc siłą rzeczy jest za darmo. Z państwowej kasy to finansuję, jak TVP.
-
@ametyst-faradobus Tylko jakość lepsza...
-
Ej, wiecie, że Teutonia ma nowego Króla, Sclavinia Gubernatora a Baridas Prezydenta? Bo ja nie wiedziałam. Zawsze ostatnia się dowiaduję
-
@ola-marcjan-chojnacka Coz jak widac te pozycje sa bardziej rozchwytywane i upragnione niz mitra Ksiazeca w Sarmacji
-
A Sarmacja wciąż nie ma żadnego. Możemy się podzielić i oddać!
-
-
Mam problemy techniczne z artykułami, więc wklejam tutaj, bo to w sumie komentarz do wieści z zagranicy- większość z was pewnie śledziła wczorajsze wydarzenia związane z pewnym obywatelstwem. W przypływie weny:
-
Znany twórca wiekopomnych wątków takich jak "Tego dnia" postanowił wypowiedzieć się o UNP
Napisałbym pewnie jakieś wyjaśnienia ale sarmacka siedzi w gównie znanym Tymoteusz Piechota. Czemu to drzazgę widzisz w oku brata a belki w swoim nie widzisz. Sarmacja tak jak UNP bawią się z Piechotą mikronacyjnym trollem, spamerem. Ale robi się z niego osobę święta i uciśnioną. Czekałem tylko aż ktoś się zaciekawi i zacznie mówic. Bo może trzeba głośno w końcu powiedzieć. Przecz z Piechotą zero tolerancji dla spamu. Tylko wtedy będziemy coś budować. Posty z kopalni znikną dzisiaj. Panie Stanisławie dziękuję miejmy nadzieję, że uda nam się razem pozbyć takich zachowań i powrócą tamte piwne czasy kiedy ludzie sobie ufali i kiedy razem bawili się i odczuwali z tego przyjemność.
Stanisław Dmowski. Tak Jak napisał mój brat, Pan Piechota u nas nie pisze. Za to u was całkiem nieźle sobie żył i sporo postów dzięki niemu wygenerowaliście.
Żeby nie było, że jakaś niezbyt ogarnięta osoba nie zrozumie tego co starałem się mówić przez ostatnie tygodnie, to powtórzę i objaśnię mój genialny plan.
Pan Piechota wkurzał mnie swoją osobą i swoją obecnością. Denerwowało mnie, że Taka Sarmacja, wcześniej Rotria, Brodria a ostatnio nawet UNP zabawiała sie z tym spamerem i produkowała posty. Dlatego postanowiłem generował codziennie posty w Skarlandzie które miały być typowo Spamerskie. Czekałem tylko aż w końcu ktoś z zagranicy, szczególnie z tych wymienionych państw je zauważy. Niestety ale nie przynosiło to efektów, więc postanowiłem śpiącego psa trącić patykiem. I na szczęście dał sie Pan złapać w moją pułapkę, na moją przynętę. To było prawie pewne że po dyskusji na monarchii ktoś z Sarmacji lub UNP napisze coś na jakimś forum, albo discordzie. Przepraszam jesli poczuł sie Pan teraz jak głupia płotka złapana przez wielkiego rybaka. Skąd mógł Pan wiedzieć, że za tym kryje sie cos więcej. Ale wracając do mojego planu. Celem było wywołanie zainteresowania i dyskusji na temat Spamerów i trolli. Dokładnie to chodziło mi o jednego. Jeśli obserwował Pan forum Skarlandu, to może Pan zobaczyć, że nie tylko ja mam "anty-Piechotowe" nastawienie. Moje apele i słowa na nic sie nie stały. Może więc ta dyskusja doprowadzi do tego że ludzie, admini w Sarmacji oraz UNP pójdą po rozum do głowy i zbanują tego człowieka. Dobrze byłoby gdyby cały mikroświat sie zjednoczył i go zbanował. Jednak aby to się stało należałoby nie myśleć o aktywności jako takiej i zabawnie z spamerem i trollem oraz o łatwych postach od niego pochodzących. Chciałbym aby wróciły te mikronacje do których przybyłem. A nie takie gdzie na każdym forum jest Tymoteusz Piechota, spamujący, i trollujący, podający się za znane, bardziej lub mniej osobistości mikroświata. Przepraszam jeśli ktoś poczuł się rozczarowany moją postawą, lub jeśli moja próba odzewu wydaje się złą. Nie chciałem spamować i jak już wspomniałem powyżej w komentarzu, Posty usunę. Liczę, że udało mi się spełnić mój cel i niedługo opuści nasz świat ten który go nęka swoją osobą. Pozdrawiam.
-
@ludwik-tomović
Witam. Jakoś nie mogłem znaleźć tematu powitalnego (przepraszam, stary już jestem i nie ogarniam tych nowych technologii...), więc zacznę tutaj. Zgadzm się z autorem artykułu, mikroświat opanowali spamerzy...Nie chodzi tylko o Pana P. Przeglądam wszystkie fora i widzę, że na tym polega napędzanie aktywności. Smutne to, ale prawdziwe... -
@nicolaas-pieter nieszkodzi, dzień dobry
Co do spamu - zgoda
Przy okazji, pozwolę sobie napisać wiadomość w pewnej sprawie -
@nicolaas-pieter https://forum.uniapanstw.pl/category/23/dyskusje-unijne mozna po prostu tutaj. Nie mamy specjalnego działu na powitania. Generalnie warto wejsc na discorda bo w razie problemow mozemy szybko zareagowac
-
Trwa Sejm Elekcyjny w Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Póki co jest dwóch kandydatów:
- Samuel Radziwiłł
- Michał Jerzy Potocki
-
Właśnie zakończyła się Wolna Elekcja w Sarmacji.
Zwycięzcą i nowym Księciem jest Heweliusz Popow-Chojnacki (z TYCH Chojnackich, syn JKW Daniela Łukasza). Przyjął imiona Arkadiusz Maksymilian.
Wszyscy się spodziewali, nie ma zaskoczenia.
-
@ola-marcjan-chojnacka został tylko niesmak
-
Bardzo mnie wkurwia że wybrali Heweliusza. Mogli w końcu dać szansę Hansowi.
A tak bez kitu, to po wyrzuceniu Kaxia, tak jak Joanna pisała - został tylko niesmak.
-
Nikt ci Cilian nie bronił brania udziału w wyborze obecnego Księcia Sarmacji. Mogłeś pozostać w KS
Dobrze wiecie że kandydatura Kaxsia by nie przeszła, nie po wydarzeniach z października.
Zamiast narzekać jak to Sarmaci źle wybrali- czas pomyśleć nad normalizacją wzajemnych relacji. I skończeniem mówienia, kto co komu zrobił.Mnie uczono że Szanuję cudzy wybór, nawet jeśli się z nimi nie zgadzam.
-
@gotfryd-slavik-de-ruth To, że wybór padł w innej mikronacji nie znaczy, że nie można tego po prostu komentować.
Wszyscy wiemy, czemu wybrano Heweliusza, bo do tego nie potrzeba szklanej kuli. Czas zweryfikuje, czy to będzie dobry wybór dla Sarmacji. Według mnie nie i nie chodzi mi o kaxia. Być może będzie u nich stabilniej, ale bez rewelacji. A to mikornacjom zwykle nie służy. Ale przekonamy się. Możemy po zakończeniu jego panowania wrócić do tych postów i ocenić.