2.RLiJ - OS 10 - Lolandburg - Andburg
-
2. Löwe und Einhorn Rallye 1921
2. Rajd Lwa i jednorożca1921 /2021Dzień III
Odcinek Specjalny nr 10
Trudność I16. maja. 1921 (2021) roku.godzina 13:30 (czas trwania 3:30)
Lolandburg-Andburg:
Wyjechałem na pustego nicość oceanu,
Auto brnie przez zieloność i jak łódka płynie;
Już ciemność nadchodzi, droga tonie w ciemni,
Stójmy! - jak cicho! - jeno wiatr słyszę.
Fragement sonetu teutońskiego wieszczaDroga na Andburg wiedzie przez płaskie tereny stepów. Trasa jest niemal opustoszała. Wydawać by się mogło, że zaciera się i łączy ze stepową glebą. Asfalt kończy się około 70 km za granicami Lolandburga. Trasa ta jest uważana za stosunkowo bezpieczną. W różnych odcinkach krąży koczowniczy lud Drahan, który nie mógł przepuścić takiego wydarzenia jak rajd i wyległ masowo przy drodze, by oglądać i kibicować przejeżdżającym.
Po drodze kierowcy mijają kilka zaniedbanych, starych stacji benzynowych utrzymywanych z budżetu państwa. Przed jedną z nich stał zaparkowany zielony samochód.
Poza tym podróżni doświadczają samotności, głuchej ciszy, która sprzyja przemyśleniom i pozwala z łatwością zasnąć za kierownicą...*Łącznie do pokonania było 440km.
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 10, 2. LöWE UND EINHORN RALLYE 1921- TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:
https://plik.austro-wegry.org/HWG/Tankowanie25.png
Premie Czasowe (poziom trudności I)
1miejsce: -3min.
2miejsce: -2min.
3miejsce: -1min. -
Pangard Petrowicza dotarł do 10 punktu kontrolnego.
-
I ja.
-
tankuję
-
Wziuuum!
ZAWODOWIEC na siebie
-
Pora odpalić tankowanie:
-
"Jadą wozy kolorowe taborami..." - jadę i ja zielonym Puchem...
-
YOLO!
-
Ram pa pa pam
-
Wzium!
-
jestem
-
Jestem i ja.
-
Jadę!
ZAWODOWIEC!
-
No i tak mi przywalił ktoś w zderzak, że przed czasem wpadłem na punkt pomiaru czasu. To chyba zemsta pana von Tellera za moja uwagę o przekroczeniu przez niego czasu na poprzednim OS. Ale jego też ktoś grzmotnął, bo rzuciło nas razem.
-
jestem
-
-
brum