2.RLiJ - OS 11 - Andburg - Ujście rzeki Kland
-
2. Löwe und Einhorn Rallye 1921
2. Rajd Lwa i jednorożca1921 /2021Dzień III
Odcinek Specjalny nr 11
Trudność III16. maja. 1921 (2021) roku.godzina 16:45 (czas trwania 3:15)
Andburg - Ujście rzeki Kland:
Andburg to średniej wielkości miasto położone na odległym południu Loardii w okręgu Autaflandia. Zostało wzniesione przez Teutończyków u podnóża góry, w miejscu nieprzystępnym i dzikim, w związku odkryciem bogatych złóż kopalnianych w tamtejszym paśmie górskim. Początkowo wokół kilku powstałych kopalni zaczęli się osiedlać miejscowi, zainteresowani pracą oraz teutońscy dorobkiewicze, głównie ze Szlachty Niższej. Dziś miasto rozrosło się do średnich rozmiarów z około 70 000 mieszkańcami.
Miasto jest chaotyczne w swojej architekturze. W jego centrum gnieżdżą się niewysokie bloki, maksymalnie piętnastopiętrowe, zbudowane z okolicznych materiałów budulcowych. Nikt nie przykładał wagi do ich estetyki. Wokół tej strefy przemysłowo-biurowej rozciągają się sporej powierzchni połacie, gdzie mieszkają ucywilizowani koczownicy. Są to liczne namioty i inne prowizoryczne budynki. Znajdzie się tu głównie biedę lub skromność. Nieco dalej, w piękniejszych rejonach podmiejskich, mieszczą się posiadłości ziemskie Arystokratów i Szlachty.
Po dotarciu do Andburga kierowcy objeżdżają miasto dookoła wytyczonymi uliczkami i powracają na drogę na Lolandburga, mijając za sobą dworek prezydent miasta Arlety von Baumhoff, która nieszczęśliwie zaginęła i jest właśnie poszukiwana przez agentów Jej Cesarskiej Mości Phoebusa Glyvera i January „Colonela” Chwast.
Mniej więcej po 250 kilometrach trasa rozwidla się. Jedna odnoga prowadzi nad wybrzeże, gdzie mieszczą się urokliwe rybackie wsie. Druga część wiedzie na północ w stronę Lolandzkiej Góry. Kierowcy skręcają w stronę brzegu, gdzie u ujścia rzeki Kland będą dopływać promami na wyspę Auterra.Łącznie do pokonania było 450km.
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 11, 2. LöWE UND EINHORN RALLYE 1921- TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:
https://plik.austro-wegry.org/HWG/Tankowanie25.png
Premie Czasowe (poziom trudności III)
1miejsce: -10min.
2miejsce: -6min.
3miejsce: -3min. -
Siema, odwalam (chyba) największy falstart w dziejach RMAW.
Wzium!
-
Wziuuum!
Profesorze, pamiętamy..... [*]
-
Dojechałem.
-
Przybywam na miejsce. Używam licencji zawodowiec na siebie:
-
Zawodowiec wykorzystuję! Nie mam jak wkleić grafiki.
-
Jedziemy!
-
Po pewnych trudnościach nadal walczę!
ZAWODOWIEC
-
Pangard na 11 punkcie kontrolnym.
-
Jestem. Pozdrowienia od Teściowej.
-
Klasyfikacja będzie ok 20
-
@heinz-werner-grüner jestem
-
ZAWODOWIEC dla Ludwika
-
Przybyłem
-
OS 11
I robi się naprawdę gorąco!
Czołówka co odcinek wymienia się na pozycjach.
Walka trwa nawet o 1 punkt na dole tabeli! -
Także i ja jestem!
-
Dobra jestem!
-
Spodziewam się, że o 22:11 zawita 100% kierowców...
-
@heinz-werner-grüner Oby!
-
@ludwik-tomović Dlaczego?
Mnie chodzi o to, że wczesniej będę mógł oficjalkę podać.